none
Manglende behovsberegning RRS feed

 • Spørgsmål

 • Hej

  I behovsberegning oplever vi at C5 ikke tager højde for hvad der er reserveret. I eksemplet nedenfor er minimum sat til 100 og der er en beholdning på 16 hvilket giver et behov på 84, men så tages der ikke højde for de 20 som er reserveret.

  Hvad kan det skyldes?

  Med venlig hilsen
  Flemming

  29. juni 2017 13:51

Alle besvarelser

 • Umiddelbart er der en fejlopsætning af Disponering på lagerbeholdningsbilledet.

  Det er IKKE normalt at Disponering=Periode og Periode er tom (0 dage). Periode-metoden opdeler den fysiske kalender i nogle perioder (antal dage opsat i Periode) og danner så et behov for hver af disse perioder. Det er naturligvis for at minimere indkøb, så man ikke skal indkøbe hver dag, men måske blot en gang i ugen (Periode=7).

  Hvis du ikke har styr på Disponerings-feltet, bør du lige læse hjælpen omkring Disponerings-feltet. Behovsberegning i C5 er lidt kompleks, men faktisk også arvet næsten uændret fra XAL :-).

  Det kan umiddelbart også skyldes afgrænsninger når behovsberegningen køres. Så dobbeltcheck lige dem (især omkring Ordrefase og om ordrer medtages i beregningen mv.).

  Driller det fortsat så vist os billeder af afgrænsning når behovsberegning køres, samt knappen Bevægelser på varen efter kørsel af behovsberegningen.


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  • Foreslået som svar af Gert Lynge 30. juni 2017 08:12
  30. juni 2017 08:12
 • Hej Gert

  Tak for dit svar som har inspireret til at fortsætte. Så kan du sige om C5 også beregner behov på varerne på en stykliste som fx er reserveret på en salgsordre eller kun at der behov for styklisten?

  Med venlig hilsen
  Flemming

  30. juni 2017 09:08
 • Det var så lidt.

  Ja, C5 KAN også sagtens beregne behovet for komponenterne i en stykliste (der reserveres fra fx en salgslinje). Det afhænger helt af de krydser der sættes når behovsberegningen køres.


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/  30. juni 2017 09:17
 • Hej igen

  Det havde jeg også opfattelsen af selv og nu fik jeg det vist til at virke. 

  TAK!

  mvh
  Flemming

  30. juni 2017 10:02