none
What is the current solution for accessing MSDN/TechNet forums via NNTP Bridge? RRS feed

  • Question

  • Hi everyone.

    I was always using NNTP Bridge v1 to work with my News Reader to access to MSDN/TechNet forums until some day in the early March the NNTP Bridge v1 was suddenly not working.

    I tried to find a newer version of NNTP Bridge v3 from https://ci.appveyor.com/project/JochenKalmbach/communitybridge3/builds/17243492/messages but did not get an available download link. It seems that all versions older than six month no longer have a link for download.

    I guess there is still a current solution to access to forums via NNTP Bridge, because the "Use NNTP Bridge" checkbox is still available in the forums personal profile settings.

    Anyone who can guide me the current solution to recover my access to forums via NNTP Bridge?

    Thank you very much. 

    Thursday, July 4, 2019 1:10 AM

Answers

All replies

  • You'll probably need to ask fissues about the current status on the forums end.

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Thursday, July 4, 2019 2:03 AM
    Moderator
  • You'll probably need to ask fissues about the current status on the forums end.

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.


    Hi Dave, you mean send an E-Mail to fissues@microsoft.com?
    Thursday, July 4, 2019 2:25 AM
  • Yes

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Thursday, July 4, 2019 2:28 AM
    Moderator
  • Yes

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    There is not any response from fissues@microsoft.com in the past days.
    Monday, July 15, 2019 6:03 AM
  • I'll also try.

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Monday, July 15, 2019 12:18 PM
    Moderator
  • They just acknowledged problems with the bridge and report they're working on it.

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Monday, July 15, 2019 6:40 PM
    Moderator
  • Their reply was;

    All the request to Forums Web Service is focus to https now. 

    So NNTP 3.x can’t work as expected now,   fortunately NNTP 1.x still work, just need to modify this file :CommunityForumsNNTPServer.exe.config

    1. update <security mode="None">  to  <security mode="Transport">

    2. update " http://services.social.microsoft.com/ForumsServicePreview/ForumsService.svc" to " https://services.social.microsoft.com/ForumsServicePreview/ForumsService.svc"

     

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Tuesday, July 16, 2019 12:36 PM
    Moderator
  • Their reply was;

    All the request to Forums Web Service is focus to https now. 

    So NNTP 3.x can’t work as expected now,   fortunately NNTP 1.x still work, just need to modify this file :CommunityForumsNNTPServer.exe.config

    1. update <security mode="None">  to  <security mode="Transport">

    2. update " http://services.social.microsoft.com/ForumsServicePreview/ForumsService.svc" to " https://services.social.microsoft.com/ForumsServicePreview/ForumsService.svc"

     

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    This solution works and successfully revives my NNTP Bridge.

    Thanks a lot.

    Monday, August 5, 2019 8:38 AM
  • Good news, you're welcome.

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Monday, August 5, 2019 12:17 PM
    Moderator