locked
validation errors RRS feed

  • Question

  • One moment its fine then after logging off and on, it pops up not genuine but then the diagnostic shows it is genuine,MSE then turns green again.This keeps repeating everytime we log off and log back on with xp.I also get this message when I go to check..even though I am in fact running firefox,which is up to date.

    You are not running Internet Explorer or Mozilla Firefox or Netscape Browser

    These diagnostic pages are only for Internet Explorer (version 6.0 and above), Mozilla Firefox (version 1.0.5 and above), and Netscape browser (version 8.0 and above). Please use one of these web browsers if you would like to use these pages.

    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Genuine
    Validation Code: 0
    Cached Validation Code: N/A
    Windows Product Key: *****-*****-Y9K7P-QDTRY-DB7G3
    Windows Product Key Hash: vq6yVM/ipEW6gyGnWCwF7s6ivgQ=
    Windows Product ID: 55277-OEM-2159927-05849
    Windows Product ID Type: 3
    Windows License Type: OEM System Builder
    Windows OS version: 5.1.2600.2.00010300.3.0.hom
    ID: {9AB20442-6F63-4CDC-866A-ADEF3574D34D}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: Registered, 1.9.42.0
    Signed By: Microsoft
    Product Name: N/A
    Architecture: N/A
    Build lab: N/A
    TTS Error: N/A
    Validation Diagnostic: 025D1FF3-230-1
    Resolution Status: N/A

    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A
    Version: N/A

    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-230-1

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{9AB20442-6F63-4CDC-866A-ADEF3574D34D}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>5.1.2600.2.00010300.3.0.hom</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-DB7G3</PKey><PID>55277-OEM-2159927-05849</PID><PIDType>3</PIDType><SID>S-1-5-21-1935655697-879983540-1417001333</SID><SYSTEM><Manufacturer>Dell Computer Corporation</Manufacturer><Model>Dimension 2400               </Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Dell Computer Corporation</Manufacturer><Version>A05</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="3"/><Date>20031202000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>BBEB314F01842052</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>  

    Licensing Data-->
    N/A

    Windows Activation Technologies-->
    N/A

    HWID Data-->
    N/A

    OEM Activation 1.0 Data-->
    BIOS string matches: yes
    Marker string from BIOS: 1B285:Dell Inc|1B285:Microsoft Corporation
    Marker string from OEMBIOS.DAT: N/A, hr = 0x80004005

    OEM Activation 2.0 Data-->
    N/A


    • Edited by georgedman Thursday, November 22, 2012 2:23 PM
    • Moved by Noel D PatonEditor Thursday, November 22, 2012 2:41 PM WIndows XP WGA question (From:Windows 7 Genuine Advantage Validation Issues (Windows 7))
    Thursday, November 22, 2012 2:15 PM

Answers

  • my computer seems to be updating MSE by itself now.Dont know what happened but it seems to be not getting the authentication error now.I checked and MSE updated itself last night around 2am,icon is green and did not change when I logged on today around 10am.

    thx.Again,dunno what happened but it seemingly is running now.

    Sunday, November 25, 2012 3:50 PM

All replies

  • Please attempt validation at www.microsoft.com/genuine/validate - what exactly happens?

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Thursday, November 22, 2012 2:48 PM
    Moderator
  • "Welcome to Windows!

    Because Windows installed on your PC is genuine, enjoy the security, reliability and protection it provides."


    goes to that page with that header..asks me if Id like MSE and some ads for windows 7.I already have MSE though so I dont understand.Ive uninstalled reinstalled it several times,seems to be not recognizing it.All seemed to happen after a windows update from their site.I used to just skip logon page at startup too but now that too is changed,have to log on each time.
    • Edited by georgedman Thursday, November 22, 2012 4:03 PM
    Thursday, November 22, 2012 3:58 PM
  • You will always be offered MSE by that page - and either IE8 or something else.

    Please check your background settings - right-click on the desktop, and select Properties  

    in the popup, select Desktop

    Click on Customize Desktop

    Click on 'Web'

    UNcheck (if checked) any entries in teh box, and click OK out.

    Log out and back in and see if that fixes it.


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Thursday, November 22, 2012 4:47 PM
    Moderator
  • did not work,it is still doing it.for some reason its not recognizing MSE until I validate to show each time,then it allows it.however, when I log off and back on, its back to the same issue.


    As far as the web customise tab..nothing was checked,said ok,restarted.same as before.
    • Edited by georgedman Friday, November 23, 2012 3:03 AM
    Friday, November 23, 2012 2:11 AM
  • What Anti-Virus and other security software are you using currently?
    What other Anti-Virus programs have EVER been used on this machine since the last reformat/reinstall?

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Friday, November 23, 2012 7:14 AM
    Moderator
  • Microsoft security essentials and the free malwarebytes...nothing else.
    Friday, November 23, 2012 11:03 AM
  • ...and you've never had any other AV installed?

    Please open a COmmand Prompt window, run the following command and post the results

    REG QUERY HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Friday, November 23, 2012 12:02 PM
    Moderator
  • ! REG.EXE VERSION 3.0

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\windows\current version\run

    ctfmon.exe  REG_SZ  C;WINDOWS\system32\ctfmon.exe

    swg  REG_SZ   "C:\Program files\Google\Googletoolbarnotifier\Googletoolbarnotifier"

    c:\Documents and Settings\Owner>

    Then it said 'swg' is not recognized as an internal or external command operable program or batch file.

    'flier.exe'" is not recognized as an internal or external command,operable program or batch file

    hope this helps.I might add that I had bad bad fake antivirus infection about a year ago and malwarebytes caught it but microsoft online support went in and fixed it with their tool that allows them to remotely go into my computer.This whole issue started bout time change,started with failed updates(which had to be manually installed) then recently went to failed authentication.That pretty much sums it up.It did the failed authentication for MSE today but ran the verifier and it showed it is in fact genuine and now its green(MSE logo) again.When I log off/on,,it goes to orange and says it will expire if not resolved in x number of days.




    • Edited by georgedman Saturday, November 24, 2012 12:13 AM
    Friday, November 23, 2012 11:57 PM
  • Please download SilentRunners.vbs from www.silentrunners.org

    run it, and when complete, zip the log file it creates, and upload it to your public SkyDrive (www.skydrive.live.com ) or other favoured fileshare site, and post a link to your response.


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Saturday, November 24, 2012 12:03 AM
    Moderator
  • its a huge file..bear with me..not computer litterate.how to zip it and where to put it?I can copy paste?
    Saturday, November 24, 2012 12:34 AM
  • right-click on the file

    select 'Send to..'

    select'Compressed (zipped) folder'

    another file will appear in the same place with the folder iconwith a zip on it -

    in internet Explorer go to http://skydrive.live.com and read all about Skydrive there - upload the zipped file to your Public folder (because then everyone can see it) and then post a link to it (copy it from the address bar) in your reply.


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Saturday, November 24, 2012 12:41 AM
    Moderator
  • https://skydrive.live.com/#cid=480C52A842A79373

    is that it?

    Saturday, November 24, 2012 12:52 AM
  • very close - but no cigar. :)

    I can't see any file in there, so you've either not put it in the Public folder, or you've not shared the file with Everyone (right-click on it and select Share)


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth


    • Edited by Noel D PatonEditor Saturday, November 24, 2012 1:08 AM include missing word - Public!
    Saturday, November 24, 2012 1:01 AM
    Moderator
  • http://sdrv.ms/T47MTs

    it says public..it working?

    right click said send to email recipients...hopefully,I did it right.

    if its still not there,can I email it to you?

    • Edited by georgedman Saturday, November 24, 2012 1:51 AM
    Saturday, November 24, 2012 1:02 AM
  • Getting there - but you uploaded the wrong file

    I need teh log file that is generated by the program when it's run - you sent me the program itself :)


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Saturday, November 24, 2012 1:15 AM
    Moderator
  • [Past my bedtime] - back in the morning, or I'll end up sleeping with my head on the keyboard (again!)

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Saturday, November 24, 2012 1:29 AM
    Moderator
  • Thx for trying to help me.will try again later.

    update; tried again; double clicked the icon in my doc folder..what I got was a 3 second thing that ended up a text document.I went back to the site and followed the procedures in faq,tried running in command prompt..it would not run.error messages kept telling me it was nots specified path or something to that effect.

    Is there some other option?I dont have the xp installation cd..mia.I considered reinstalling the whole system.Dont know what to do.I even went and ran uninstallers for several antivirus programs in case one of those got added w/o my knowledge(windows search function is also not working)I manually ran malware bytes..it found a bug..a .game thing but removed it.


    • Edited by georgedman Saturday, November 24, 2012 2:11 PM
    Saturday, November 24, 2012 2:11 AM
  • my computer seems to be updating MSE by itself now.Dont know what happened but it seems to be not getting the authentication error now.I checked and MSE updated itself last night around 2am,icon is green and did not change when I logged on today around 10am.

    thx.Again,dunno what happened but it seemingly is running now.

    Sunday, November 25, 2012 3:50 PM
  • Please run MGADiag again, and post a new report.


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Sunday, November 25, 2012 4:12 PM
    Moderator
  • Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Genuine
    Validation Code: 0
    Cached Validation Code: N/A
    Windows Product Key: *****-*****-Y9K7P-QDTRY-DB7G3
    Windows Product Key Hash: vq6yVM/ipEW6gyGnWCwF7s6ivgQ=
    Windows Product ID: 55277-OEM-2159927-05849
    Windows Product ID Type: 3
    Windows License Type: OEM System Builder
    Windows OS version: 5.1.2600.2.00010300.3.0.hom
    ID: {9AB20442-6F63-4CDC-866A-ADEF3574D34D}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: Registered, 1.9.42.0
    Signed By: Microsoft
    Product Name: N/A
    Architecture: N/A
    Build lab: N/A
    TTS Error: N/A
    Validation Diagnostic: 025D1FF3-230-1
    Resolution Status: N/A

    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A
    Version: N/A

    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-230-1

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{9AB20442-6F63-4CDC-866A-ADEF3574D34D}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>5.1.2600.2.00010300.3.0.hom</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-DB7G3</PKey><PID>55277-OEM-2159927-05849</PID><PIDType>3</PIDType><SID>S-1-5-21-1935655697-879983540-1417001333</SID><SYSTEM><Manufacturer>Dell Computer Corporation</Manufacturer><Model>Dimension 2400               </Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Dell Computer Corporation</Manufacturer><Version>A05</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="3"/><Date>20031202000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>BBEB314F01842052</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>  

    Licensing Data-->
    N/A

    Windows Activation Technologies-->
    N/A

    HWID Data-->
    N/A

    OEM Activation 1.0 Data-->
    BIOS string matches: yes
    Marker string from BIOS: 1B285:Dell Inc|1B285:Microsoft Corporation
    Marker string from OEMBIOS.DAT: N/A, hr = 0x80004005

    OEM Activation 2.0 Data-->
    N/A

    There you are, just ran it again after downloading the tool.Windows search function is still not working.Not sure if some kinda virus got it or if the last bad fake av wasnt totally removed.My wife was using it at a job search site and told me it just downloaded by itself,thats when I called microsoft support and paid them to remote access my computer and get it running again.System restore is also not working even though it says in the config file it is running.Hope this info helps.thanks.
    • Edited by georgedman Monday, November 26, 2012 12:29 AM
    Monday, November 26, 2012 12:16 AM
  • The report looks fine now - you should post your other problems to the Miscrosoft Community Windows XP forum here...

    http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-system?tm=1353890651503

    Good luck


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Monday, November 26, 2012 12:44 AM
    Moderator
  • In the absence of any defined 'Answer' to what caused and what fixed your problem, I've marked your response as a Proposed answer - feel free to either unmark it as such, or to mark any other responses as either Proposed of full Answers.

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth

    Tuesday, November 27, 2012 10:46 AM
    Moderator