locked
Black Screen on startup and validation errors RRS feed

  • Question

  •  

    Hello, I've just recently built this new computer (second one i've ever built) and I've gotten a system builders copy of Windows Vista Ultimate 64-bit from Newegg.com

     

    Now, I've managed to get it up and running enough to post this (in safe mode), but I've found that I cannot run Windows Vista normally due to after the green bar loadup screen i am hit with a black screen with no mouse, no keyboard control, no nothing.  I've attempted to update with windows, thinking this might be the problem, but nothing seems to be happening when i hit Windows Update in my start menu.

     

    I have also attempted to validate my version of Windows Vista Ultimate, however i seem to be having a validation error

    [0x80070426]
     
    I will attempt to update the drivers for my motherboard and my video card, and hope for the best.
     

    Edit: I updated my mainboard drivers and my video card drivers, it appears to all be working now! Apparently you just can't validate in safe mode. Thank you anyway!


    Diagnostic Report (1.7.0095.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Genuine
    Validation Code: 0
    Online Validation Code: 0x80070426
    Cached Validation Code: N/A, hr = 0x80004005
    Windows Product Key: *****-*****-6V4WT-FBDRQ-6QFY6
    Windows Product Key Hash: B9fvV+SEtz3lbE+5dN99KZX7nC8=
    Windows Product ID: 89587-OEM-7347601-11640
    Windows Product ID Type: 3
    Windows License Type: OEM System Builder
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010100.0.0.001
    CSVLK Server: N/A
    CSVLK PID: N/A
    ID: {C0593995-752F-4744-B403-FAB56C1BE659}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.7.69.2
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Ultimate
    Architecture: 0x00000009
    Build lab: 6000.vista_rtm.061101-2205
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A
    WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WGATray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: Registered, 1.6.28.0
    Signed By: Microsoft
    Office Diagnostics: 025D1FF3-282-80041010_025D1FF3-170-80041010_025D1FF3-171-1_025D1FF3-434-80040154_025D1FF3-178-80040154_025D1FF3-179-2_025D1FF3-185-80070002_025D1FF3-199-3
    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed
    File Scan Data-->
    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{C0593995-752F-4744-B403-FAB56C1BE659}</UGUID><Version>1.7.0095.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010100.0.0.001</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-6QFY6</PKey><PID>89587-OEM-7347601-11640</PID><PIDType>3</PIDType><SID>S-1-5-21-2121669214-1239542799-652879177</SID><SYSTEM><Manufacturer>NVIDIA</Manufacturer><Model>132-CK-NF78</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies, LTD</Manufacturer><Version>6.00 PG</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20080324000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>56323507018400FA</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Central Standard Time(GMT-06:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/><BRT/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults> 
    Spsys.log Content: 0x80070002
     
    Friday, June 27, 2008 4:32 AM

Answers

  • Hi Logan H,

     

      It appears that you resolved the issue yourself and so I will mark this thread as Answered. But, if I have misunderstood, and you are still seeing a Validation or Activation issue, please create a new thread, with an updated Diagnostic Report, and I will see about troubleshooting the issue.

     

    Thank you,

    Darin Smith

    WGA Forum Manager

    Friday, June 27, 2008 8:31 PM