locked
Some Vista Clients constantly get an "Audio not configured." message when attempting to do an Audio/Video Call RRS feed

  • Question

  •  

    Hello,

    We are about to distribute OCS 2007 client throughout our business. Some Vista clients (about 35%) get the following error when trying to start a video / audio call: "Audio not Configured" I have ran the audio wizard several times, but no settings seem to save. Any help would be greatly appreciated.

     

    Wednesday, October 17, 2007 4:43 PM

All replies

  • I saw this issue once. Simply unplugging and pluggin back in the USB webcam/microphone seemed to resolve it most of the time. Give that a try first.
    Thursday, November 15, 2007 2:01 PM
  • I have the same error on a Vista client and OCS 2007.

     

    Thursday, November 22, 2007 9:27 PM
  • Try remove all your policies from registry...

     

    I`ve the same problem, and after remove all customizations the audio os ok again..!

     

    Regards,

     

    Emerson

    Tuesday, November 27, 2007 7:12 PM
  •  

    Hi,

     

    I am getting the same error. Could you help me with customizations you removed and how did u remove them?

     

    Regards

    Pankaj

     

    Tuesday, December 11, 2007 7:25 AM
  • Using Regedit,

     

    you need to delethe this key:

     

    HKEY_LM\Software\Policies\Microsoft\Communicator\(Delete All here)

     

    Doing this, you has your communicator without any kind of "customizations"

     

    Regards,

     

     

    Tuesday, December 11, 2007 12:23 PM
  •  

    Works like a charm.

     

    Thank you so much, Have you seen any impact of any feature not working because of this.

     

    Regards

    Pankaj

    Tuesday, December 11, 2007 1:22 PM
  •  

    Hi,

     

    Did some further work on the problem. You do not need to delete all the keys. just change the Min port range 50,000 and max port range to 59999 for the media ports and it resolves the problem.

     

     

    Thanks again for the help.

     

    Cheers

    Pankaj

    Thursday, December 13, 2007 5:06 AM
  • Awesome.

     

    Just changing both key worked fine for me.

     

    Thanks PanKaj.

     

    Thursday, December 13, 2007 1:40 PM