none
C5 - nulstilling af lager, prob. med følgeseddel RRS feed

 • Spørgsmål

 • Hej kloge hoveder, Vi har pga. koks i vores lager, fået det nulstillet, lavet en lagerregulering - og nu stemmer vores lager. Det er super, MEN - jeg får denne skærm (http://www.aquatex.dk/c5.png)når jeg prøver at fakturere en ordre, der havde fået lavet følgeseddel INDEN nulstilling og lagerreguleringen. Hvad pokker gør jeg?
  Anders, Aquatex
  5. september 2011 10:16

Alle besvarelser

 • Hej Anders

   

  Det er noget skidt. De følgesedler skulle have været rullet retur (eller faktureret) inden i nulstilte lageret.

   

  Problemet er at C5 ved følgesedler laver en fysisk afgangspost - og den skal annulleres med en tilsvarende fysisk tilgangspost når i fakturerer (der laves jo så en økonomisk afgangspost i stedet). Fejlen fortæller bare at den ikke kunne finde den fysiske post der skulle annulleres.

   

  Det eneste du kan gøre så vidt jeg lige kan gennemskue er enten:

  1. Få nogen til at lave de manglende fysiske posteringer på lageret igen så C5 kan finde ud af at annullere dem.

  2. Nulstille ordrelinjernes "Leveret" felt (sætte det = faktureret feltet) og så lave følgesedlerne igen (men så bliver jeres beholdning naturligvis for lav - det må i så korrigere manuelt bagefter via en lagerkladde). Alternativt kan i lave fakturaen med det samme når i har fixet "Leveret" feltet (hvis det hele alligevel bare skal faktureres).

   

  Muligvis kan man også slippe afsted med at rette varen til en ydelse inden man fakturere - men det giver så andre problemer (ikke korrekt vareforbrug og sikkert andet).

   

  Det er halvdårlige løsninger - men det skyldes altså at i skulle have haft styr på følgesedlerne FØR i nulstilte lageret.

   

  Jeg vil anbefale at du tager fat på en kvalificeret C5 forhandler for at få hjælp til at få rettet korrekt op på det i har lavet - for man skal altså "holde tungen lige i munden" når man piller i sådan noget :-)

   

  MVH

      gsl (at) systemconnect.dk

   


  MVH gsl (at) systemconnect.dk
  7. september 2011 07:21