none
hvad er normal indstillinger C5 Finans Parameter bogføring RRS feed

 • Spørgsmål

 • jeg har problemer med kassekladden balancen ændres  sig  pludselig  og jeg har svært ved af få saldoen på bank til at stemme

  Under Finans / PARAMETER / BOGFØRING

  har det muligvis noget med disse indstillinger at gøre  for på en ældre version er der flueben i andre felter

  hvad vil være normalt at bruge FLUEBEN I HVILKE FELTER 

  I MIT GAMLE SYSTEM

  ER DER FLUEBEN I TVUNGEN ÅBEN POST/ ENS BILLAGSNUMRE OG BRUG FORDELINGSKONTI ?

  - det lille bogholderi ? 


  19. august 2013 06:55

Alle besvarelser

 • Hej

  Tvungen åben post: Hvis du gerne vil have at systemet skal hjælpe dig med at huske på, at du får lavet udligning /markeret en åben post i forbindelse med betalinger i kassekladderne, så skal du markere denne parameter.

  Ens bilagsnumre: Hvis du gerne vil have at systemet skal sørge for, at du ikke kommer til at bruge det samme bilagsnummer mere end én gang, så skal du svare nej (fjerne fluebenet) ved denne parameter. Hvis du f.eks. gerne vil begynde med bilagsnr. 1 hvert år, så skal du markere denne parameter.

  Brug fordelingskonti: Hvis du har opsat fordeling på dine finanskonti, dvs. at systemet eksempelvis automatisk flytter beløb fra en konto til en anden, når du bogfører på kontoen, så skal denne parameter være markeret, for at systemet foretager denne automatiske bogføring.

  Konklusion: Ingen af disse parametre har normalt vis noget med balancen i kassekladden at gøre, så jeg tror ikke det er her du skal finde fejlen.

  Prøv at skrive en balance ud pr. en given dato, og se om  balancen på banken stemmer jævnfør denne balance. Hvis den gør det, men stadig ikke stemmer i kassekladden, så skyldes fejlen højst sandsynligt, at du er kommet til at bogføre frem i tiden. F.eks. er du kommet til at bogføre noget med datoen 2/10 2013 i stedet for 10/2 2013. Saldiene på beholdningskontiene i kassekladden er altid en summering af alle posteringer, der er lavet på de aktuelle konti. Hvorimod saldi på disse konti på f.eks. balancer altid er pr. den valgte dato i forbindelse med udskriften.

  Jeg håber ovennævnte hjælper dig med at finde fejlen :-)

  mvh. Gitte Lützen

  www.glconsult.dk

  19. august 2013 11:03
 • Tak fin 

  i den nye version jeg har C5 version 4.4.0.186

  er der flueben i  felterne Tvungen datobalance og tvungen billagsbalance

  et problem kunne være 

  faktura  dato 2/6      betalt  6/6  så vel der vel ikke dato balance

  og hvad hvis jeg bruger forskellig billagsnumre  f.eks  fakturanummer  og et eget valgt nummer ved betaling

  19. august 2013 11:13