none
C52012 opdatering og åbne ordre-/indkøbslinier RRS feed

 • Spørgsmål

 • En kendt problemstilling når der skal opdateres til C5 2012 , fra C5 4.0 , er et   alle delleveringer/delmodtagelser i Ordre og Indkøb skal tilbageføres for at opdateringen kan gennemføres.

  Det kan være et kæmpearbejde at udføre manuelt.    Og står lige nu i det samme problem med en opdatering der indeholder ca 200 ordre-/indkøbslinier der skal tilbageføres.

  SPØRGSMÅL:

  Nogen der ved om der findes en løsning hos MBS til at tilbageføre/styrre disse , så man kan opdatere uden at skale tilbageføre manuelt ?

  Eller er jeg tvunget til at kode min egen xal-kørsel til at tilbageføre disse ?

  2. januar 2013 08:09

Alle besvarelser

 • Hej Qraka

  Vi har en løsning vi benytter og som ikke kræver tilbageførsel, men som datamanipulerer sig ud af ca. 95% af problemet. De sidste håndterer vi så manuelt (dvs. tilbagefører).

  Af konkurrencehensyn kan jeg desværre ikke dele løsningen med dig, men vi kan naturligvis opdatere din C5 (evt. blot databasen), men vil i sagens natur skulle have betaling for det.

  Hvis du er interesseret er du velkommen til at kontakte mig på gsl@systemconnect.dk


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  2. januar 2013 08:48
 • Hvis du har lidt styr på datamanipulation og lidt kode, så er det ikke så svært.

  Eksporter data, brug LeverNu til at tilbageføre dem med, og det samme igen når du er opdateret. Det giver noget rod i følgeseddelnumrene, da du jo kører igennem to gange, men det kan de fleste leve med. Pas på afgifter og specialtilretninger.

  Du skal ikke lave samme stunt som jeg gjorde første gang: Udlæste, slettede og indlæste igen. Sikke et roderi, der kom ud af det, og det blev aldrig rigtig godt (læs: ALDRIG gøre sådan).

  Mvh Maria

  3. januar 2013 17:07
 • Tak for input.

  Har løst dette med at lave to nye felter i ordrelinier og indkøbslinier som gemmer det leverede, og bagefter lavet masselevering med afgrænsning på det nye felt.   Herefter kan jeg tilbageføre den gemte værdi til LeverNu og ModtagNu.   Så dette er løst nu.

  Men lige som med min forrige opdatering , kom nu fejlmeddelelsen på lagerposteringer ( ialt 20 sider ):

   "Summen af udligende poster giver ikke nul"

  og

  "der er difference på det udlignede antal mellem Lagerposter og Udligningsposter.

  Og med 12.000 varenumre og 500.000 posteringer  er det næsten umuligt at opdatere.

  Efter 17 opdateringer med samme problemstilling hver gang, mener jeg at Microsoft burde have gjort opdateringsværktøjet bedre.

  Det tager jeg en hel weekend bare at konstatere at disse fejl opstår pga. datamængden.  Og så bruger man yderligere flere timer på at løse/fjerne problemet.

  En ret umulig opgave. 

  4. januar 2013 21:47
 • Hej Qraka

  Har du kørt Microsoft lager-check/-fix i C5 4.0 der NETOP er lavet for at løse de her problemer? (den skal køres i version 4.0 på dine data INDEN opgradering). Jeg har gode erfaringer med at den reducerer problemet markant!

  Jf. Microsoft bør man altid køre dette fix - i hvert fald når man kommer fra 4.0. Og faktisk anbefaler man at hoppe 2008 og 2010 over netop pga. dette.

  Kontakt evt. Microsofts support/Brian for at få nyeste udgave af fixet.


  MVH gsl@systemconnect.dk Se også: http://blog.systemconnect.dk/

  8. januar 2013 07:35