none
Fejl i c5util.usr

    Spørgsmål

  • Hej

    En kunde får nedenstående fejl ved opstart af C5. Fejlen er opstået efter, at serveren gik "død" og måtte genstartes. Jeg har prøvet af kopiere filen over i en anden C5 installation og får samme fejl. Har prøvet at slette filen, og så kan den startes dog uden tilretninger.

    Kunden har ikke nogen sikkerhedskopi af filen, så mit spørgsmål er:

    Hvad har jeg af muligheder her?

    22. maj 2014 12:56

Svar

  • Hmm... Jeg løber tør for ideer :-).

    Der ER faktisk en (meget overset) reparationskørsel til C5UTIL.*-filerne i C5s udviklingsmenu (men det kræver jo at du kan starte C5).

    Du kan heller ikke starte den med -a- vel?

    Den sidste ide jeg har er RENT experimental, så den bruger du lige i en testkopi. Og får du liv i C5UTIL.USR, så eksporterer du lige alle elementer ud af den, ikke? :-)

    (og så håber vi ikke folkene i Vedbæk bliver alt for sure over at vi fusker med deres kode :-). De har helt sikkert IKKE designet det her til at være muligt :-) )

    1. Omdøb C5UTIL.USR til fx C5UTIL.USR.old

    2. Start C5 console (den laver nu en C5UTIL.USR)

    3. Start en dosprompt fra den (så slipper den nemlig fil-låsen på den nye C5UTIL.USR)

    4. Slet den nye C5UTIL.USR og døb din C5UTIL.USR.old tilbage til C5UTIL.USR

    5. exit dosprompten

    6. Kør nu udviklingsmenuen og Multi/Diverse/C5UTIL. Svar Ja ud for alt vedr. C5UTIL.USR (de andre rækker må gerne stå til Nej). Kør den evt. nogle gange til der ikke længere meldes fejl.

    7. Luk nu C5, start C5 igen, multioversæt alt.

    Jeg krydser fingre for at det virker - og hører gerne om resultatet (jeg tror ikke den processen er beskrevet - men den skulle være mulig så vidt jeg kan teste. Spørgsmålet er så om den kan reparere noget). Virker det må jeg hellere få det på vores blog så andre kan finde det til en anden gang :-)


    MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/


    23. maj 2014 06:05

Alle besvarelser

  • Hej Leif,

    Hvis det er interne fejl i Microsoft C5, så begynder fejlkoderne normalt fra nummer 100 (og op efter).

    Så det må være noget med manglende rettigheder til filen på pc'en.


    M.v.h. René rsl@

    22. maj 2014 13:59
  • Hej Rene

    Det troede jeg også, men jeg får samme fejl, hvis jeg kopierer filen hjem på min egen pc med en C5 installation:

    Mvh. Leif

    22. maj 2014 14:02
  • Hej Leif

    Det lugter lidt af at et eller andet holder filen åben - fx en C5 der er gået ned.

    Jeg ved godt du skriver at du har genstartet serveren, men kan det tænkes at det er terminalserveren i har genstartet og ikke den filserver c5 ligger på? Eller omvendt?

    Jeg har tidligere set en terminalserver der troede at en fil var låst, selvom andre klienter ikke havde problemer med den...

    Man kan evt. checke på filserveren om der "holdes" låses på filen. Men den nemme løsning er lige at prøve at genstarte både filserver og evt. terminalservere eller andet hvor C5 afvikles...

    Nu hvor du er i gang - så check også lige at rettighederne til filen ikke er blevet ødelagt... Alle brugere SKAL have skriveadgang til den fil.


    MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

    • Foreslået som svar af Gert Lynge 22. maj 2014 14:03
    • Fjernet som foreslået som svar af Gert Lynge 23. maj 2014 06:07
    22. maj 2014 14:03
  • Check også lige om filen er flagged som Read Only...

    MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

    • Foreslået som svar af Gert Lynge 22. maj 2014 14:04
    • Fjernet som foreslået som svar af Gert Lynge 23. maj 2014 06:07
    22. maj 2014 14:04
  • Hej Gert

    Som sagt, har jeg installeret en C5 lokalt på min laptop og kopiet filen ind i denne installation. Her fremkommer samme fejl, så det kan ikke være noget med en bruger, som "hænger" med mindre, at der bliver sat et flag i filen.

    Mvh. Leif

    22. maj 2014 15:03
  • Hej Leif

    Ja, det læste jeg efterfølgende. Har du checket readonly flaget/attributten - det kopieres jo med...


    MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

    • Foreslået som svar af Gert Lynge 22. maj 2014 15:18
    • Fjernet som foreslået som svar af Gert Lynge 23. maj 2014 06:07
    22. maj 2014 15:18
  • Hej Gert

    Ja, jeg har tjekket readonly flaget, og det er ikke sat.

    Mvh. Leif

    22. maj 2014 16:05
  • Hmm... Jeg løber tør for ideer :-).

    Der ER faktisk en (meget overset) reparationskørsel til C5UTIL.*-filerne i C5s udviklingsmenu (men det kræver jo at du kan starte C5).

    Du kan heller ikke starte den med -a- vel?

    Den sidste ide jeg har er RENT experimental, så den bruger du lige i en testkopi. Og får du liv i C5UTIL.USR, så eksporterer du lige alle elementer ud af den, ikke? :-)

    (og så håber vi ikke folkene i Vedbæk bliver alt for sure over at vi fusker med deres kode :-). De har helt sikkert IKKE designet det her til at være muligt :-) )

    1. Omdøb C5UTIL.USR til fx C5UTIL.USR.old

    2. Start C5 console (den laver nu en C5UTIL.USR)

    3. Start en dosprompt fra den (så slipper den nemlig fil-låsen på den nye C5UTIL.USR)

    4. Slet den nye C5UTIL.USR og døb din C5UTIL.USR.old tilbage til C5UTIL.USR

    5. exit dosprompten

    6. Kør nu udviklingsmenuen og Multi/Diverse/C5UTIL. Svar Ja ud for alt vedr. C5UTIL.USR (de andre rækker må gerne stå til Nej). Kør den evt. nogle gange til der ikke længere meldes fejl.

    7. Luk nu C5, start C5 igen, multioversæt alt.

    Jeg krydser fingre for at det virker - og hører gerne om resultatet (jeg tror ikke den processen er beskrevet - men den skulle være mulig så vidt jeg kan teste. Spørgsmålet er så om den kan reparere noget). Virker det må jeg hellere få det på vores blog så andre kan finde det til en anden gang :-)


    MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/


    23. maj 2014 06:05
  • Hej Gert

    Det VIRKEDE. Jeg har yderligere multi-eksporteret USR elementerne og importeret dem i en ny og ren C5util.usr. Så er jeg sikker på, at der ikke ligger noget snavs i den.

    Jeg havde ikke lige tænkt på den mulighed med at hoppe ud i dosprompt og så kopiere filen ind.

    Tusind tak for hjælpen.

    Mvh. Leif

    23. maj 2014 07:28
  • Hej Leif

    Det er også en lidt "langt ude" løsning, men hovedsagen er jo at det virkede. Glad for at jeg kunne hjælpe...


    MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

    23. maj 2014 11:14