locked
Pre-installed vista not valid for activation RRS feed

  • Question

  • Hi, got new Dell today and can not activate vista

     

    Below are the MS genuine results

     

    I get error code 0xC004D401

     

    Diagnostic Report (1.7.0012.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Detailed Status: 0xc004f027
    Windows Product Key: *****-*****-F4GJK-KG77H-B9HD2
    Windows Product Key Hash: iJAth4TbScMi8HdcPurlASXdEkw=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7332157-00204
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010300.0.0.000
    ID: 8b03dbb5-6d00-4362-9362-1ef23410fb0e
    Is Admin: No
    AutoDial:
    Registry: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.7.36.0
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_rtm.061101-2205
    TTS Error: K:20070430220439075-M:20070430185159256-
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Notifications Data-->
    Cached Result: N/A
    File Exists: No
    Version: N/A
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: Failed to retrieve file version. - 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: FCEE394C-3178-80070002

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>8b03dbb5-6d00-4362-9362-1ef23410fb0e</UGUID><Version>1.7.0012.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010300.0.0.000</OS><PKey>*****-*****-*****-*****-B9HD2</PKey><PID>89578-OEM-7332157-00204</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-4201065654-506942463-4292800143</SID><SYSTEM><Manufacturer>Dell Inc</Manufacturer><Model>Dimension C521</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Dell Inc</Manufacturer><Version>1.1.8 </Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070418000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>6C303507018400E8</HWID><UserLCID>0809</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>GMT Standard Time(GMT+00:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>DELL  </OEMID><OEMTableID>bMk    </OEMTableID></OEM></MachineData>   <Software><Office><Result>109</Result><Products/></Office></Software></GenuineResults> 

     

    Monday, April 30, 2007 9:25 PM

Answers

  • I have found the source to my activation problem.

     

    I installed No Adware V5, which I think was stopping me activating Vista.

    I un-installed it and everything is ok now

    Thanks for your patients with me, I have been trying to activate software for past 2 hours.

     

    Thanks again

    Monday, April 30, 2007 10:49 PM

All replies

  • Hello,

    Please check this post:

    http://forums.microsoft.com/Genuine/ShowPost.aspx?PostID=897109&SiteID=25

    If none of those programs could be causing your issue, please open a free service request by visiting: https://support.microsoft.com/oas/default.aspx?c1=509&gprid=9860 and post your confirmation number here.  I'll contact you directly so we can figure out the cause of your issue.  Thank you!

    Monday, April 30, 2007 9:31 PM
  • Ok read that post.

     

    So what is the fix??

     

    download PC Doctor??

     

    have down but am not paying for a spy ware program I don't need as I have purchased ages ago and am happy with it.

     

    How do I activate my Vista Please

    Monday, April 30, 2007 10:02 PM
  • The posts states:

     

    "There are several threads in this forum that refer to Error 0xc004d401 causing non-genuine status or preventing activation.  In those threads, we have discussed 3 applications that have been identified as conflicting with Vista software licensing technology (which causes the issue).  Please find an update below for each:"

     

    The programs listed are ones that have in the past caused an issue such as yours.  If you do not have any of these programs installed, I'll need to investigate further. 

     

    If you do not in fact have any of those programs, please open a free service request by visiting: https://support.microsoft.com/oas/default.aspx?c1=509&gprid=9860 and post your confirmation number here.  I'll contact you directly so we can figure out the cause of your issue. 

     

    Thanks!

     

    Monday, April 30, 2007 10:14 PM
  • I have found the source to my activation problem.

     

    I installed No Adware V5, which I think was stopping me activating Vista.

    I un-installed it and everything is ok now

    Thanks for your patients with me, I have been trying to activate software for past 2 hours.

     

    Thanks again

    Monday, April 30, 2007 10:49 PM
  • No problem.  I'm glad you were able to finally activate.  Smile
    Monday, April 30, 2007 11:05 PM