none
FIK indbetalingsfil.

  Spørgsmål

 • I forbindelse med en kunden har modtaget en faktura fra virksomhed X med korrekt påført FIK-kode. Fakturaen har en total på fx 100,- kroner. kunden vælger at (ved en fejl) at indbetale 125,- kroner. Kunden har pt. to øvrige fakturaer som er åbne i posteringshistorikken også på 100,- kroner.

  Betalingsfilen bliver korrekt indlæst fra banken og systemer er sat op til at anvende "Tvungen post"

  Hvad sker der i min kassekladde når denne indlæses - vil den "brokke" sig over for meget indbetalt i relation til fakturaen
  er på 100,- og rest beløbet reduceret det blot kundens total UDEN AT udligne en af de øvrige åbne fakturaer?

  Umiddelbart vil jeg mene den blot skal reducere kundens konto med 25,- kroner og ikke påvirke de øvrige åbne fakturaer - jeg ved hvordan jeg styrer det ved manuel indtastning i kassekladden og "Åben post redigering" men er der en forskel i relation til automatisk indlæsning?

  Er der noget argument for ikke at anvende FIK her tænker jeg på hvis der generelt er en tendens til at kunderne generelt indsætter for lidt eller for meget ind FIK-indbetalingerne?

  Syntes også at opleve at hvis kunden betaler for meget - så forbliver fakturaerne ÅBNE


  24. juni 2013 11:18

Alle besvarelser

 • Hej,

  Hvis din opsætning af max. øredifference f.eks. er på kr. 0,99 så vil systemet automatisk udligning hele den åbne faktura på kr. 100,00 hvis der indbetales et beløb i mellem kr. 99,01 og kr. 100,99. Kommer der et beløb på kr. 125,00 så forbliver hele fakturaen åben i systemet. Tidligere har der været problemer med at fakturaen også blev lukket og der opstod en difference diverse udskrifter, men jeg mener at dette nu er løst.

  Du kan evt. prøve at simulere en overbetaling i betalingsfilen fra banken og så se hvad der sker i den udgave af C5 som du kører på.


  M.v.h. René rsl@

  25. juni 2013 10:41