none
OIOUBL, "linjetype blank" RRS feed

 • Spørgsmål

 • I forbindelse med ordrefaktura er det gjort således at første linje fx indeholder informationer omkring ordrelinjer. I dette tilfælde kan det være et stykke arbejde der er udført på en given "adresse - den 11.01.2013 klokken 12.00 er udført nedenstående stykke arbejde" m.m. blot som et eksempel. Kunden anvender i første ordrelinje typen <Blank> når der efterfølgende fx
  dannes en elektronisk faktura i formatet XML efter gældende retningslinjer for OIOUBL fortæller systemet, at linjetypen blank ignoreres.

  Det er vigtigt for kunden at linjetypen blank bliver en del af den elektroniske faktura så den offentlige kunden har info om adresse, dato og klokke m.m.

  Hvordan får jeg disse informationer i den elektroniske faktura til den offentlige kunde?

  (betyder ignoreret, at de udelades af den elektroniske faktura XML)

  11. januar 2013 08:43

Alle besvarelser

 • OIOUBL har krav om at antal ikke må være 0 (nul) hvorfor det er nødvendigt at ignorere linjer af typen “blank” idet filen ellers ville fejle under schematron valideringen.

  Vi foreslår at der anvendes Notat feltet enten på ordre hovedet eller ordrelinjen. Alternativt opret en vare af typen Ydelse, uden navn og pris. De nødvendige oplysninger til kunden kan så indtastes på ordrelinjen.

  Med venlig hilsen

  Anette Jørgensen [MSFT]

  11. januar 2013 11:11
 • Det er opstået, fordi notat altid som standard kommer under linien, og det har kunderne så løst ved at lave en tom linie øverst - ofte fordi konsulenten ikke kunne løse det på anden vis.

  Vi har lavet en knap "Fakturanotat", som egentlig blot hæfter til notat på kartoteket. Efter fakturering nedlægges notatet igen (det ligger jo nu på arkivet). Udskriften kan så evt. kodes til at få det til at se fornuftigt ud på de udskrevne faktura. Det virker, men kræver plads til en form-tilretning.

  11. januar 2013 18:46
 • Nogle Offendelige modtag ikke notat selv om der er sendt med i OIOXMX / OIOUBL filen,

  Vi oprette er varenummer (Pungtum) Ingen salgs pris og inden tekst.

  På ordre linen bruger du dette vare nummer (Pungtum) og skriver så din tekst "adresse - den 11.01.2013 klokken 12.00 er udført nedenstående stykke arbejde"

  12. februar 2013 09:53
 • Alle - selv Gladsaxe kommune - modtager notat. Det skal de kunne, og det er ikke noget problem.

  Vi ændrede koden lidt, så notat på projekthoved nedlægges ved fakturering. Så står det fint i arkivet, men hænger ikke på til næste faktura.

  13. februar 2013 05:55