none
Disponering og behovsberegning RRS feed

 • Spørgsmål

 • Kære alle,

  Jeg er netop begyndt at benytte disponeringsmodulet i C5 og har et spørgsmål:

  Jeg har f.eks. 50 disponible enheder af et givent varenummer og har lagt en ordre på 50 mere. Jeg har sat min minimumsbeholdning til at skulle være 60 enheder og pakkestørrelsen til 30. Hvordan får jeg C5 til at tage højde for allerede bestilte enheder?

  Mit problem er, at når jeg så laver en behovsberegning og overfører forslagene, siger den at jeg skal bestille 30 enheder for at nå over min minimumsgrænse. Dermed tager den ikke højde for at der allerede er bestilt 50 ekstra enheder.

  Disponeringen er sat til typen 'min/max'.

  På forhånd tak

  Mvh Nicolai

  5. februar 2014 12:50

Alle besvarelser

 • Hej Nicolai,

  Har du oprettet dine varekreditorer med 'Beholdning' = 'Bestilt' ? (Forslag til beholdningsstyring ved indkøbsoprettelse)

  Standard bliver de oprettet med 'Beholdning' = 'Uændret' og så bliver de pågældende varer ikke disponeret som du ønsker det.

  Og så skal din diponering kigge på indkøbsordre.

  Så skulle det gerne virke.


  M.v.h. René rsl@

  5. februar 2014 14:03
 • Hej Rene,

  tak for svar.

  Det kan sagtens være problemet. Jeg er netop begyndt at arbejde med det. Hvor tilgår jeg denne indstilling henne? Så kan jeg tjekke/ændre det.

  På forhånd tak

  Mvh Nicolai

  5. februar 2014 14:37
 • Hej igen Rene,

  har fundet det, og kan se de er oprettet med beholdning = bestilt.

  Er der andre ting jeg kan prøve?

  Mvh Nicolai

  5. februar 2014 14:41
 • Hej Nicolai,

  Jeg har nu oprettet et varenummer og sat disponering min/max, pakke størrelse 30 (også på købskvantum), sat mininum 60 og maximum 200.

  Jeg har købt 50 stykker hjem, så der nu er 50 i beholdning.

  Jeg har oprettet en indkøbsordre på 50 stk (bestilt på kreditor og der kan ses at der er bestilt 50 stk. hjem).

   

  Når jeg laver diponering og IKKE tager højde for 'Indkøb', så kommer der et forslag frem omkring køb af 30 stk. (minimer antallet af  forslag). Der er ikke mininumsbeholdning på 60 stk. og så skal der jo bestilles 30 stk. hjem.

  Når jeg laver diponering og tager højde for 'Indkøb' (husk faser hvis du er på nyere versioner C5), så kommer der ikke noget forslag frem, da der jo er 50 stk. på vej hjem.


  M.v.h. René rsl@

  • Foreslået som svar af rsl-data.dk 5. februar 2014 15:06
  5. februar 2014 15:05
 • Hej Nicolai

  Det er  helt korrekt det Rene skriver. Dvs. at værdien på kreditor bør stå til det du normalt anvender mest.

  Men værdien bliver kopieret til nye indkøb - så har du allerede bestilte indkøb liggende, skal de ændres til Beholdning=Bestilt.

  Det felt kan man "ikke bare" rette i... Det skal lige gøres via den periodiske kørsel Indkøb/Periodisk / Ændres status. Eller (hvis din c5 er nye nok) direkte på indkøbet med genvejen ALT+S (Ændre status).

  Dernæst er det naturligvis et krav at du under behovsberegningen sætter C5 til at medtage Indkøb i sine beregninger (det er et afkrydsningsfelt).

  Dvs. når beholdning er rettet på dine indkøb, så skal du lige køre behovsberegningen igen og sætte kryds i Indkøb - før du kan regne med indkøbsforslagene...


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  7. februar 2014 07:09
 • Jeg siger tak for hjælpen. Alle ovenstående punkter var opfyldt. Af en eller anden grund opfører C5 sig nu som ønsket uden jeg har foretaget egentlige ændringer. Underligt.

  Mvh Nicolai

  12. februar 2014 07:59