none
Meget irriterende slowdowns på C5 version 4 RRS feed

 • Spørgsmål

 • Vi bruger Dynamics C5 fra SBS2008, i et netværk med 5 bruger-pc'ere, som kører forskellige operativsystemer (Windows XP, Windows Vista og Windows 7). Vi oplever meget store forsinkelser ved både indtastninger og især bogføringer; især ved bogføring oplever vi at det kan tage adskillige minutter at overføre data, og har vi indtastet mange data, kan det låse systemet i op til an halv time. Det er svært at give en eksakt fejlbeskrivelse, idet hele systemet blot er generelt langsomt og 'unresponsive'.

  Disse problemer har optrådt siden overgang fra en SBS2003 til en SBS2008 server. På den gamle server var der ingen problemer overhovedet, og vi er derfor tæt på at vælge at skifte tilbage til den gamle server, om ikke andet for at prøve at isolere problemet.... men dette vil selvsagt være en temmelig stor operation, og kan det virkeligt passe at en nyere version af serveren fungerer så meget ringere?

  Vi har testet antivirus, vi har testet overførselshastigheder via nettet, andre programmer, osv..... alt hvad vi kan komme i tanke om. Vi kan ikke konstatere nogen som helst form for slowdowns på programmer såsom Explorer, Office eller noget som helst andet.... Serverhardware og al anden software, dvs. software som ikke er integreret med C5, kører upåklageligt.

  Vi har på nærværende forum fundet dette indlæg; http://social.microsoft.com/Forums/en-SG/c5/thread/bc7c61e7-71d3-479d-b046-42e8da03345d Her kan vi se et problem som minder meget om vores eget, og vi har derfor forsøgt at udføre et forsøg hvor vi kun har haft een bruger på systemet af gangen, men vi har ikke kunnet konstatere nogen forskel / forbedring ved at følge denne procedure. Det skal dog siges at vi ikke har kunnet udføre dette forsøg under særligt gunstige forhold (f.eks. har vi ikke kunnet genstarte alle maskiner), da vi taler om produktions-maskiner.

  Hvis nogen kan fortælle om vi har at gøre med det samme problem som beskrives i nævnte artikel, og om problemmet evt. kan afhjælpes, vil vi være særdeles glade for at høre fra jer.

  16. marts 2011 09:55

Alle besvarelser

 • Hej PrinceVlad,

  Hvilken netværksforbindelse er der mellem de 5 bruger-pc'er og SBS2008?


  Venlig Hilsen Henrik Hansen Program Manager II Microsoft Dynamics C5
  16. marts 2011 10:20
  Ejer
 • Jeg vil gætte på en SQL-server og en exchange på samme maskine. Det er set før og giver lige netop det beskrevne problem.

  Prøv at lægge den ud på en anden maskine (filserver) og se om det hjælper.

  Mvh Maria

  16. marts 2011 12:00
 • Det er mig, der har stillet det oprindelige spørgsmål.

  Vores setup svarer faktisk fuldstændig til ovenstående, også størrelsesmæssigt - dog vi kører ikke SQL.

  Vi har forlængst gjort, som også Maria foreslår, og nu fungerer det OK.

  Filserver er dog en TerminalServer, så kan vi logge på og køre "lokalt" til de tidskrævende kørsler.

  mvh

  Peter

   

  16. marts 2011 17:40
 • Mange tak for svarene. Jeg mener faktisk at vi har en SQL og Exchange på samme maskine, så det var et godt bud... Jeg vil skrive tilbage her uanset hvad vi finder ud af.

  Alle PC'er er forbundet med at almindeligt klasse C Gigabit Ethernet Lan.... jeg kan ikke tro at dette giver problemer, filer kan som sagt kopieres mellem PC'er med forventlig hastighed.

  17. marts 2011 11:55
 • Den anden maskine (filserver) - kan det godt være en Windows 2008 server? Eller er de kun gode erfaringer kun, når der flyttes tilbage til en Windows 2003 filserver?

  Er der nogen, der har erfaring med at slå opportunistic locking helt fra? Jf.:
  http://support.microsoft.com/kb/296264

  Mvh
  Steen

  16. juni 2011 13:13
 • Vi har vores C5 liggende på en filserver der kører Server 2008 R2 ( x64) i et SmallBusiness 2008 domæne

  Serveren kører i Hyper-V, og fungerer også som TerminalServer. Det kører OK.

  mvh Peter

  17. juni 2011 00:43