locked
CDO.Message error 2 while sending an e-mail RRS feed

  • Question

  • Hello and sorry if I am posting to the wrong forum. If so, please feel free to move the thread to the right place.

    So as the tittle says I am facing a problem while using the cdo.message object.
    I created a small debug function and the error is this: ### COM Error !  Number: 80020009   ScriptLine: 92   Description:The transport failed to connect to the server.
    Script line is this: objEmail.Send. I am writing this code in AutoIT, a scripting language. I used telnet to some domains on port 25 to check the connection and the response from cmd was:

    "...Could not open connection to the host, on port 25: Connect failed". My problem is that my script will work on other connections but not on my connection. I contacted my ISP to ask them if they are blocking the port 25 to prevent spam emails and they said no. However they told me to reset the router to it manufacture settings where the port 25 is not blocked to ensure that it is not block and I did it. Still telnet connection fails on port 25. I tried also turning off firewall but nothing changed. Any ideas? Please if you need some more informations let me know. Thank you for your attention.

    • Moved by Jamles Hez Monday, September 15, 2014 9:12 AM
    Saturday, September 13, 2014 10:36 AM

Answers

All replies

  • Hi ileandros,

    I will move the question to Where is the forum for, someone there could help you move the question to a correct forum. Thanks for your understanding.

    --James


    <THE CONTENT IS PROVIDED "AS IS" WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, WHETHER EXPRESS OR IMPLIED>
    Thanks
    MSDN Community Support

    Please remember to "Mark as Answer" the responses that resolved your issue. It is a common way to recognize those who have helped you, and makes it easier for other visitors to find the resolution later.

    Monday, September 15, 2014 9:11 AM
  • Might try them over here.

    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/home?forum=scripting

    http://social.technet.microsoft.com/Forums/scriptcenter/en-US/home?forum=ITCG

     

     

     


    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows]

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees , and confers no rights.

    • Proposed as answer by Just Karl Monday, September 15, 2014 3:03 PM
    • Marked as answer by Just Karl Monday, September 22, 2014 3:25 PM
    Monday, September 15, 2014 9:37 AM
  • Gosh you guys are a piece of work.. Time after time I find a possible answer to a problem and you ppl MOVE the damn thing and never provide a link and for some reason nothing is ever found on a search,, I think you del them, are you all so beaten down by admin that you have forgot how hard it it to program anything or are you all just those workers from india with a 3 ring binder with stock useless answers..

    OK i am done venting, but still really ticked off at the stupidity.
    <html:div data-url="https://social.microsoft.com/Forums/en-US/11b0c3f0-33df-4b80-b7cc-665e24b39ef1/cdomessage-error-2-while-sending-an-email?forum=whatforum&prof=required" id="link64_adl_tabid" style="display:none;">6311</html:div>

    Saturday, February 21, 2015 7:49 AM
  • This is the thread in your link so you have found it but no further posting was done to this thread. If the OP asked this elsewhere you can search their activity.

    https://social.msdn.microsoft.com/Profile/ileandros/activity

    For the most part we are all volunteers sharing our time here in forums learning and by answering questions.

     

     

     


    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows]

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees , and confers no rights.

    Saturday, February 21, 2015 3:01 PM