none
C5 udskriftsskabelon (uden word) RRS feed

 • Spørgsmål

 • Hej alle

  Er det muligt at man kan lave en udskriftsskabelon til f.eks. periode og saldobalance eller kontospecifikation uden at lave en word-skabelon? Dvs. kan man definere simple rammer og linier samt raster-baggrund (eller blot et lysgrå felt) direkte i C5 uden at lave en word-skabelon eller bruge en eDocPrinter/Fineprint/andet? Det vil være mest praktisk hvis man kan definere dette direkte i C5, da man så er uafhængig af anden software og slipper for en masse opsætning ved udskiftning af IT udstyr.

  20. maj 2015 20:55

Alle besvarelser

 • Hej Preben H.

  Den oprindelige måde at lave udskrifter på i C5 er uden wordskabeloner - Wordskabeloner er noget der er blevet bygget på.

  Når det er sagt, så er mulighederne begrænsede - du kan lave simpel rammer (enkelt og dobbeltstreg), men ikke farvede- og raster-baggrunde).

  Du kan skifte skrifttype og stil (kursiv, fed, understreg) og sådan noget, men ikke indsætte grafik (billede/tegninger).

  Som du selv foreslår kan man så bruge noget 3. parts til at efterbehandle C5s udskrift - fx eDocPrinter som egentligt bare smider et stykke pdf-brevpapir "bag ved" din udskrift. Men det kan jo drille lidt at få det til at stå 100% perfekt fordi du skal have C5s udskrift til at passe med PDF-brevpapiret...

  Der findes C5 forhandlere der har andre løsninger - men jeg har endnu til gode at se noget der er rigtigt elegant - så var jeg dig ville jeg gå efter word-løsningen (hvis du kan leve med dens begrænsninger) eller få lavet udskriften i C5 så den bare udfylder et Excel-ark (hvor du så har defineret dit layout i).


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  • Foreslået som svar af Gert Lynge 21. maj 2015 06:18
  21. maj 2015 06:18
 • Tak for dit svar

  Jeg har dog ladet mig fortælle at Word-løsningen (eller excel for den sags skyld) har begrænsninger i form af sidetal. Hvornår begynder dette at være et problem? Pt. er løsningen vi arbejder på baseret på FinePrint eller måske eDocPrinter - der er lidt fordele og ulemper ved dem begge.

  F.eks. skalerer eDocPrinter udskriften hvis den sendes direkte til printeren. FinePrint virker bedre, men der skaleres også hvis der sættes margener på udskriften - men jeg gætter på, at C5 også selv kan definere top og bundmargin - og ikke kun venstre-margin!

  Jeg har rimelig styr på teknikken - bare ikke hvad angår mulighederne i C5!

  I sin tid blev formularerne defineret som "brevpapir" og overført til printeren som en PCL macro mener jeg det kaldes. Problemet er bare, at hver gang der kommer en ny printer eller der er service på printeren og hundehovederne installerer ny firmware skal de på arbejde igen for at få tingene til at virke, som de gjorde før - og der er jo snart ingen, som kan deres PCL (og forståeligt nok). Det kræver også emuleret LPT port på computeren (som stadig er muligt, men hvornår dør den mulighed). Derfor er det simpelthen mere praktisk at sætte et nyt "lag" på, så det stadig ser pænt ud.

  21. maj 2015 20:38
 • Jeg har ikke 100% styr på begræsningerne i C5s Word rapportering. Det eneste jeg lige kan komme i tanke om der kan drille mht. sidetal er hvis flere faktura'er er i en samlet udskrift. Så bliver sidenr. nok ikke nulstillet mellem hver faktura...

  Et andet problemer er at det kan være meget svært at styre layoutet og transfer-headers - dvs. totaler for "overført til næste side" og "overført fra forrige side" og sådan noget... Jeg har leget en del med det, men må konstatere at det (for mig) er lettere at styre layoutet direkte i C5 - og så lægge evt. grafik mv. ind med en eDocPrinter-løsning...

  C5 definerer ganske rigtigt margin (top,bund,venstre,højre) på papirformatet. Det kan rettes på printeren i udviklingsmenuen i C5. Venstremargin kan også justeres ved udskrift.

  Ja, jeg kunne forstille mig at det var lidt for teknisk med et PCL printer overlay - det giver nok for mange problemer i længden.

  FinePrint har jeg ikke arbejdet ret meget med, men mht. skalering i eDocPrinter syntes jeg ikke jeg har haft det problem. Men Acrobat Reader står som standard til at formindske udskriften hvis det er nødvendigt (for at få plads til en hel A4 side indenfor det areal printeren rent faktisk kan udskrive på - de har jo et dødt område hele vejen rundt - det er derfor den grafiske industri bruger oversize-printere og papir - og så skærer kanten af bagefter).

  Hvis du slår det fra i Acrobat Reader - eller bruger eDocPrinter videresend print - skaleres din udskrift så stadigvæk?


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  • Foreslået som svar af Gert Lynge 22. maj 2015 06:20
  22. maj 2015 06:20