none
C5 og OneDrive RRS feed

Alle besvarelser

 • Hej

  C5 egner sig ikke til at have data eller applikation liggende på på OneDrive.


  Venlig Hilsen Henrik Hansen Senior Software Engineer Microsoft Dynamics SCM

  18. august 2020 05:09
  Ejer
 • Hej Willy

  Til gengæld kan jeg fortælle at jeg har haft min enkeltbruger C5 kørende fra Dropbox i flere år. Windows crasher hvis man har C5 liggende i OneDrive og vil køre den derfra, men det virker i Dropbox. Men det er jo nok ikke en anbefaling Microsoft vil billige.

  mvh
  Flemming Petersen

  24. september 2020 08:58
 • Blot for andres skyld der læser dette.

  Selvom det virker at have C5 databasen liggende på en fildelingstjeneste, så er det særdeles FARLIGT for dine regnskabsdata og kan IKKE anbefales.

  Problemet er at C5s databasefil er en stor fil, og fildelingstjeneste som OneDrive og Dropbox gemmer en lokal kopi af en fil, som de så sender til "skyen" hvergang der er ændringer i filen. Fra skyen hentes ændringer så på din andre PCere.

  Har man filen liggende på fx. 2 PCere, så har man 3 kopier af filen: 1 i skyen, og 1 på hver PCer.

  Hvis faktura nr. x nu bogføres på PC 1, og der samtidigt bogføres en faktura på PC 2 - så får den typisk samme nummer.

  Så snart C5 lukkes på en af PCerne, så vil OneDrive/Dropbox eller lign. kopiere filen op til kopien i skyen.

  Når C5 lukkes på den anden PCer, så vil den forsøge det samme, men OneDrive/Dropbox vil typisk opdage at der nu er to udgaver af filen og simpelthen omdøbe den ene eller lign.

  Resultat: Kun den ene af databaserne overlevede - så kun den ene faktura overlevede. Men man har stadig udstedt 2 forskellige faktura'er med samme nummer (hvilket ikke er lovligt). Lignende ting vil gøre sig gældende med andet arbejde i C5: Hvis man arbejder samtidigt eller næsten samtidigt på de to PCere, så vil der ske data tab.

  Hvis det derimod handler om at man skal kunne tilgå en C5 både hjemmefra og fra arbejdet - og der typisk er nogen tid mellem at man arbejder i dem - og sørger for at PC 1 får tid til at uploade den ændrede C5 database efter C5 lukkes på den - og PC 2 får tid til at downloade den ændrede C5 database inden C5 startes på den - så kan det virke. Er c5 databasen stor og internetforbindelsen langsom, kan det sagtens tage lang tid.

  Men som sagt - det kan IKKE anbefales da det potentielt er rigtigt farligt for dine data.  MVH gert@lynge.org


  4. december 2020 07:46
 • Gert har helt ret hvis der er tale om at tilgå C5 fra flere computere, hvad enten det er en enkelt- eller flerbruger version. Men det var nu heller ikke det jeg beskrev, kun en enkeltbruger på en computer. Jeg har selv har det kørende i flere år. Og det med hastigheden har jeg på intet tidspunkt oplevet som en udfordring, selvom jeg har haft en langsom internet forbindelse.

  Og så kan jeg tilføje at Windows ikke længere crasher hvis man afvikler C5 fra OneDrive.  

  mvh
  Flemming

  9. december 2020 12:14