none
Hvad opnår man ved en opgradering til Ver. 2012? RRS feed

 • Spørgsmål

 • Jeg har i dag en C5 Ver. 4 SP0 og ønsker at gå fra native til SQL. Er der nogle rigtig gode argumenter for at man først går til C5 Ver. 2012 inden SQL. Er der nogle nye væsentlige funktioner eller performance argumenter for at opgradere til Ver. 2012.

  Der er lavet rigtig mange tilretninger så det vil kræve mange timer og efterfølgende aftestning så hvis man ikke opnår det helt store er det besværet og pengene værd.

  Mvh

  Ole N. 

  29. september 2016 06:13

Alle besvarelser

 • Hej Ole

  Jeg vil varmt anbefale det da stabiliteten er øget markant siden 4.0 SP0. Endvidere får du jo adgang til nogle nyere ting, som jo da kun har værdi hvis du bruger dem. Bl.a. OIOUBL.

  Endelig kan en C52012 køre stabilt på nyeste 64 bits windows (og dermed ny hardware), det kan være et problem med din gamle C5 (og det problem skal du forvente der bliver større og større som tiden går). Det kan dog løses med en kerneopdatering - se evt. http://blog.systemconnect.dk/?p=517

  Klassisk Dynamics C5 er som bekendt under udfasning, så du skal forvente at selv en C5 2012 vil blive mere og mere "rusten" som tiden går. Måske ikke lige de næste par år, men i løbet af 5-10 år.

  Så en mulighed du bør overveje nu er at du tager springet med en byt-til-nyt og fik NAV i stedet... Så skal du ikke igennem det senere. Det kan godt ske det er lidt dyrere nu - men på sigt sparer du jo så skiftet til C5 2012 og arbejdet med opdateringerne. Og der er RIGTIGT mange penge at spare ved byt-til-nyt ordningen.

  Er i ikke mange brugere og du vil spare en evt. genindtrædelse i abonnement (som du jo også skal kalkulere med hvis du opgraderer til C5 2012), så findes NAV i en lejeudgave. Det kan være et billigere alternativ end genindtrædelse (men prisen for uddannelse, genimplementering af tilretninger osv. er naturligvis den samme).

  Mht. SQL/Native og hastighed så vil jeg foretrække at opgradere først og skifte til SQL sidst (det gør opgraderingen lidt lettere - men det kræver du holder dig under 4GB Native grænsen på databasen). Hastigheden tror jeg ikke du vil mærke meget til - det vil mere være den hastighedsændring du vil opleve mellem skiftet fra Native til SQL. Vores feedback fra kunder plejer at vise at den enkelte brugere kan opleve at visse ting kører lidt langsommere - men til gengæld slipper brugerne på at vente så længe på hinandens låse. Disse ting afhænger dog også i høj grad af servernes bestykning (filserveren mht. Native og SQL-serveren mht. SQL).

  Mangler du rådgivning omkring opgradering til C5 2012 eller skift til NAV er du velkommen til at kontakte mig pr. mail. Vi laver rigtigt mange af den slags projekter.


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  • Foreslået som svar af Gert Lynge 29. september 2016 07:13
  29. september 2016 07:13
 • Jeg er helt enig med Gert. I stedet for at opdatere noget, der dels koster mange penge og dels alligevel kun holder 5-10 år, så vælg en NAV. Det kan også give anledning til om alle tilretningerne rent faktisk bruges, om de eksisterer som standard i en NAV eller om der blot skal ændres lidt i forretningsgangen for at kunne anvende en standard løsning.

  Lad være med at falde for fristelsen og læg den gamle version på SQL. Det bliver meget hurtigt noget rod, hvis du eller en anden glemmer at der der ligger et 32 bit program.

  Mvh Maria

  30. september 2016 09:41