locked
Windpws 7 Build 7601 The copy of Windows is not genuie RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I have suddenly started getting this notification. Details by MGADiag tool are as follow:

    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    
    Validation Code: 0x8004FE21
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x80070422
    Windows Product Key: *****-*****-2QWT6-HCQXJ-9YQTR
    Windows Product Key Hash: PVjSC5x6njvqunmbCY3lOD7rYDo=
    Windows Product ID: 00359-OEM-8992687-00007
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 6.1.7601.2.00010300.1.0.003
    ID: {60A6BA99-09AA-439C-9442-A77481D4FFA8}(1)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows 7 Home Premium
    Architecture: 0x00000009
    Build lab: 7601.win7sp1_gdr.130828-1532
    TTS Error: 
    Validation Diagnostic: 
    Resolution Status: N/A
    
    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    
    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    
    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    
    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: B4D0AA8B-604-645_025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3
    
    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed
    
    File Scan Data-->
    
    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{60A6BA99-09AA-439C-9442-A77481D4FFA8}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7601.2.00010300.1.0.003</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-9YQTR</PKey><PID>00359-OEM-8992687-00007</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-1316150012-1752378798-3356303908</SID><SYSTEM><Manufacturer>ASUSTeK COMPUTER INC.</Manufacturer><Model>K55A</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>American Megatrends Inc.</Manufacturer><Version>K55A.305</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="7"/><Date>20120524000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>AA2F3507018400FE</HWID><UserLCID>4009</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>India Standard Time(GMT+05:30)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>_ASUS_</OEMID><OEMTableID>Notebook</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>  
    
    Spsys.log Content: 0x80070002
    
    Licensing Data-->
    CScript Error: Can't find script engine "VBScript" for script "C:\Windows\system32\slmgr.vbs".
    
    Windows Activation Technologies-->
    HrOffline: 0x8004FE21
    HrOnline: N/A
    HealthStatus: 0x0001000000000000
    Event Time Stamp: N/A
    ActiveX: Registered, Version: 7.1.7600.16395
    Admin Service: Registered, Version: 7.1.7600.16395
    HealthStatus Bitmask Output:
    Tampered Service: sppsvc
    
    
    HWID Data-->
    HWID Hash Current: MgAAAAIAAQABAAEAAQABAAAAAwABAAEA6GEQzyh0FT8OJuQiVh939oy8XFKGXYKClmM=
    
    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A
    
    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20001
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
    BIOS Information: 
      ACPI Table Name	OEMID Value	OEMTableID Value
      APIC			_ASUS_		Notebook
      FACP			_ASUS_		Notebook
      HPET			_ASUS_		Notebook
      MCFG			_ASUS_		Notebook
      FPDT			_ASUS_		Notebook
      ECDT			_ASUS_		Notebook
      SLIC			_ASUS_		Notebook
      SSDT			PmRef		Cpu0Ist
      SSDT			PmRef		Cpu0Ist
      BGRT			_ASUS_		Notebook
    
    

    What can i do to solve this issue?

    Regards,

    Suraj

    Monday, April 7, 2014 10:08 AM

Answers

  • Sorry - that's my typo crept in for that error message :)

    WAT not started isn't too surprising - it's only supposed to run at boot and every 90 days or so.

    Just in case..

    Please run the following commands in an Elevated Command Prompt, and post the results

    NET START WatAdminSvc

    SC QUERYEX WatAdminSvc


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi
    CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    No - I do not work for Microsoft, or any of its contractors.

    Sunday, April 13, 2014 3:44 PM
    Moderator

All replies

  • Hi,

    Please suggest a solution.

    Regards,

    Suraj

    Tuesday, April 8, 2014 10:36 AM
  • At least one service has been disabled.

    Please open an
    Elevated (Administrator) Command Prompt window and use the following
    commands....

    net start sppsvc

    sc qc sppsvc

    sc queryex sppsvc

    sc qprivs sppsvc

    sc qsidtype sppsvc

    sc sdshow sppsvc

    net start sppuinotify

    sc qc sppuinotfiy

    Copy and paste the output to your reply


      Here are some instructions to make life easier :)

    1) To open an Elevated Command Prompt Window (the ECP window), click on Start, All Programs, Accessories – then right-click on Command Prompt, and select Run as Administrator. Accept the UAC prompt. 

    2) To run the commands easier, highlight the block of commands, and right-click on the highlight – select Copy. In the CP Window, click on the black/white icon at top left – select Paste. The commands will run but may not complete the last command, so hit the Enter Key once. 

    3) To copy the results... click on the Black/White icon in the top left, and select Edit... 'Select All', and hit the Enter key - then use Ctrl+V or r-click+Paste to paste it into your response.     


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi
    CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    No - I do not work for Microsoft, or any of its contractors.

    Tuesday, April 8, 2014 5:07 PM
    Moderator
  • Hi Noel,

    Thanks a lot for your reply.

    Here is the o/p:

    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.
    
    C:\Windows\system32>net start sppsvc
    The Software Protection service is starting.
    The Software Protection service was started successfully.
    
    
    C:\Windows\system32>sc qc sppsvc
    [SC] QueryServiceConfig SUCCESS
    
    SERVICE_NAME: sppsvc
            TYPE               : 10  WIN32_OWN_PROCESS
            START_TYPE         : 2   AUTO_START  (DELAYED)
            ERROR_CONTROL      : 1   NORMAL
            BINARY_PATH_NAME   : C:\Windows\system32\sppsvc.exe
            LOAD_ORDER_GROUP   :
            TAG                : 0
            DISPLAY_NAME       : Software Protection
            DEPENDENCIES       : RpcSs
            SERVICE_START_NAME : NT AUTHORITY\NetworkService
    
    C:\Windows\system32>sc queryex sppsvc
    
    SERVICE_NAME: sppsvc
            TYPE               : 10  WIN32_OWN_PROCESS
            STATE              : 4  RUNNING
                                    (STOPPABLE, NOT_PAUSABLE, ACCEPTS_SHUTDOWN)
            WIN32_EXIT_CODE    : 0  (0x0)
            SERVICE_EXIT_CODE  : 0  (0x0)
            CHECKPOINT         : 0x0
            WAIT_HINT          : 0x0
            PID                : 5500
            FLAGS              :
    
    C:\Windows\system32>sc qprivs sppsvc
    [SC] QueryServiceConfig2 SUCCESS
    
    SERVICE_NAME: sppsvc
            PRIVILEGES       : SeAuditPrivilege
                             : SeChangeNotifyPrivilege
                             : SeCreateGlobalPrivilege
                             : SeImpersonatePrivilege
    
    C:\Windows\system32>sc qsidtype sppsvc
    [SC] QueryServiceConfig2 SUCCESS
    
    SERVICE_NAME: sppsvc
    SERVICE_SID_TYPE:  UNRESTRICTED
    
    C:\Windows\system32>sc sdshow sppsvc
    
    D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWRPLOCRRC
    ;;;IU)(A;;CCLCSWRPLOCRRC;;;SU)(A;;LCRP;;;AU)S:(AU;FA;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;WD
    )
    
    C:\Windows\system32>net start sppuinotify
    The SPP Notification Service service is starting.
    The SPP Notification Service service was started successfully.
    
    
    C:\Windows\system32>sc qc sppuinotfiy
    [SC] OpenService FAILED 1060:
    
    The specified service does not exist as an installed service.
    
    
    C:\Windows\system32>
    

    "sppuinotfiy" or License Activation Scheduler is not working.

    I checked into services as well. There is one service "Windows Activation Technologies Service". It is not started.

    Regards,

    Suraj

    Wednesday, April 9, 2014 7:51 AM
  • Sorry - that's my typo crept in for that error message :)

    WAT not started isn't too surprising - it's only supposed to run at boot and every 90 days or so.

    Just in case..

    Please run the following commands in an Elevated Command Prompt, and post the results

    NET START WatAdminSvc

    SC QUERYEX WatAdminSvc


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi
    CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    No - I do not work for Microsoft, or any of its contractors.

    Sunday, April 13, 2014 3:44 PM
    Moderator