none
C5 implementering RRS feed

 • Spørgsmål

 • Vi er en mellemstor virksomhed som skal skifte til C5. Indtil videre kun al regnskab.

  Hvor lang tid skal vi regne med at bruge på det? Cirka.

  23. oktober 2013 10:30

Alle besvarelser

 • Hej Lizzie

  Det kommer rigtigt meget an på:

  - hvilken version af C5 det er (jeg håber nogle har gjort jer opmærksom på at den fra version 2014 bliver baseret på NAV teknologi så i har den viden med i jeres beslutningsgrundlag)

  - om i kan leve med standardfunktionalitet, eller der skal laves mange tilpasninger til C5

  - hvor selvhjulpne i er omkring at lære C5 at kende - eller hvor meget undervisning i skal have

  - hvor selvhjulpne i er omkring at taste stamoplysninger ind - eller de evt. skal importeres fra et gammelt system (og ikke mindst hvilket system).

  Uden at kende mere til jer, vil svaret derfor være alt mellem en uge og en måned... Men det er rent gætværk :-).

  Jeg syntes du skal kontakte en C5 forhandler, få dem til at holde et møde med jer og aftale det nærmere forløb. Det kan fx vore en god ide at forlange alle forretningsgange gennemgået med de rigtige personer hos jer så i er sikre på at C5 passer til jeres forretningsgange før i går igang (løsningen hvis C5 ikke gør er jo enten at lave tilpasninger i C5 - eller ændre jeres forretningsgang).

  Du er evt. velkommen til at kontakte mig pr. e-mail hvis du ikke har kontakt til en C5 forhandler i forvejen.


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  23. oktober 2013 11:16
 • Hej Lizzie,

  Som Gert skriver, så skifter C5 teknologi fra version 2014:

  Microsoft Dynamics C5 2014

  Microsoft Dynamics C5 2014 vil bygge på NAV-teknologi og vil arbejde lettere sammen med Microsoft Office og dermed Excel. Løsningen vil primært rette sig mod virksomheder, der har 1-5 pc’er og 1-3 regnskabsbrugere.

  Så spørgsmålet er om C5 2014 allerede er for lille når I er en mellemstor virksomhed ?

  C5 2012 (frigivet 4. kvartal 2011) bliver supporteret til ultimo 2018.


  M.v.h. René rsl@

  23. oktober 2013 12:06
 • Hvad skal I skifte fra? Er det fra noget andet end C5 og XAL, så skal I regne med at de første 3 måneder hedder "hvorfor gjorde vi det?"

  I det ligger også at det afhænger af hvor meget af C5 I skal bruge - det det projekt, er det betydeligt sværere end hvis I sælger dimser via ordre. Batch, serienummer og afgifter gør det sværere end hvis I ikke skal bruge det, mens Løn er til at gå til, hvis I har en erfaren lønbogholder.

  Når alt det er sagt, så afhænger det også af den mængde undervisning, I får. Her kan det ikke svare sig at spare alt for voldsomt. Regn med i hvert fald 4-6 halve dage, hvis C5 er helt ny for jer (igen afhængig af hvor meget I skal bruge af C5).

  Og som den sidste ting. Brug nu god tid på at få sat det rigtigt op fra starten. Ikke noget med en tilfældig kontoplan og 10 minutter med konsulenten. Hold jer så tæt på standard som overhovedet muligt.

  Mvh Maria

  23. oktober 2013 12:48