none
Udskrivning af debitor-rykkere i C5 2010 SP1HF5 RRS feed

 • Spørgsmål

 • Efter opdatering til 2010 SP1HF5 kan jeg ikke længere skrive rykkere til debitorer, idet C5 melder at elementet CustReminder ikke findes.

  (Endvidere har man glemt at fjerne 'Efterberegn saldi' under periodisk, hvilket er lidt forvirrende. Kørslen findes nu under Rapporter/Ekstern/Rykkerbreve)

  mvh
  Flemming

  23. februar 2011 15:50

Alle besvarelser

 • Har selv fundet svaret: Under Generelt/Kartotek/Aktioner skal processen for Debitor_Rykker ændres fra Søgning til Rapport! Udskriftparametre kan ændres under Debitor/Tilpasning/Aktionslister/DebRykker/'PrinterIkon'.

  PS. Rykkermodulet er blevet noget smartere. Ved ikke lige præcis ved hvilken SP eller HF det er sket.

   

  23. februar 2011 17:01
 • Hej Flemming.

  Rykkerproceduren - enten rykkerbrev pr. rykkerkode pr. valuta eller rykkerbrev pr. kunde pr. valuta - blev implementeret ved frigivelsen af Microsoft Dynamics C5 2010 i 4. kvartal 2009 (uden SP eller HF).

  Efterberegn saldi under Debitor/Tilpasning/Periodisk foretager nu kun en efterberegning af saldi - og ikke som tidligere også en ajourføring af rykkerkoder på de åbne poster.

  Så det er ikke en fejl at den stadig findes.

  Men som du selv har opdaget, så ajourføres rykkerkoderne nu i forbindelse med den nye rykkerprocedure.

  Bemærk også, at skulle du have skrevet et notat på posteringer der rykkes for - f.eks. Forsikringsskade. Kunden har sendt faktura videre til forsikringsselskabet. Rykket taksator direkte. Taksator mener ikke at skaden er dækket af forsikringen. o.s.v. - så har du nu mulighed for at lave et nyt overstyrende notat på linjen hvor posteringer er blevet tildelt en rykkerkode - f.eks. Taksator meddeler at skaden ikke er dækket af forsikringen hvorfor du selv skal betale !. Herved er det oprindelige notat bibeholdt på posteringen og det nye notat fremtræder kun på rykkerbrevet.

  Der er mulighed for evt. overstyrende notat enten pr. postering (rykkerbrev pr. kode) eller på debitor (rykkerbrev pr. kunde).

  Modultekst nr. 14 er genindført og benyttes til rykkerbrev pr. kunde.

  Modultekst nr. 15 benyttes til rykkerbrev pr. kode - rykkerkode 1. Modultekst nr. 16 - rykkerkode 2 o.s.v.

   


  M.v.h. René rsl@
  23. februar 2011 19:25