none
FIK betalingsfil - Månedsbetaling RRS feed

 • Spørgsmål

 • Flere af mine kunder betaler deres leverandører ved fra C5 at danne en betalingsfil  - opgjort pr måned.

  Det er uproblematisk, når man vælger Overførsel til Bank (DKU)

  Flere leverandører - bl.a Sanistål - er nu begyndt at udsende kontoudtog med en FIK-kode i bunden, som de jo ønsker benyttet ved indbetaling.

  Nogn forslag til at håndtere dette ?

  Jeg har overvejet at indlægge et BetalingsID på kreditorkortet med 0 som fakturaNr. På den måde vil alle Indkøb få samme BetalingsID, og så kan det vel køre igennem, når man laver samlet månedsbetaling ?

  Ja, der er en udfordring med TjekCiffer i koden, men den kan jo beregnes ( eller måske få en fast FIK hos leverandøren ?)

  Er der nogen der ved, om C5 overhovedet vil danne en valid FIK-kode med ovenstående systematik ? Eller er der andre gode forslag ?

  mvh

  Peter Hesselager

  6. marts 2013 19:25

Svar

 • Hej Peter,

  Et godt råd, hvis man ønsker at betale en samlet betaling pr. måned pr. konto pr. leverandør er, at afstemme kontoudtoget som følger:

  Dateret 28.02.2013 modtages et kontoudtog fra 'Sanistål'. Dette afstemmes til bogføring i C5 og saldoen passer.

  I kassekladde dateret 28.02.2013 udlignes kontoen fra 'Sanistål' på én linje, posttype ændres fra 'Betaling' til 'Kreditnota' (og der kan f.eks. angives 'købsmoms' eller undertrykkes momskode) og fakturanummer 28022013K. På næste linje laves en faktura med samme beløb (der kan igen f.eks. angives 'købsmoms' eller undertrykkes momskode) og fakturanummer 28022013F. På denne linje kan der rettes i betalingsdato, men den korrekte burde selv fremkomme fra kreditoren, der kan angives evt. kasserabat (i.h.t. kontoudtog, da C5 ikke selv kan beregne kasserabat på kreditnotaer) og endelig kan der angives det ønskede FIK-id (hvis det ikke allerede er sat op på kreditor som et standardforslag fordi det er éns hver gang).

  Dette gøres der for hver konto fra leverandørerne der ønskes betalt på samme måde.

  Så vil der kun være én betaling pr. konto og så er der ingen problemer med at betale pr. 'Faktura' i stedet for pr. 'Total'.


  M.v.h. René rsl@

  7. marts 2013 05:49