none
Bluescreen on windows 10 after using android emulator RRS feed

  • Question

  • today after i got an update of avast i could not launch any android emulator anymore (Bluestacks 3 and NOX). When i try to launch an emulator after like 80-90% of the engine loading of the emulator nothing happens then i get a messagge of the emulator that the engine could not launche and it gives me 2 options (restart engine or restart computer) both will get my sistem to crash and i get a blue screen with errorcode 0x00000667 (not sure if i miss a 0). I already tried to disable the antivirus and to retry but got the same problem, i reinstall the android emulator but got the same result. And worst of my problems are that my computer didn't had the file protection active to restore to an prewvie point, so im stuck now and i prefer not to reset my whole computer. Any suggestion what could i do? im really in trouble here and i hope this is the right place to ask for my problem.
    • Moved by Annie Chen-MSFT Thursday, October 5, 2017 4:10 PM not App Studio issue
    Wednesday, October 4, 2017 4:56 PM

All replies

  • Ok, i solve it alone xD

    after avast updated it activates me 2 things Service reputation and CyberCapture (not sure if the names are the same in english, im from italy btw) and after deactivating this 2 options now it runs smothly like it did before.

    I hope this can help someone in the future with my same problem.

    Wednesday, October 4, 2017 5:26 PM
  • Hi Franco,

    Thanks for your sharing. It would certainly be helpful to other community members if they have the same problem.

    Best Regards,

    Annievia


    MSDN Community Support
    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.

    Thursday, October 5, 2017 1:46 AM
  • Nvm, i got the same problem today i solved nothing....

    Can someone help me pls?

    Edit: I uninstalled avast and now it works again so probably it was a problem with avast


    • Edited by Franco 87 Thursday, October 5, 2017 11:38 AM
    Thursday, October 5, 2017 10:34 AM
  • Hi Franco,

    I will move your thread later since this forum is for Windows App Studio Beta and it is not so appropriate for this thread to be here.

    Thanks for your understanding.

    For this avast related issue, you might contact avast support for help.

    Best Regards,

    Annievia


    MSDN Community Support
    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.


    Thursday, October 5, 2017 4:07 PM
  • I have this exact same problem, but could not fix it either.

    The bluescreen data is:

    Crash Address: ntoskrnl.exe+16c580

    Caused by address: aswVmm.sys+1450a

    Bug check code: 0x00000667

    Parameter 1: ffffffff`c000020d

    Parameter 2: 00000000`80000021

    Parameter 3: 00000000`00000004

    Parameter 4: 00000000`00000000

    This was caused by trying to start an android emulator, Koplayer in this case. sfc /scannow shows no problems detected.

    Friday, October 6, 2017 3:08 PM
  • So far, Avira and AVG free anti virus both cause the blue screen of death every time an android emulator is run. The android emulator itself reports out of memory during start up.

    It's as if the android emulator is being run inside a small vm that runs out of memory, and then that outer vm blue screens when the android emulator tries to close itself due to start problems.

    Bit Defender doesn't have the android emulator problem, but it blocks many web sites that are perfectly fine. This is talked about in https://www.reddit.com/r/BitDefender/comments/6y69g0/protection_shield_blocking_noncommon_websites/ for example.

    Wednesday, October 11, 2017 4:57 PM