none
batchafvikler C5 version 2008 RRS feed

 • Spørgsmål

 • hej

  Jeg søger noget information om batchafvikling i C5 version 2008, herunder

  - hvordan man afvikler et batchjob uden for normal arbejdstid

  - om der skal være en aktiv C5 bruger åben for at afvikle et batchjob (det skulle der i XAL)

  - om man skal lukke den bruger, der er batchafvikler, før man tager backup

  Batchafviklingen skal om muligt køre 2 QTX'er med export af fil hver dag (nat)

  Hjælpefilen her virker desværre ikke, da jeg kun før index og ingen tekst ud for emnet.

  mvh

  Jørgen

  3. september 2015 12:45

Alle besvarelser

 • Hej Jørgen

  Det gør man ved at få opgaven planlagt til batchafvikling - og det gør man ved at sætte kryds i Generelt/Tilpasning/Brugerkonfiguration/Applikation: fanen Opsætning, feltet Batch under overskriften Batch. Her kan du evt. også angive sti til hvor batchjobs definitionerne skal placeres (bør gøres inden du laver nogle - ellers skal du flytte dem manuelt).

  Efter du har sat krydset vil du hver gang du kører en kørsel, der faktisk KAN batchafvikles, blive spurgt om du ønsker at bestille den til batchafvikling eller køre den. Når du er færdig med dine bestillinger fjerner du bare krydset igen.

  Ved start af rapporter, søgninger og visse XAL-kørsler vil du få mulighed for at taste afgrænsninger ind som kørslen så afvikles med når den batchafvikles.

  Ja, der skal være en aktiv C5 bruger åben ligesom i XAL - og denne bruger skal køre kørslen: Generelt/Dagligt/Batch/Batchafvikling.

  I samme menu har du punktet Batch oversigt, hvor du kan se og justere batchbestillingerne.

  Hvis du kører C5 med Native databasen bør du ikke tage backup mens der er brugere på.

  Kører du SQL er der ikke et problem hvis dit backupprogram gør det rigtigt (dog vil du opleve at filen c5users.c5s er låst, så den skal du skippe i din backup. C5 laver selv den fil igen ved opstart, så den indeholder ikke noget vigtigt - kun info. om hvem der lige p.t. er logget ind).

  Bemærk også at kørsler kan være mere eller mindre velegnede til batchafvikling. Der er en kommando i XAL sproget der hedder BATCH_POINT der fortæller C5 hvilken del af en XAL kørsel der skal afvikles under bestilling af batchjobs - og hvilke dele der skal afvikles som batch... Det er for at man kan få evt. promptboxe mv. afviklet under bestillingen.

  Det med hjælpfilen er ofte galt - det skyldes øget sikkerhed i Windows. Der er forskellige løsninger, du kan bl.a. kigge gamle indlæg igennem her på fora'et for at få nogle af dem. Ellers smid en e-mail - jeg har et regedit script der reducerer sikkerheden omkring det i windows (med de problemer det jo så potentielt kan medføre).


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  • Foreslået som svar af Gert Lynge 3. september 2015 13:48
  3. september 2015 13:48
 • Mener du selve jobbet eller hele batchafvikleren.

  Mht. jobbet bliver du spurgt, men kan evt. rette bestillingerne under Generelt/Dagligt/Batch/Batch oversigt så jobbet gentages hver nat.

  Hvis det er batchafvikleren, så skal en medarbejder starte en C5, logge ind og starte batchafvikleren under Generelt/Dagligt/Batch/Batchafvikling - og så lade PCen være tændt (eller gøre det på et fjernskrivebord og disconnecte fra den).

  Ellers skal du programmere noget der selv starter ovestående og så kører det fra fx windows scheduler eller sådan noget - men det er ikke standard.

  Jeg bør nok også lige advare om at det sjældent kører "rocket solid" - C5 er ikke så velegnet til at køre uovervåget, så det er alligevel noget man skal "klappe lidt på hovedet" og holde øje med hver dag. Eller også skal man bygge noget overvågning på, der i det mindste fortæller at det nu er gået ned... Så er du advaret :-)


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  • Foreslået som svar af Gert Lynge 4. september 2015 08:02
  4. september 2015 08:02