none
C5 2012 på SQL Express RRS feed

 • Spørgsmål

 • Jeg har en kunde, som insisterer på at hoppe fra Native til SQL Express.
  Kunden har en database på ca. 600 MB.

  Jeg er lidt bekymret for om det er en god ide at køre SQL Express, idet han har 7-8 brugere.
  Er der ikke noget med at der er en grænse på 5 brugere på SQL Express?
  Jeg mener det ALTID har været sådan, men jeg kan bare ikke finde dokumentationen på det.

  Er der en, der kan hjælpe mig med dokumentation?

  På forhånd tak.


  Morten Nielsen

  23. marts 2014 21:06

Alle besvarelser

 • Lige en væsentlig korrektion.

  Kunden kører med en database på 1300 MB.


  Morten Nielsen

  24. marts 2014 09:55
 • Hej Morten

  Mine anbefaling er normalt at skifte til SQL allerede når databasen er på 400MB eller over. Det er baseret på en e-mail fra en Microsoft medarbejder engang. Så jeg ville klart anbefale din kunde at skifte...

  Og generelt syntes jeg også C5 bliver mærkelig når man nærmer sig i hvert fald 1½-2GB grænsen (der skal tit reindekseres og det tager en frygtelig tid). Endelig er SQL i lidt ældre C5'ere mere "nådig" med databaseberegningen... Så det kan gøre kundens installation noget billigere at skifte...

  Mht. SQL Express limits så har jeg aldrig hørt om en 5 brugers begrænsning - og jeg mener da også vi har installationer med mere end 5 brugere på SQLExpress.

  Den har naturligvis nogle andre limits som du jo nok allerede har styr på :-)

  Primært max 1CPU/4 cores, max 1GB RAM og max 10GB database. Men det er de færreste C5 installationer der løber i de grænser... Om end intensive brugere godt kan have fordel af at der er plads til hele databasen i RAM.

  Generelt anbefaler jeg ikke SQL Express ud fra filosofien at Microsoft vel ikke ligefrem anbefaler det - derfor vil jeg pr. definition heller ikke :-).

  Jeg plejer at bruge formuleringen "jeg er vidende om at det fungerer og kender flere kunder der kører med det uden problemer". Så har man da ikke lovet for meget :-).

  Pas i øvrigt på mht. hvilken C5 version (kerne) kunden kører med og hvilken SQL version du installerer (se evt. http://blog.systemconnect.dk/?p=307 )

  PS: Der er nogle ting du evt. skal være obs på:

  Der kan være tilpasninger der kører elendigt på SQL hvis de ikke er lavet ordentligt... Eller måske direkte gør noget forkert hvis de benytter SQL-optimeringer i koden som ikke er lavet korrekt (og jo i sagens natur ikke er testet på native fordi kommandoerne ikke gør noget på native - fx #SQLSUMList, #SQLFieldList osv.)

  Sorteringsrækkefølge er typisk lidt anderledes på SQL end på native. SQL styres af den valgte collation på databasen.

  Jeg har lige identificeret (for knap en uge siden) en lille hurtig-søgnings bug i SQL. Den påvirker søgning i bl.a. varenumre hvis du har varenumre med bindestreger i. Vi har meldt den ind og den bliver muligvis løst i 2012SP2. Der kan være andre hjørner hvor SQL fungerer anderledes end Native fordi det er forskellig kode der er aktiv.


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  24. marts 2014 14:06
 • Mange tak, Gert.

  Du er altid god for et fyldestgørende svar.

  /Morten


  Morten Nielsen

  24. marts 2014 15:12