locked
Unauthorized Change Error. RRS feed

  • Question

  •  

    Hello.

     

    My client's laptop won't show any of the usual things that come with this error (control panel, various other things).  The SL UI Service won't start, and trying to start it prompts the unauthorized change error.  The Software Licensing service will not start either.  My unauthorized change error code is C0000022.

     

    Diagnostic Report (1.7.0066.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Genuine
    Validation Code: 0
    Online Validation Code: 0x80070426
    Cached Validation Code: N/A, hr = 0x80070426
    Windows Product Key: *****-*****-4GV68-6D8JB-G6MF9
    Windows Product Key Hash: Ua+OBZ1y48sKA/bWkfKXiuCrOjY=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7332157-00203
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010300.0.0.003
    CSVLK Server: N/A
    CSVLK PID: N/A
    ID: {D4F26936-CD1E-4FC4-B287-8F4164B4EFDC}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.7.59.1
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_gdr.071009-1548
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Notifications Data-->
    Cached Result: N/A
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 100 Genuine
    OGA Version: Registered, 1.6.21.0
    Signed By: Microsoft
    Office Diagnostics: B4D0AA8B-531-645_025D1FF3-282-80041010_025D1FF3-170-80041010_025D1FF3-171-1_025D1FF3-434-80040154_025D1FF3-178-80040154_025D1FF3-179-2_025D1FF3-185-80070002_025D1FF3-199-3

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{D4F26936-CD1E-4FC4-B287-8F4164B4EFDC}</UGUID><Version>1.7.0066.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010300.0.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-G6MF9</PKey><PID>89578-OEM-7332157-00203</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-4219492248-3766754767-1614941606</SID><SYSTEM><Manufacturer>Sony Corporation</Manufacturer><Model>VGN-FZ140E</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies LTD</Manufacturer><Version>R0050J7</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070418000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>D1313507018400FA</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>Sony</OEMID><OEMTableID>VAIO</OEMTableID></OEM><BRT/></MachineData><Software><Office><Result>100</Result><Products><Product GUID="{91120000-0012-0000-0000-0000000FF1CE}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Standard 2007</Name><Ver>12</Ver><Val>4844EAE20FB370C</Val><Hash>wyJuaqdE0fjs3tVBQKhUCD5Z+VU=</Hash><Pid>81607-902-9947823-64046</Pid><PidType>1</PidType></Product></Products></Office></Software></GenuineResults> 

    Spsys.log Content: 0x80070002

     

    Friday, February 8, 2008 11:44 PM

Answers

  •  

    Hi Rhodizzle,

     

    If you have already tried the steps (shown below) and it did not resolve the issue, please create a (no cost) support request at http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52029 for additional assistance in starting that service (make sure you inform support of the steps you have already tried)

     

     

    If you have acces to the Start button:

    1) Click the Start button

    2) Type: cmd in the Start Search field

    3) At the top the Start window, you will see cmd.exe

    4) Right Click cmd.exe and select Run as Administrator

    5) Type: net start slsvc

     

    If you do not have access to the Start button:

    1) Click the option Access computer with reduced functionality

    2) A Browser will open, type: %windir%\system32 into the address field

    3) Find the file cmd.exe

    4) Right Click on the cmd.exe and select Run as Administrator

    5) Type: net start slsvc

     

     

    Thank you,

    Darin Smith

    WGA Forum Manager

    Saturday, February 9, 2008 12:18 AM