locked
Windows validation not working with Windows run off parallels. RRS feed

  • Question

  • Hi, My windows is genuine, it worked on my last PC, and was purchased from a reputable multinational source, however, now I have switched over to Mac, I am running my Windows Vista from Parallels and i am getting error messages saying that my windows may be counterfeit and that I won't be able to update it.

    Of course, i would like to load any essential security updates, though mostly I am not a windows user any more.

    Please help, and advise me how can pass the validation test for my genuine version of windows.

    Thanks

    Roz
    Monday, October 5, 2009 7:38 PM

Answers

  • No reply from original poster.

    Closing thread as Answered.

    Darin MS
    Monday, October 26, 2009 7:08 PM

All replies

  • Hello Rozzik,

      In order to receive the best support, we request all users initially download and run the Genuine Diagnostics tool (MGADiag.exe) at this link http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52012. Click "Continue", click the "Copy" button then “Paste” the report into a reply message in this thread.

     

    If you do not have access to the Start Button:

    1)    Login to Vista and click the option that brings up Internet Explorer.

    2)    Type: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52012 into the browser address bar.

    3)    A window will come up asking if you want to “Run” or “Save”, Select “Run”

    4)    When the program runs, click the “Continue” button, then click the “Copy” button.

    5)    Return to this thread http://social.microsoft.com/Forums/en-US/genuinevista/thread/0a344993-cd96-464b-b3bc-81e246190774.

    6)    In a reply post, paste the Diagnostic Report.

    Thank you,
    Darin MS

    Tuesday, October 6, 2009 8:01 PM
  • Hopefully it's all right for me to chime in on this thread, but I am having the exact same problem.  I am running a genuine copy of XP Pro off Parallels on my Macbook Pro.  Attempted to download Windows Media Player 11, and was told that I do not have a genuine copy of XP.  However, the last 15 digits of the product key that the diagnostic tool found (pasted below) is exactly the same as the product key that came with the software.  So I'm not sure what is going on, but have heard this is a common problem with Windows on Boot Camp or Parallels.

    Here are the results, pasted below.  Many thanks for any help!

    Diagnostic Report (1.9.0011.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Invalid Product Key
    Validation Code: 8

    Cached Validation Code: N/A
    Windows Product Key: *****-*****-9G4D6-J2F37-RRJJB
    Windows Product Key Hash: zZHTrBYwHBRPga3qxOkhjzaenFA=
    Windows Product ID: 55274-640-4690002-23602
    Windows Product ID Type: 1
    Windows License Type: Volume
    Windows OS version: 5.1.2600.2.00010100.2.0.pro
    ID: {4AEABC94-5481-406B-97C7-0466C1562E08}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    WGA Version: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: N/A
    Architecture: N/A
    Build lab: N/A
    TTS Error: N/A
    Validation Diagnostic: 025D1FF3-230-1
    Resolution Status: N/A

    WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A
    Version: N/A

    WGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-230-1

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{4AEABC94-5481-406B-97C7-0466C1562E08}</UGUID><Version>1.9.0011.0</Version><OS>5.1.2600.2.00010100.2.0.pro</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-RRJJB</PKey><PID>55274-640-4690002-23602</PID><PIDType>1</PIDType><SID>S-1-5-21-2052111302-436374069-1343024091</SID><SYSTEM/><BIOS/><HWID>AE17399F0184C05A</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Pacific Standard Time(GMT-08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/><GANotification/></MachineData>      <Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults> 

    Licensing Data-->
    N/A

    HWID Data-->
    N/A

    OEM Activation 1.0 Data-->
    BIOS string matches: no
    Marker string from BIOS: N/A
    Marker string from OEMBIOS.DAT: N/A, hr = 0x80004005

    OEM Activation 2.0 Data-->
    N/A

    Wednesday, October 7, 2009 8:02 PM
  • No reply from original poster.

    Closing thread as Answered.

    Darin MS
    • Marked as answer by Darin Smith MS Thursday, October 15, 2009 6:15 PM
    • Unmarked as answer by Rozzik Thursday, October 15, 2009 8:11 PM
    Thursday, October 15, 2009 6:15 PM
  • I think in your answer above, you have mis-understood the nature of the problem; windows genuine diagnostics tools has been run on my computer, and it found my genuine software which is being run off of parallels to not be genuine, though it is very much a genuine, reputable and paid for copy of windows.

    Now windows has completely stopped running all together, this is wrong.  It keeps asking me for my product, a product key that has been tested as genuine for the last 3 years for my windows is registered and verified throughout that time, and instead of working, it is saying that my product is not genuine.

    There seems to be a problem with running my genuine windows which was bought for PC, off of parallels.  Windows runs OK off of parallels, but the genuine diagnostics tool is faulty.
    Thursday, October 15, 2009 8:16 PM
  • Hello Rozzik,

      The Diagnostic Report tell us more then just Vista's Genuine status, it also may tell us what the issue is, which is why it is a standard request when troubleshooting a Non-Genuine issue.


      If a Diagnostic Report is provided, I am willing to troubleshoot the issue to the best of my ability, but please note Microsoft's support policy for Microsoft software running in non-Microsoft hardware virtualization software http://support.microsoft.com/kb/897615

    Thank you,
    Darin MS
    Monday, October 19, 2009 6:13 PM
  • No reply from original poster.

    Closing thread as Answered.

    Darin MS
    Monday, October 26, 2009 7:08 PM