none
Brugerprofiler i v2012 - menupunkter forsvinder ikke ... RRS feed

 • Spørgsmål

 • Jeg har 1 spørgsmål og 1 kommentar.

  Spørgsmål.
  Når man går under brugerprofiler og fjerner eksempelvis modulerne Kreditor, Lager og E-handel, så får brugeren godt nok ikke lov til at gå ind via menuen til venstre.
  I hovedmenuen er modulerne dog fortsat synlige.
  Sådan var det ikke i version 2010 HF3.
  Kan vi ikke længere skjule menupunkterne!? Skal man lave en særlig MENU til de brugere, der ikke må se udvalgte moduler?
  Se vedhæftede skærmdump.

  Kommentar
  Noget andet er så i øvrigt at vores default.html i menuen til højre kan give direkte adgang til f.eks. lagerkladde, selvom man i brugerprofilen her fjernet den fra brugerens profil.
  Det er dog ikke nyt. Sådan var det også i version 2010.
  Nogen kommentarer/løsninger til det!?? (ja, man kan gøre default.html filen brugerbestemt, men ellers?)

  Brugerprofil i C5 v2012  Morten Nielsen

  3. september 2012 15:19

Alle besvarelser

 • Til din kommentar:

  Brugerprofilerne er IKKE adgangskontrol, men blot en måde at skjule menupunkter/felter på, som brugeren ikke skal bruge eller se på.

  Vil du lave adgangskontrol, så skal du sætte det op på gruppeniveau.

  Mvh Maria

  3. september 2012 17:07
 • Hej Morten,

  Fejlen er rettet i applikationen til C5 2012 SP1.

  Omkring brugerprofiler - det er ikke en sikkerhedsfeature, det er en feature, som kan skjule uønskede menupunkter/forenkle menustrukturen for udvalgte C5 brugergrupper. Sidepanelet er en alternativ måde at starte C5 processer på via processkald indlejret i en HTML side, som vises i en Internet Explorer kontrol.
  Hvis sidepanelet giver adgang til applikationselementer, som du/kunden vil have skjult, må du redigere default.html, eller som du selv nævner bygge funktionalitet, så sidepanelets indhold styres på bruger- eller C5 gruppeniveau.
  Der er i C5 en sikkerheds mekanisme, som kan regulere adgangen til enkelte applikationselementer, f.eks. DevelopmentMenu.MNU, som kun C5Administrators kan editere og afvikle, men denne funktionalitet vil ikke skjule eventuelle menupunkter.


  Venlig Hilsen Henrik Hansen Program Manager II Microsoft Dynamics C5

  4. september 2012 07:28
  Ejer