none
Dubletter fra nummerserier, hvordan? RRS feed

 • Spørgsmål

 • Hej eksperter

  Har en C5 ver. 2010 som tre gange i sidste måned har lavet både følgesedler og fakturaer med dubletter i bilagsnumrene. Transaktionsnummer er heller ikke unikt, og er sågar blevet genbrugt fra ordrer til andre kunder, så det er lidt noget rod. I et af tilfældene har der ikke været dannet noget i journal og ved andre har fakturaen været sendt ud med fejl i summeringerne. Det har i de tre tilfælde resulteret i finansposter til øreafrunding på flere tusinde kroner. 

  Ved de fakturaer som er "blandet sammen" er transaktionsnummer-mæssigt dannet på omtrent samme tid (at dømme ud fra rownumber), men det er sket over tre forskellige dage. Ved to af dem er ordrelinjerne splittet op på 2 følgesedler i ordrearkivet, men med samme følgeseddelsnummer og uden at der har været delleveret på ordren.
  Alle ordrer bliver faktureret manuelt og enkeltvis, og C5-brugerne kan ikke mindes at have set noget "crashe" under faktureringen eller følgeseddeludskrift (med det er nogle uger siden nu..).

  Det er mig bekendt aldrig sket før i installationens 10 årige liv, at der har været brugt dubletter i transaktions- eller bilagsnumre. 

  Er nu endelig kommet i mål med oprydningen i diverse kartoteker, men er der nogen herinde der har et bud på, hvordan det kan være opstået? Kunne være rart ikke at skulle bøvle med dette en anden gang.

  Mvh 
  Klaus Jensen
  4. august 2020 10:57

Alle besvarelser

 • Hej Klaus,

  Jeg arbejder ikke rigtigt med C5 længere, men giver lige et besyv ud fra hukommelsen.

  Sørger du for at køre kontrol/check af din database ind imellem?

  Proceduren er forskellig alt efter om du kører med Native eller Microsoft SQL Server database.

  Hvor stor er din database?


  MVH gert@lynge.org


  • Redigeret af Gert Lynge 4. august 2020 12:57
  • Foreslået som svar af Gert Lynge 4. august 2020 13:01
  4. august 2020 12:57
 • Hej Gert

  Det en SQL-database hvor DAT er på 6.4 GB, men det er i et andet og mindre regnskab på ca. 1 GB, at de tre episoder er sket. 
  Men nej, det eneste jeg gør periodisk er genberegning af DB-størrelsen, da jeg var af den opfattelse, at de andre check kun var nødvendige på native - men der tager jeg måske fejl?  

  Mvh Klaus
  5. august 2020 06:52
 • Fejlen er sandsynligvis fundet nu. Der var lavet en kørsel, som kører ved følgeseddeludskrift, og en indtastningsfejl på et varenummer resulterede i balladen at kørslen "knækkede".
  6. august 2020 08:08