none
Password på regnskab RRS feed

 • Spørgsmål

 • Hej

  Er der nogen måde hvorpå man kan angive password til regnskab i en opstartsfil, når man skal på via håndterminal er det nemlig lidt besværligt at skulle taste regnskabet password først.

  /Rene

  10. juni 2014 11:49

Alle besvarelser

 • Hej Rene

  Ikke mig bekendt.

  Mine bedste bud vil være at finde et 3. parts "keystacke" program der kan smide passwordet op i tastaturbufferen. Men jeg må indrømme at det sikkert ikke virker, da C5 nok tømmer tastaturbufferen ved opstart...

  Kunne et alternativ evt. være at du fjerner kodeordet fra regnskabsfilen og så i stedet selv implementere et password/sikkerhedssystem i systemtriggeren DB-Open.sxl. Her kan du jo så undlade at spørge om kodeord hvis den bruger der hopper på er en håndterminal...

  Er det en alm. bruger så kan du jo lave en eller anden form for verificering af om brugeren faktisk har lov til at åbne regnskabet (det er noget vi har implementeret nogle få steder) - eller blot spørge om et kodeord ligesom standarden... Og har han ikke adgang, så kan du jo blot lukke C5 (så kan han lære at lade være med at prøve!) :-)


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  • Foreslået som svar af Gert Lynge 19. juni 2014 16:36
  19. juni 2014 16:36
 • Det kommer an på versionen. Gamle versioner kan håndtere password pr. bruger, mens de nye ikke kan. Til gengæld kan nye versioner håndtere hvem der har rettigheder til at gå ind i C5, så du kan styre det på den måde. Dertil kommer almindelige opsætning af brugeradgang, så du kan sagtens få en løsning, der dækker dit behov. Så hvilken version, og hvad vil du kunne kontrollere af adgange for håndterminalen?

  21. juni 2014 20:24