locked
Valid installation of Vista Ultimate suddenly invalid RRS feed

  • Question

  • I am having the same problem as hundreds of other users but cannot seem to find a solution. As requested I have included the results of the MGA diagnostic tool below. I have used this genuine copy of Vista (on my new PC) since 8 August.  I validated and activated it on installation. Everything was fine until Friday evening when suddenly I was getting told that I might be the victim of software counterfeiting and that my copy of Vista is not genuine. I have spent the entire weekend trying to fix the problem but to no avail. Trying to get help from Microsoft is like trying to squeeze blood from a stone! I have Vista installed on my laptop as well (Vista Home Premium) and am not experiencing the same problem. One difference I have noticed is that on my laptop the update "Windows Update Software 7.0.6000.381" was not installed whereas this update was installed on my PC.  I have tried restoring my system to a point prior to the installation but it makes no difference.

     

    How many people does Microsoft want to piss off before they do something about this problem? At least send out some form of notification that you are aware of the problem and are working on it. Don't make us waste hours trying to find a solution - I read some of the suggestions on the forums and they are nothing short of ridiculous. How the hell is adjusting the desktop appearance settings to try and get Aero back going to solve a problem like this?

     

    Please Microsoft, get your act together! Your software is expensive (probably why you have a piracy problem) - please make it work properly, you are costing me money!

     

     

    Diagnostic Report (1.7.0039.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Detailed Status: 0x0
    Cached / Grace status: 0xc004c4a5 / 0x0
    Windows Product Key: *****-*****-GFJHJ-6X8K6-3RKYY
    Windows Product Key Hash: ILBBfsfW/WTeh9pXO/e7dUVqiJw=
    Windows Product ID: 89580-OEM-7347601-03229
    Windows Product ID Type: 3
    CSVLK Server: N/A
    CSVLK PID: N/A
    Windows License Type: OEM System Builder
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010100.0.0.001
    ID: {91A89E94-EA43-485F-B11F-F479EC3601CD}(1)
    Is Admin: Yes
    Commit / Reboot / BRT: (N/A, hr = 0xc004f012) / 0x0 / (N/A, hr = 0xc004f012)
    WGA Version: Registered, 1.7.36.0
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Ultimate
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_rtm.061101-2205
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Notifications Data-->
    Cached Result: N/A
    File Exists: No
    Version: N/A
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 100 Genuine
    OGA Version: Registered, 1.6.21.0
    Signed By: Microsoft
    Office Diagnostics: 025D1FF3-282-80041010_025D1FF3-170-80041010_025D1FF3-171-1_025D1FF3-434-80040154_025D1FF3-178-80040154_025D1FF3-179-2_025D1FF3-185-80070002_025D1FF3-199-3_3E121E02-409-80004005_3E121E02-300-80004005

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{91A89E94-EA43-485F-B11F-F479EC3601CD}</UGUID><Version>1.7.0039.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010100.0.0.001</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-3RKYY</PKey><PID>89580-OEM-7347601-03229</PID><PIDType>3</PIDType><SID>S-1-5-21-1482699979-1268065694-924521507</SID><SYSTEM><Manufacturer>Gigabyte Technology Co., Ltd.</Manufacturer><Model>945GCMX-S2</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Award Software International, Inc.</Manufacturer><Version>F2</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070425000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>1A313507018400FA</HWID><UserLCID>0809</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>South Africa Standard Time(GMT+02:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/></MachineData><Software><Office><Result>100</Result><Products><Product GUID="{91120409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Standard Edition 2003</Name><Ver>11</Ver><Val>51DB20F6831B06E</Val><Hash>qErFiPm1bb6EvxcG3bPRxlqNn10=</Hash><Pid>70141-055-8716481-56730</Pid><PidType>1</PidType></Product><Product GUID="{91170409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office FrontPage 2003</Name><Ver>11</Ver><Val>51B853DFF719DDC</Val><Hash>qXkZUah5D9AxzvNRmKTuv62HOts=</Hash><Pid>72079-750-6248843-55973</Pid><PidType>1</PidType></Product></Products></Office></Software></GenuineResults> 

     

    Monday, August 27, 2007 7:24 AM

Answers

  • Visit:  http://www.microsoft.com/genuine/default.aspx?displaylang=en  
    and click on "Validate Windows".  Afterward, log-off your account and
    log back on and the Windows Vista Aero feature will return to normal
    functionality.

    Monday, August 27, 2007 12:45 PM
    Moderator
  • Hello Az,

      You should be able to fix that "No Installation ID" issue by:

    1) Clicking the 'start' button
    2) Type: slui 3 and re-entering the Product Key you are already using.
    3) The wizard will ask if you want to Activate, click 'OK' (Vista will attempt to Activate over the internet)
    4) Most likely, you will receive an error, don't worry move on with the Wizard. (if it succeed in Activating over the internet, your issue is resolved).
    5) Once you are done with the Change Product Key wizard, attempt to Activate by Phone, again. The Installation should now be visable

      Basically, by "Changing" the product key using the same key, we forced Vista to re-generate the Installation ID (as it would if you had actually changed to a different Product key)

      If this does not work for you, my suggestion would be to call the Activation Call center, anyways and explain the issue to the Activation Rep. He/she should either help you resolve the issue themselves or transfer you to Customer Service which will get you to the proper Support group, that can help resolve the issue, for you. 

    Thank you,
    Darin Smith
    WGA Forum Manager
    Attention Forum All Users: Please Do Not post your issue in someone else's Thread...Create your own.
    • Edited by Darin Smith MS Monday, August 4, 2008 10:41 PM corrected formating
    • Marked as answer by Darin Smith MS Monday, August 4, 2008 10:41 PM
    Monday, August 4, 2008 10:39 PM

All replies

  • Visit:  http://www.microsoft.com/genuine/default.aspx?displaylang=en  
    and click on "Validate Windows".  Afterward, log-off your account and
    log back on and the Windows Vista Aero feature will return to normal
    functionality.

    Monday, August 27, 2007 12:45 PM
    Moderator
  • Hi
     
    I have similar problem, Now I can do updates and it tell me its Genuine - but I can't Activate it, (yes it was activated a year ago, never had any problems until the search tool go installed)

    Here is my :

    Diagnostic Report (1.7.0095.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Genuine
    Validation Code: 0
    Online Validation Code: 0xc004c533
    Cached Validation Code: 0x0
    Windows Product Key: *****-*****-YHPX2-XW3B3-2JYGF
    Windows Product Key Hash: wds+6dzQCJtMOP5BdQrfMNP+vY8=
    Windows Product ID: 89576-OEM-7303942-27326
    Windows Product ID Type: 3
    Windows License Type: OEM System Builder
    Windows OS version: 6.0.6001.2.00010100.1.0.006
    CSVLK Server: N/A
    CSVLK PID: N/A
    ID: {BC0293F7-0348-424B-8764-E08B570EA35F}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.7.69.2
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Business
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6001.vistasp1_gdr.080425-1930
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: 6.0.6001.18000

    WGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WGATray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 102
    Microsoft Office Professional 2007 - 100 Genuine
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 77F760FE-153-80070002_7E90FEE8-175-80070002_77F760FE-153-80070002_7E90FEE8-175-80070002_025D1FF3-282-80041010_025D1FF3-170-80041010_025D1FF3-171-1_025D1FF3-434-80040154_025D1FF3-178-80040154_025D1FF3-179-2_025D1FF3-185-80070002_025D1FF3-199-3_B4D0AA8B-920-80070057

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{BC0293F7-0348-424B-8764-E08B570EA35F}</UGUID><Version>1.7.0095.0</Version><OS>6.0.6001.2.00010100.1.0.006</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-2JYGF</PKey><PID>89576-OEM-7303942-27326</PID><PIDType>3</PIDType><SID>S-1-5-21-2613055395-2385344820-3896699936</SID><SYSTEM><Manufacturer>Intel Corporation</Manufacturer><Model>Calistoga &amp; ICH7M Chipset</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies LTD</Manufacturer><Version>Q3C41                         </Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070214000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>89313507018400FE</HWID><UserLCID>0809</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>GMT Standard Time(GMT+00:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>GATEWA</OEMID><OEMTableID>M       </OEMTableID></OEM><BRT/></MachineData><Software><Office><Result>102</Result><Products><Product GUID="{91120000-0014-0000-0000-0000000FF1CE}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Professional 2007</Name><Ver>12</Ver><PidType>19</PidType></Product></Products><Applications><App Id="15" Version="12" Result="100"/><App Id="16" Version="12" Result="100"/><App Id="18" Version="12" Result="100"/><App Id="19" Version="12" Result="100"/><App Id="1A" Version="12" Result="100"/><App Id="1B" Version="12" Result="100"/></Applications></Office></Software></GenuineResults> 

    Spsys.log Content: 0x80070002


    ------------------------------

    When Activating Vista : a problem occuerd when tried to activate. Error code 0X80070005
    If I try to do a manual activate there are no Installtion ID.!!

    Help..

    Thanks
    Az



    Az
    Saturday, August 2, 2008 7:38 PM
  • Hello Az,

      You should be able to fix that "No Installation ID" issue by:

    1) Clicking the 'start' button
    2) Type: slui 3 and re-entering the Product Key you are already using.
    3) The wizard will ask if you want to Activate, click 'OK' (Vista will attempt to Activate over the internet)
    4) Most likely, you will receive an error, don't worry move on with the Wizard. (if it succeed in Activating over the internet, your issue is resolved).
    5) Once you are done with the Change Product Key wizard, attempt to Activate by Phone, again. The Installation should now be visable

      Basically, by "Changing" the product key using the same key, we forced Vista to re-generate the Installation ID (as it would if you had actually changed to a different Product key)

      If this does not work for you, my suggestion would be to call the Activation Call center, anyways and explain the issue to the Activation Rep. He/she should either help you resolve the issue themselves or transfer you to Customer Service which will get you to the proper Support group, that can help resolve the issue, for you. 

    Thank you,
    Darin Smith
    WGA Forum Manager
    Attention Forum All Users: Please Do Not post your issue in someone else's Thread...Create your own.
    • Edited by Darin Smith MS Monday, August 4, 2008 10:41 PM corrected formating
    • Marked as answer by Darin Smith MS Monday, August 4, 2008 10:41 PM
    Monday, August 4, 2008 10:39 PM