none
Hvilken kladde kommer bogført post fra RRS feed

 • Spørgsmål

 • Hej

  Ny i C5, og forsøger at gennemskue hvordan SQL databasen er bygget op. 

  Jeg er gået lidt fast i, at jeg gerne vil kunne finde frem til hvilken kladde, der er blevet brugt til at bogføre en bestemt finanspostering.

  Det er noget jeg bruger i vores nuværende system til at organisere indscannede bilag i bestemte mapper. Samtidig er det også ret praktisk, at man kan gå ind og se at på en given dato er der bogført en bestemt kladde med nogle helt specifikke posteringer.

  Kan det virkelig passe at man i C5 er nødt til at køre med separate nummerserier for at kunne skelne mellem kladder?

  Jeg har samme problem i projektmodulet og ordremodulet, hvor jeg også gerne vil kunne se hvilken kladde, der er brugt til at bogføre. Det er bare mere kritisk i finansmodulet.

  1. januar 2013 15:08

Alle besvarelser

 • Kladdenavnet er reelt betydningsløst. Det er blot en opdeling, så hver person har sin kladde, eller man har en kladde til stående poster og en til daglig bogføring. Svarer til en gammel hovedbog.

  Det er muligt at lave en udskrift på et bestemt kladdenavn og nummer, men til hvad? Det er typisk finansposteringen, der er interessant, og der bruger man transaktionssporet.

  Har du behov for at knytte et bestemt bilag til en bestemt finanspost, så brug transaktionsnummeret. Det samme gælder i øvrigt i ordre, indkøb og projekt.

  Du kunne med fordel finde en C5 konsulent, der kunne hjælpe dig med din opgve. C5 kan en del omkring dokumenthåndtering som standard, som du måske kunne udnytte afhængig af hvad du har brug for.

  Mv hMaria

  1. januar 2013 16:00
 • Maria,

  Jeg kommer fra et system som både har bilagsnummer, transaktionsnummer og som holder styr på hvilken kladde det er bogført fra. Og jeg anvender alle disse.

  Alle fakturaer vi sender til kunderne gemmes på computeren under mappen Debitorer. Alle fakturaer vi modtager fra leverandører i mappen Kreditorer. Alle finansbilag i mappen Finans. Alle betalingsfiler i mappen Betalinger og alle lønbilag i mappen Løn. I den mappe nummereres dokumenterne efter deres bilagsnummer. Dvs. jeg har 5 bilag med bilagsnummer 1, en faktura til en kunde, en fra en leverandør, et finansbilag, et betalingsbilag og et lønbilag.

  Hvis en finanspost er bogført via kladden Løn, så ved jeg at bilaget ligger i mappen "Løn". Hvis det er bogført med Diverse-kladden, ved jeg at bilaget ligger under "Finans".

  Med denne systematik kan jeg via et Business-Intelligence program hive data fra mit system med tilhørende bilag så let som ingenting. 

  Vil jeg via et bilagsnummer vide hvordan bilaget er posteret, så bruger jeg selvfølgelig transaktionsnummeret.

  C5 har faktisk noget der minder om kladdernes funktion i det system jeg kommer fra. Det hedder bare "Posttype". I kombination med FD og K kan jeg sikkert komme tæt på den samme opdeling som jeg har i dag. 

  Ulempen er bare at jeg ikke kan skille to kreditorposteringer ad, hvis den ene er posteret i finans og den anden i kreditormodulet, MEDMINDRE jeg laver forskellige nummerserier. Forskellige nummerserier betyder dog at når jeg skal navngive mine bilagsfiler, så skal jeg taste betydeligt større tal (dvs. flere tastetryk), og det er lidt kedeligt i længden.

  Du nævner dokumenthåndtering. Jeg har prøvet at læse lidt op på det, men kan ikke umiddelbart finde ud af om jeg kan tilknytte en PDF til en postering i finanskladden. Dernæst er problematikken at jeg har en hosted løsning, men hvis alle filerne også ligger hostet, så er mine muligheder for at pille ved dem jo begrænsede.

  I sidste ende har du nok ret i, at jeg må prøve at høre min C5 konsulent hvordan de forestiller sig at jeg kan få løsningen til at hænge sammen.

  1. januar 2013 19:12
 • Da du har bemærket at der er forskellige nummerserier for hver kladde, kan du på nummerserien se hvilken kladde posteringerne kommer fra.

  Feks.

  Løn 10000 til 19999

  Bank 20000 til 29999

  Kasse 30000 til 39999

  OSV.

  2. januar 2013 08:45
 • Kig under Finans/Posteringer

  Her er et felt der hedder Kladdenr.

  Det kan du også eksportere/hente ud til din BI løsning

  14. oktober 2013 08:35