none
Præsentation af data fra C5 på en web side RRS feed

 • Spørgsmål

 • Hvordan præsentere man lettest data fra C5 SQL på en hjemme side? Anvender man IIS og ASP eller er der andre smarte metoder?

  Mvh

  Ole

  25. oktober 2016 15:05

Alle besvarelser

 • Hej OleNi

  Der er ingen smarte metoder (smart=automatiserede).

  Typisk har jeg tidligere valgt at C5 selv kopierer (replikere) data fra C5 og ud i tabeller der ligger i web-serveren (både for ikke at risikere at der kan vises med end man planlægger - en hacker kan jo trods alt ikke få adgang til flere data end der er i webserverens database - ikke at det ikke også kan være slemt nok), men også for at C5 så ikke nødvendigvis skal være i luften når data hentes fra websiden.

  Til det har jeg typisk valgt de indbyggede ODBC-kald i C5 (dvs. replikeringskoden har kørt i C5 via dens batchafvikler - som dog ikke er super stabil).

  Det afhænger dog naturligvis af hvor real-time data skal være (teknisk set kan man godt hente data direkte i C5s database både med Native og SQL databasen - men det giver jo så webserveren en direkte "snabel" ned til alle data, så det stiller større krav om sikkerhed HVIS web-serveren skulle blive hacket).

  Dernæst skal præsentationen af data kodes som websider.

  Om du benytter teknologierne MySQL, PHP og Apache webserver, eller MS-SQL, ASP og IIS, eller nogle helt andre kombinationer (MS-SQL, C og IIS :-) ) ændrer sådan set ikke på ovenstående... Så det afhænger nærmere af IT-strategi og programmørens preferencer...

  PS: Arbejdet vil være væsentligt lettere hvis du vælger at skifte til NAV (eller den nye C5 baseret på NAV) først, idet du så kan bruge webservice-kald direkte. Eller alternativt åbne for web-interfacet (igen - det afhænger af hvilke data det er der er tale om). Og da Klassisk Dynamics C5 er på vej ud, er det jo en sti du nok skal gå før eller siden...


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/


  • Foreslået som svar af Gert Lynge 26. oktober 2016 07:46
  • Redigeret af Gert Lynge 26. oktober 2016 07:47
  26. oktober 2016 07:46