locked
Edge Server and Video Audio Calls RRS feed

  • Question

  •  

    Hello, We have an Access Edge Server installed on a DMZ. IM work fine between internal and external users, but Video and Audio Calls does not work.

    We have Office Communicator V2.0.6362.0 

    And the client log this error when we attemp make an Communicator Call between LAN and DMZ:

     

    03/03/2008|11:10:02.627 9C:180 INFO :: Data Received - 192.168.110.112:443 (To Local Address: 192.168.10.99:49384) 845 bytes:

    03/03/2008|11:10:02.627 9C:180 INFO :: SIP/2.0 481 Call Leg/Transaction Does Not Exist

    ms-user-logon-data: RemoteUser

    Via: SIP/2.0/TLS 192.168.110.199:49384;ms-received-port=49384;ms-received-cid=900

    Authentication-Info: NTLM rspauth="0100000000000000E7FA1FD4F76927C1", srand="112D59F7", snum="201", opaque="B4A4CE94", qop="auth", targetname="Server.Domain.com.ar", realm="SIP Communications Service"

    FROM: <sip:mail@domain.com.ar>;tag=8437c37ea7;epid=eb085ad800

    TO: <sip:mail@domain.com.ar;gruu;opaque=app:conf:audio-video:id:683953973B81BD4F8B91EB39172DE4EF>;tag=86c59209b;epid=A46A999344

    CSEQ: 2 BYE

    CALL-ID: 7db904518f8247acaddb42ed90ce79ae

    CONTENT-LENGTH: 0

    SERVER: RTCC/3.0.0.0 AV-MCU

    ms-diagnostics: 1011;reason="Ms-Diagnostics header not provided by previous hop";source="Server.domain.com.ar";domain="domain.com.ar";PeerServer="pool.domain.com.ar"

     

     

     

     

    Monday, March 3, 2008 4:24 PM

All replies

  •  

    Do You have A/V Edge Server  installed?
    Wednesday, March 5, 2008 1:43 PM
  • Hi Joker00!!! We have an A/V Edge Server in the same Box, Our installation is a Consolidated Edge Server. Any idea about our problem???

    Wednesday, March 5, 2008 2:01 PM
  • Did you ever get this resolved? I am having the same issue and wondered if there was a fix / mis-configuration that I need to resolve.

     

    Cheers,

     

    Bri

    Wednesday, May 14, 2008 11:59 AM


  • It seems to be an firewall issue.. I'll check the port requirement again

     http://www.ocspedia.com/Edge_Server/Deploy_AV_Edge.htm

    If the deployment seems fine then take netmon traces from the external user and see whats going on?




    Regards,
    R. Kinker
    MCTS - LCS 2005, MCTS - OCS 2007
    http://www.ocspedia.com

    Saturday, May 24, 2008 11:47 PM
  • I have the same issue. I sniffed the communication between internal user computer and external user computer and I found that both want to connect using their own IP. The firewall drop the connection, because there isn't a rule to permit that.

     

    Any one can help us? 

     

    Monday, May 26, 2008 7:15 PM
  • Are either of you using a NAT'd private IP address on the A/V Authentication Edge role?
    Tuesday, May 27, 2008 12:43 PM
    Moderator
  • No, I don't

     

    Tuesday, May 27, 2008 3:00 PM
  • I'm having this problem as well, anyone have any ideas?

     

    Thursday, August 14, 2008 5:30 AM
  • I had the same problem. My configuration: consolidated edge with 3 nics (internal, DMZ, A/V-external). DMZ is NATted and is used for access and webconf, A/V has a public IP and is connect to the outside.

     

    My default gateway was on my DMZ nic; I could access from external but w/o audio. Using A/V nic as default gw prohibited connection from the outside. As an experiment (I know this is not state of the art) I set up both default gateways and put in a reg key to disable dead gateway detection. (DWORD EnableDeadGWDetect in HKLM\\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters set to 0).

     

    It works now but I'm not shure if this is the right solution.

     

    Johann

     

    Friday, August 15, 2008 1:27 PM