locked
Labs don't work RRS feed

  • Question

  • Hello,

    I tried to start the Lab in the Workshop 4278: Creating a Web Application with Microsoft® Visual Studio® 2005.
    I can access the Lab until I reach this Site:
    http://khse.vlab.elementk.com/vlab/deviceMaster.vlab?deviceId=1
    In this Site the Buttons don't work and I don't see the frame below.
    I tried this with several Browsers on several PC's, but nothing worked.

    Please Help
    Wednesday, January 21, 2009 9:02 AM

Answers

  • Hello,

    you need to have the latest version of Java Installed (v6).
    Then set the elementk Site and the microsoftelearning Site as trusted Sites and use low Security for trusted Sites.
    Then browse to the vLab and run and install (administrator rights needed) all ActiveX Controls you are asked for.
    • Marked as answer by spookie85 Thursday, March 26, 2009 1:22 PM
    Thursday, March 26, 2009 1:22 PM

All replies

  •  

    We are experience service outages with some of the online labs servers at the moment. We are working on resolving the issue. If you are unable to launch an online lab, please try again after a short while, or check back on this page for an update on the lab server status. Apologies for any inconvenience, and we will have the service restored as soon as possible.


    Updates to be posted when available.

    Thanks!
    Alicia
    Program Manager, Server and Tools Online Engineering Live Services Team
    Wednesday, January 21, 2009 6:45 PM
    Moderator
  • Still occurring today, 1/22. 
    Thursday, January 22, 2009 8:44 PM
  • Is somebody still working on this?
    Friday, February 20, 2009 9:16 AM
  • spookie85 said:

    Is somebody still working on this?



    Hello-

    There are no problems with this labs that I am currently aware of.  If you are still having problems, please email me at learnmgr@microsoft.com so that I can put you touch with the team that supports these labs.

    Thanks!

    Alicia


    Program Manager, Server and Tools Online Engineering Live Services Team
    Friday, February 27, 2009 6:42 AM
    Moderator
  • Hello,

    you need to have the latest version of Java Installed (v6).
    Then set the elementk Site and the microsoftelearning Site as trusted Sites and use low Security for trusted Sites.
    Then browse to the vLab and run and install (administrator rights needed) all ActiveX Controls you are asked for.
    • Marked as answer by spookie85 Thursday, March 26, 2009 1:22 PM
    Thursday, March 26, 2009 1:22 PM