none
Fjerne regnskab fra regnskabsudvælgelsesboksen RRS feed

 • Spørgsmål

 • Hej,

  Jeg har en kunde der køre C5 2012 SQL, som har en del regnskaber. En del af disse er ikke længere aktive, hvorfor kunden gerne vil kunne slippe for at se dem når der skiftes mellem regnskaber. Jeg har kigget lidt på om man kunne ændre typen under XALUTIL fra f.eks. 0 til 1, hvorved regnskabet ikke længer er synligt. Men er der nogen, der har en specifikation over hvad XALUTIL.type bruges til og om man kan ændre denne fra f.eks. 0 til 1


  • Redigeret af suneo 22. november 2013 12:10 Stavefejl
  22. november 2013 12:09

Alle besvarelser

 • Hej Sune,

  Hvis data ikke længere skal bruges, kan regnskab(er) slettes med kørslen SQL-Scripts.XAL, som danner en XAL kørsel, som kan importeres og afvikles.


  Venlig Hilsen Henrik Hansen Program Manager II Microsoft Dynamics C5

  22. november 2013 13:03
  Ejer
 • Hej Henrik,

  Regnskaberne kan ikke slettes, da de stadig bruges til opslag en gang imellem, men der posteres ikke i dem mere. Kender du definitionen på XALUTIL.type , da mit andet alternativ ellers er at omdøbe firmaerne til XXX, så de kommer nederst i udvælgelsen. Det er dog en lidt større omgang at kalde en SQL til ændring af dataset ift. at ændre i én XALUTIL post.

  22. november 2013 13:10
 • Hej Sune,

  Det er klart lettere, men systemtabellerne er nu engang beregnet til brug for kernen alene, så jeg vil ikke anbefale det, og jeg ville heller ikke vide hvilke sideeffekter, det eventuelt kunne have.


  Venlig Hilsen Henrik Hansen Program Manager II Microsoft Dynamics C5

  22. november 2013 13:23
  Ejer
 • Hej Sune

  Vi (Systemconnect) har et lille modul der kan styre hvilke brugere der kan åbne hvilke regnskaber... Jeg mener nu ikke de bliver fjernet fra listen, men man får ikke lov til at skifte til dem hvis man ikke har lov...

  Blot til info - du er velkommen til at kontakte mig hvis det er noget du er interesseret i...

  Alternativt kan man jo smide dem i en separat database på SQL-serveren og så lave et separat ikon til at starte C5 med der lige overruler databaseparametrene? (ikke testet - blot en ide?). Det vil dog kræve at man sørger for at holde den sekundære database up-to-date hvis man ændrer databasedefinitioner (i praksis synkronisere SQL database nr. 2 når man ændrer i databasedefinitionerne).


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  22. november 2013 17:31
 • Hej Henrik,
  Ok, så er det nok ikke lige den vej jeg vil gå. Jeg har ikke lyst til at rode med noget jeg ikke kender konsekvensen af :-)

  23. november 2013 07:02
 • Hej Gert,

  Tak for input. Jeg har selv et modul til brugerrettigheder til forskellige regnskaber, men det er desværre ikke helt det jeg leder efter. Dit andet forslag er interessant, men giver for meget hoppen ud og ind af forskellige C5'ere og som du selv skriver, er der det måske ikke helt optimalt ift. vedligeholdelse.

  23. november 2013 07:06
 • Et forslag kunne også være at omdøbe regnskabet så det havnede allernederst på listen over regnskabet f.eks. "X01".

  Omdøb sker nemmest ved at oprette nyt "X01", eksportere regnskabet ud, og så slette det gamle.

  7. januar 2014 13:49