none
OIOUBL - hvor placeres filen RRS feed

 • Spørgsmål

 • C5 v. 2010 installeret og delt på en PC med mulighed for at afvikle C5 fra anden PC. Opsat til at danne IOIUBL-fakturafiler for offentlige kunder, hvilket fungerer OK. Problemet er dog, at OIOUBL-fakturafilerne placeres i to forskellige mappe afhængigt af hvilken PC, C5 afvikles fra. Begge afvikler C5 som "Supervisor". Hvordan kan det lade sig gøre - og hvordan ændrer jeg filplaceringen, således at fakturaerne kan videresendes via  NemHandel ?
  16. maj 2012 12:46

Alle besvarelser

 • Med henvisning til det forrige århundrede har jeg følgende løsningsforslag:

  Lav en ".Bat-fil" med følgende indhold (Du skal henvise til stierne, hvor XML-fakturaerne ligger).

  Echo Overfører OIOUBL-faktura til NemHandel

  Move c:\C5_OIOUBL\DAT\XMLFAKTURA\*.XML C:\C5_OIOUBL
  Move c:\C5_OIOUBL\DMO\XMLFAKTURA\*.XML C:\C5_OIOUBL

  cd Program Files\NemHandel\
  NemHandel.exe

  //Mvh NJB

  • Foreslået som svar af Brecodan 12. juli 2012 09:44
  16. maj 2012 14:54
 • I en C52012:

  Indtast den ønskede sti under Generelt/Kartotek/XML/XML Skema - vælg menupunkt XML opsætning - sæt værdien i XML udbakke sti

  Ved ikke, om man har samme mulighed i C5 2010

  Mikkel


  • Redigeret af Mikkel NH 11. oktober 2012 15:13
  11. oktober 2012 15:12
 • Hej Morten

  Jeg forstår dit problem som at C5 er installeret på den ene PCer (PC1) - fx. i kataloget C:\C5 og her delt (sharenavn C5). På den anden PCer (PC2) mapper du så et netværksdrev - fx. Z: til \\PC1\C5.

  Med det resultat at stien til OIOUBL på den ene PCer (PC1) er C:\C5\whatever, mens det på den anden (PC2) er Z:\whatever. Og det er jo lidt svær at sætte begge stier op i C5.

  For en ordens skyld: Dit setup er ikke et af de officielt testede/supporterede af Microsoft (så vidt jeg da ved) - men det fungerer sikkert nogenlunde glimrende alligevel :-). Du kan have problemer med at ikonet på din C5-genvej på PC2 har det med at forsvinde (hvis den startes før/uden PC1 er tændt) - men det kan du løse ved at kopiere C5-ikonfilen til PC2 et eller andet sted - og så bruge den på din genvej.

  Jeg har to løsninger til dig:

  1. Du mapper tilsvarende et Z: drev på PC1 (som jo egentligt har C5 i C:\C5) - dvs. map Z: til \\PC1\C5 og kalder så C5 fra Z:-drevet. Hermed ligger C5 "ens" på de to PCere... En Windows PCer kan nemlig sagtens have et netværksdrev, der egentligt ligger på den selv.

  2. Du bruger den gamle oversete SUBST kommando til at opnå det samme. SUBST kan "mappe" et katalog på harddisken til et drevbogstav på den lokale PCer. Fx. fyr følgende af i en kommandolinje: "SUBST Z: C:\C5". Herved har du - ligesom ovenfor - igen et Z:-drev på den PCer (PC1) C5 er installeret på - og kan køre C5 derfra (selvom den naturligvis også stadig ligger på C:\C5)

  Løsningerne er egentligt "identiske" - men bare lavet på to forskellige måder... Håber du kan bruge en af løsningerne...

  PS: Det med at C5 2012 kan sættes til at gemme OIOUBL filer et ekstra sted (det Mikkel skriver) er så vidt jeg husker først supporteret fra C5 2012 og frem... Men det løser heller ikke lige det her problem, men nærmere problemet med at C5 skriver OIOUBL fra flere regnskaber i forskellige mapper - selvom de helst skal være i den samme mappe for at NemHandel fungerer... Men det er der som Mikkel skriver en fin løsning på fra C5 2012 og frem...


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  • Foreslået som svar af Gert Lynge 11. oktober 2012 18:18
  11. oktober 2012 18:18