locked
I have the same code but it says my license is not valid RRS feed

  • Question

  • Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x80070426
    Windows Product Key: *****-*****-JQMWD-2QJRJ-RJ34F
    Windows Product Key Hash: R8gPTEFMoOygFewoq/uOoWMpz68=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7332157-00237
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 6.0.6002.2.00010300.2.0.003
    ID: {69343A0E-DF67-47E1-B686-06267EA21B90}(1)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6002.vistasp2_gdr.100218-0019
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002

    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{69343A0E-DF67-47E1-B686-06267EA21B90}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.0.6002.2.00010300.2.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-RJ34F</PKey><PID>89578-OEM-7332157-00237</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-1879911345-860829655-2373526503</SID><SYSTEM><Manufacturer>TOSHIBA</Manufacturer><Model>Satellite P205D</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>TOSHIBA</Manufacturer><Version>V1.20</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20071012000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>81323507018400FE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Pacific Standard Time(GMT-08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>TOSCPL</OEMID><OEMTableID>TOSCPL00</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults> 

    Spsys.log Content: 0x80070002

    Licensing Data-->
    Software Licensing service is not running.

    Windows Activation Technologies-->
    N/A

    HWID Data-->
    HWID Hash Current: OgAAAAIABAABAAEAAgABAAAAAwABAAEAJJQ0v6aXFT9K8YaDkKa4kYAh1qby9Hf2kipqwMRprFZ4qg==

    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A

    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20000
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
    BIOS Information:
      ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
      APIC   PTLTD     APIC 
      FACP   TOSCPL  Herring
      HPET   PTLTD   HPETTBL
      MCFG   PTLTD     MCFG 
      TCPA   TOSCPL         
      SLIC   TOSCPL  TOSCPL00
      SSDT   PTLTD   POWERNOW
      ASF!      DMA  AMDTBL 

     

    Monday, July 26, 2010 10:57 AM

Answers

  • Hello martel25 ,

     The problem is that your Vista's Software Licensing Service has stopped. Vista uses this service to check itself and confirm it is Genuine. When the service is stopped, Vista is unable to confirm it's own Genuine status and may show Genuine or Non-Genuine. The fact that the Service has stopped is also, most likely, the cause of other issues you may be experiencing (such as not having access to the Control Panel).

      Normally this is not a big problem, since you can just restart the Service. However, we have seen a number of users that receive an error when they attempt to restart the Service. This indicates a more serious 'root cause' to the service having stopped.

      What I would like you to do is to try to restart the service using the 'Service Restart' steps, below. If the service won't restart, you will receive an error.

     

    Service Restart steps:

    (If you have access to the Start button):

    1)    Click the Start button

    2)    Type: cmd in the Start Search field

    3)    At the top the Start window, you will see cmd.exe

    4)    Right Click cmd.exe and select Run as Administrator

    5)    Type: net start slsvc

     

    (If you do not have access to the Start button):

    1)    Click the option that launches an Internet Browser

    2)    A Browser will open, type: %windir%\system32 into the address field

    3)    Find the file cmd.exe

    4)    Right Click on the cmd.exe and select Run as Administrator

    5)    Type: net start slsvc

     

    A)   If the error message is "System Error 3, The system cannot find the path specified." or "System Error 2, The system cannot find the file specified": Go to the main Vista Validation forum page http://social.microsoft.com/Forums/en-US/genuinevista/threads/, look in the announcement section and follow the steps found in thread "Fix for ‘Software Licensing service Has Stopped’ on some Vista 64bit systems"

     

    B)   If you receive any other error (System Error 5, System Error 57346 or System Error 54273): These occur as a result of massive file corruption.  We do not know what the root cause of the corruption is and this can be caused by any situation where files could be corrupted. However, from troubleshooting others that had this issue, the likeliest causes are either Malware Infection or failing Hard Drive.There are a few things you can try to resolve this issue

     

    a.    System Scan. The scan will look for bad Windows files and will attempt to repair them, if possible.

                                              i.    Login to Vista in Normal Mode (not safe mode)

                                            ii.    Launch an Internet Browser

                                           iii.    Type: %windir%\system32\ in the browser's address field

                                           iv.    Scroll down till you find the file cmd.exe

                                            v.    Right-click the file and select 'Run as Administrator'

                                           vi.    In the CMD window, type: sfc /scannow

                                          vii.    Reboot twice and see if that resolves the issue.

     

    b.    repairing Windows using System Restore:

                                              i.    Reboot Vista into Safe Mode

                                            ii.    Click the ‘Start’ button

                                           iii.    In the Start Search field, type: System Restore and hit “Enter” keyboard key

                                           iv.    Select "Choose Different Restore Point", Put a check in the box that says "Show restore points older than 5 days", select the restore point that corresponds to the date Before you first noticed the issue.

                                            v.    Click the "Next" button.

                                           vi.    Reboot back into Normal mode

    If neither of these sets of steps resolves the issue, my only other suggestions would be either to contact Vista support at http://support.microsoft.com or reinstall Vista.

     

     

    C)   If you receive no System Error and the Service start but then stops almost immediately: Something is apparently activity stopping the service. Most likely caused by some other dependent Windows Service or possibly a Malware infection. While the Software Licensing Service, itself, is part of the Anti-piracy sub-system, the running (and stopping) of Windows Services is a Vista core system that I have no insight to and is supported by Vista support at http://support.microsoft.com

    Thank you,


    Darin MS
    Monday, July 26, 2010 9:03 PM
  • Licensing Data-->
    Software Licensing service is not running.


    Considering that the Software Licensing Service is still stopped even after restarting the service, this suggests that C) from my above post, is happening.

    C)   If you receive no System Error and the Service start but then stops almost immediately: Something is apparently activity stopping the service. Most likely caused by some other dependent Windows Service or possibly a Malware infection. While the Software Licensing Service, itself, is part of the Anti-piracy sub-system, the running (and stopping) of Windows Services is a Vista core system that I have no insight to and is supported by Vista support at http://support.microsoft.com

     

    Thank you,


    Darin MS
    Thursday, July 29, 2010 6:26 PM

All replies

  • Hello martel25 ,

     The problem is that your Vista's Software Licensing Service has stopped. Vista uses this service to check itself and confirm it is Genuine. When the service is stopped, Vista is unable to confirm it's own Genuine status and may show Genuine or Non-Genuine. The fact that the Service has stopped is also, most likely, the cause of other issues you may be experiencing (such as not having access to the Control Panel).

      Normally this is not a big problem, since you can just restart the Service. However, we have seen a number of users that receive an error when they attempt to restart the Service. This indicates a more serious 'root cause' to the service having stopped.

      What I would like you to do is to try to restart the service using the 'Service Restart' steps, below. If the service won't restart, you will receive an error.

     

    Service Restart steps:

    (If you have access to the Start button):

    1)    Click the Start button

    2)    Type: cmd in the Start Search field

    3)    At the top the Start window, you will see cmd.exe

    4)    Right Click cmd.exe and select Run as Administrator

    5)    Type: net start slsvc

     

    (If you do not have access to the Start button):

    1)    Click the option that launches an Internet Browser

    2)    A Browser will open, type: %windir%\system32 into the address field

    3)    Find the file cmd.exe

    4)    Right Click on the cmd.exe and select Run as Administrator

    5)    Type: net start slsvc

     

    A)   If the error message is "System Error 3, The system cannot find the path specified." or "System Error 2, The system cannot find the file specified": Go to the main Vista Validation forum page http://social.microsoft.com/Forums/en-US/genuinevista/threads/, look in the announcement section and follow the steps found in thread "Fix for ‘Software Licensing service Has Stopped’ on some Vista 64bit systems"

     

    B)   If you receive any other error (System Error 5, System Error 57346 or System Error 54273): These occur as a result of massive file corruption.  We do not know what the root cause of the corruption is and this can be caused by any situation where files could be corrupted. However, from troubleshooting others that had this issue, the likeliest causes are either Malware Infection or failing Hard Drive.There are a few things you can try to resolve this issue

     

    a.    System Scan. The scan will look for bad Windows files and will attempt to repair them, if possible.

                                              i.    Login to Vista in Normal Mode (not safe mode)

                                            ii.    Launch an Internet Browser

                                           iii.    Type: %windir%\system32\ in the browser's address field

                                           iv.    Scroll down till you find the file cmd.exe

                                            v.    Right-click the file and select 'Run as Administrator'

                                           vi.    In the CMD window, type: sfc /scannow

                                          vii.    Reboot twice and see if that resolves the issue.

     

    b.    repairing Windows using System Restore:

                                              i.    Reboot Vista into Safe Mode

                                            ii.    Click the ‘Start’ button

                                           iii.    In the Start Search field, type: System Restore and hit “Enter” keyboard key

                                           iv.    Select "Choose Different Restore Point", Put a check in the box that says "Show restore points older than 5 days", select the restore point that corresponds to the date Before you first noticed the issue.

                                            v.    Click the "Next" button.

                                           vi.    Reboot back into Normal mode

    If neither of these sets of steps resolves the issue, my only other suggestions would be either to contact Vista support at http://support.microsoft.com or reinstall Vista.

     

     

    C)   If you receive no System Error and the Service start but then stops almost immediately: Something is apparently activity stopping the service. Most likely caused by some other dependent Windows Service or possibly a Malware infection. While the Software Licensing Service, itself, is part of the Anti-piracy sub-system, the running (and stopping) of Windows Services is a Vista core system that I have no insight to and is supported by Vista support at http://support.microsoft.com

    Thank you,


    Darin MS
    Monday, July 26, 2010 9:03 PM
  • Although the cmd went through as ok I still get the same error code when tryin to update windows any idea why?
    Tuesday, July 27, 2010 9:40 PM
  • "martel25" wrote in message news:3eb98847-b54a-4f2f-80db-c385c922c8c7...
    Although the cmd went through as ok I still get the same error code when tryin to update windows any idea why?

    Please re-run your MGADiag report, and post the results back

    --


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Thursday, July 29, 2010 6:38 AM
    Moderator
  • Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x80070426
    Windows Product Key: *****-*****-JQMWD-2QJRJ-RJ34F
    Windows Product Key Hash: R8gPTEFMoOygFewoq/uOoWMpz68=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7332157-00237
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 6.0.6002.2.00010300.2.0.003
    ID: {69343A0E-DF67-47E1-B686-06267EA21B90}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6002.vistasp2_gdr.100218-0019
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002

    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{69343A0E-DF67-47E1-B686-06267EA21B90}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.0.6002.2.00010300.2.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-RJ34F</PKey><PID>89578-OEM-7332157-00237</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-1879911345-860829655-2373526503</SID><SYSTEM><Manufacturer>TOSHIBA</Manufacturer><Model>Satellite P205D</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>TOSHIBA</Manufacturer><Version>V1.20</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20071012000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>81323507018400FE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Pacific Standard Time(GMT-08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>TOSCPL</OEMID><OEMTableID>TOSCPL00</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults> 

    Spsys.log Content: 0x80070002

    Licensing Data-->
    Software Licensing service is not running.

    Windows Activation Technologies-->
    N/A

    HWID Data-->
    HWID Hash Current: OgAAAAIABAABAAEAAgABAAAAAwABAAEAJJQ0v6aXFT9K8YaDkKa4kYAh1qby9Hf2kipqwMRprFZ4qg==

    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A

    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20000
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
    BIOS Information:
      ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
      APIC   PTLTD     APIC 
      FACP   TOSCPL  Herring
      HPET   PTLTD   HPETTBL
      MCFG   PTLTD     MCFG 
      TCPA   TOSCPL         
      SLIC   TOSCPL  TOSCPL00
      SSDT   PTLTD   POWERNOW
      ASF!      DMA  AMDTBL 

     

    Thursday, July 29, 2010 7:23 AM
  • "martel25" wrote in message news:5edbb076-cd54-4d3f-b9a4-c710b2a9e95e...

    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x80070426
    Windows Product Key: *****-*****-JQMWD-2QJRJ-RJ34F
    Windows Product Key Hash: R8gPTEFMoOygFewoq/uOoWMpz68=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7332157-00237
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 6.0.6002.2.00010300.2.0.003
    ID: {69343A0E-DF67-47E1-B686-06267EA21B90}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6002.vistasp2_gdr.100218-0019
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002

    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{69343A0E-DF67-47E1-B686-06267EA21B90}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.0.6002.2.00010300.2.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-RJ34F</PKey><PID>89578-OEM-7332157-00237</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-1879911345-860829655-2373526503</SID><SYSTEM><Manufacturer>TOSHIBA</Manufacturer><Model>Satellite P205D</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>TOSHIBA</Manufacturer><Version>V1.20</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20071012000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>81323507018400FE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Pacific Standard Time(GMT-08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>TOSCPL</OEMID><OEMTableID>TOSCPL00</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults> 

    Spsys.log Content: 0x80070002

    Licensing Data-->
    Software Licensing service is not running.

    Windows Activation Technologies-->
    N/A

    HWID Data-->
    HWID Hash Current: OgAAAAIABAABAAEAAgABAAAAAwABAAEAJJQ0v6aXFT9K8YaDkKa4kYAh1qby9Hf2kipqwMRprFZ4qg==

    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A

    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20000
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
    BIOS Information:
      ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
      APIC   PTLTD     APIC 
      FACP   TOSCPL  Herring
      HPET   PTLTD   HPETTBL
      MCFG   PTLTD     MCFG 
      TCPA   TOSCPL         
      SLIC   TOSCPL  TOSCPL00
      SSDT   PTLTD   POWERNOW
      ASF!      DMA  AMDTBL 

     


    Have you tried ALL the steps in Darin's advice?
    I assume that the cmd that you ran was the restart of the SLSVC? - try doing it again - this time from the SERVICES.MSC control panel - it may show more detail.
     
    Click on Start
    in the Search box, type
    SERVICES.MSC and hit the Enter key - accept the confirmation prompt.
    in the window that comes up, look for the Software Licensing service - double-click on it to open its Properties.
    Make sure that the service is set to Automatic start, and then attempt to Start it using the button.
    What happens? if the service starts, does it almost immediately stop again? if it doesn't start, what error do you get?
    If it fails to start, make sure that the Log On settings are correct - it should be set to start using the Network Service (don't worry about the Password for the moment), then make sure that the First and Second Failure modes in the Recovery tab are set to to 'Restart the Service', and that 'restart service after:' is set to 2 minutes.
    Note any changes you have to make, then try restarting the service again.
     
    If it still fails to start (or starts and then almost immediately stops), then I'd suspect the action of some kind of malware - make sure that your anti-virus is fully updated, and then run a full system scan. Once complete, download and install Malwarebytes Anti-Malware (www.malwarebytes.org) and update it, then run the Quick scan and see what it reports.
     
    If the problem still occurs, then I'd try clean-booting the system , re-enabling the Software Protection related services, and your Anti-Virus software, to see if it works properly then, and then re-enabling services a few at a time to see if any of them kill the Software Licensing service. Then follow with the Startup entries in MSCONFIG.
     
    HTH
     
     

    --


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Thursday, July 29, 2010 8:09 AM
    Moderator
  • Licensing Data-->
    Software Licensing service is not running.


    Considering that the Software Licensing Service is still stopped even after restarting the service, this suggests that C) from my above post, is happening.

    C)   If you receive no System Error and the Service start but then stops almost immediately: Something is apparently activity stopping the service. Most likely caused by some other dependent Windows Service or possibly a Malware infection. While the Software Licensing Service, itself, is part of the Anti-piracy sub-system, the running (and stopping) of Windows Services is a Vista core system that I have no insight to and is supported by Vista support at http://support.microsoft.com

     

    Thank you,


    Darin MS
    Thursday, July 29, 2010 6:26 PM
  • I also have Code 0xC004F050. This appears to have happened after an update. Windows Vista product key no longer works, and I am given 3 options. I have tried to follow the above steps but have a problem at the first hurdle - Running CMD.exe. It comes up with a dialogue box saying the following: " Not enough quota is available to process this command"

    Please help! Thanks.

    Saturday, July 31, 2010 3:43 AM
  • "Surfcurls" wrote in message news:d64f4a80-500f-41c2-810f-3b8d36e7e265...

    I also have Code 0xC004F050. This appears to have happened after an update. Windows Vista product key no longer works, and I am given 3 options. I have tried to follow the above steps but have a problem at the first hurdle - Running CMD.exe. It comes up with a dialogue box saying the following: " Not enough quota is available to process this command"

    Please help! Thanks.


    Please repost your problem in your OWN, NEW thread - together with a copy of your MGADiag report. This prevents everyone getting confused.

    --


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Saturday, July 31, 2010 9:30 AM
    Moderator
  • The service still shows as running, however windows update still gives the same error code thats the only problem. 80070426
    Sunday, August 1, 2010 2:54 AM
  • "martel25" wrote in message news:c48db702-1cdc-47c7-b490-9e9ee2169ed4...
    The service still shows as running, however windows update still gives the same error code thats the only problem. 80070426

    If the Service shows as now running, then something has obviously changed - please run another MGADiag report, and post the results.

    --


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Sunday, August 1, 2010 8:43 AM
    Moderator
  • Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x80070426
    Windows Product Key: *****-*****-JQMWD-2QJRJ-RJ34F
    Windows Product Key Hash: R8gPTEFMoOygFewoq/uOoWMpz68=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7332157-00237
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 6.0.6002.2.00010300.2.0.003
    ID: {69343A0E-DF67-47E1-B686-06267EA21B90}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6002.vistasp2_gdr.100218-0019
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002

    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{69343A0E-DF67-47E1-B686-06267EA21B90}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.0.6002.2.00010300.2.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-RJ34F</PKey><PID>89578-OEM-7332157-00237</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-1879911345-860829655-2373526503</SID><SYSTEM><Manufacturer>TOSHIBA</Manufacturer><Model>Satellite P205D</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>TOSHIBA</Manufacturer><Version>V1.20</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20071012000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>81323507018400FE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Pacific Standard Time(GMT-08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>TOSCPL</OEMID><OEMTableID>TOSCPL00</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults> 

    Spsys.log Content: 0x80070002

    Licensing Data-->
    Software Licensing service is not running.

    Windows Activation Technologies-->
    N/A

    HWID Data-->
    HWID Hash Current: OgAAAAIABAABAAEAAgABAAAAAwABAAEAJJQ0v6aXFT9K8YaDkKa4kYAh1qby9Hf2kipqwMRprFZ4qg==

    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A

    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20000
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
    BIOS Information:
      ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
      APIC   PTLTD     APIC 
      FACP   TOSCPL  Herring
      HPET   PTLTD   HPETTBL
      MCFG   PTLTD     MCFG 
      TCPA   TOSCPL         
      SLIC   TOSCPL  TOSCPL00
      SSDT   PTLTD   POWERNOW
      ASF!      DMA  AMDTBL 

    As you can see it's still the same. This is really frustrating. I checked the service again and it still says that its running ok.

    Sunday, August 1, 2010 11:15 AM
  • "martel25" wrote in message news:08017b2e-b84e-45b2-acff-8b7e1934393a...

    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x80070426
    Windows Product Key: *****-*****-JQMWD-2QJRJ-RJ34F
    Windows Product Key Hash: R8gPTEFMoOygFewoq/uOoWMpz68=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7332157-00237
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 6.0.6002.2.00010300.2.0.003

    As you can see it's still the same. This is really frustrating. I checked the service again and it still says that its running ok.


    I'm at a loss here - I suggest that you follow Darin's advice and call in the big guns at http://support.microsoft.com 
    Hopefully they'll be able to fix it without a reinstall (but I suggest that you prepare for that eventuality by backing up everything to external media).

    --


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Sunday, August 1, 2010 12:29 PM
    Moderator