none
Lager varegrupper RRS feed

 • Spørgsmål

 • Hej

  Hvis man har en eller flere vare eller grupper af vare f. eks. Bolte, som sælges af flere afdelinger, og som står på et lager, kan man så får tildelt en finanskonto pr. vare/grupper af vare og pr. salgsafdeling? Og dermed at man kan se hvad meget har de forskellige afdelinger har solgt af de vare/grupper af vare.  Mening er, at man skulle hurtig kunne se, hvad hver afdeling har omsæt via saldobalance pr. en bestemt periode.

  Som jeg kan se, kan man kun oprette en varegruppe pr. vare/grupper af vare, og dermed kan man kun anvendes 1 finans omsætningskonto pr. vare. Jeg håber på at I forstår min spørgsmål og at nogen kan hjælpe mig. Arbejder i en C5 2010. Og Godt Nytår til alle. Puskas

  30. december 2012 13:20

Alle besvarelser

 • Hej Puskas

  Du kan definere vareomsætningskonti her:

  1. Debitor/Tilpasning / Grupper: Øverst i billedet. Her defineres det ud fra hvilken debitorgruppe debitor er medlem af.

  2. Lager/Tilpasning / Grupper. Her defineres det ud fra hvilken varegruppe varen er medlem af.

  3. Debitor/Tilpasning / Grupper: nederst i billedet. Her defineres det som en kombination af hvilken debitorgruppe debitor er medlem af og hvilken varegruppe varen er medlem af.

  C5 checker først om punkt 3 er defineret - og bruger den opsætning hvis den er. Ellers bruges 2 - og hvis den ikke er defineret så punkt 1. Og ellers er det fejlkontoen.

  Dvs. svaret på dit spørgsmål er at hvis dine debitorer definere (med deres gruppe) hvilken salgsafdeling der har salget, så kan du definere sådan en matrix med punkt 3 ovenfor. Hvis ikke - så er det ikke direkte muligt på den måde du ønsker.

  Men så kan dimensionerne muligvis anvendes i stedte (afdeling, bærer, formål). Fx med en opsætning hvor varegruppen definere omsætningskontoen og afdelingen så definere salgsafdelingen... Afdeling kan så rettes på hver enkelt salgsordre når salgsafdelingen opretter ordren...

  Håber det hjælper dig videre og også Godt Nytår til dig :-).


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  30. december 2012 16:37