none
The product key you typed is already in use RRS feed

  • Question

  • I got Vista Business through the powertogether.com promotion. KB931573 doesn't apply for my system. The error code from slmgr -ato is 0xC004C008. Help!

    Diagnostic Report (1.7.0012.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Genuine
    Detailed Status: 0x1
    Windows Product Key: *****-*****-WXY24-VB8FJ-RF4XY
    Windows Product Key Hash: rtal/Xtd8k5n5KiYgyIqH5KdI20=
    Windows Product ID: 89576-009-7778922-71973
    Windows Product ID Type: 5
    Windows License Type: Retail
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010100.0.0.006
    ID: f8a1b24a-4303-4cb0-8afa-82615f534369
    Is Admin: Yes
    AutoDial:
    Registry: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.5.723.1
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Business
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_rtm.061101-2205
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Notifications Data-->
    Cached Result: N/A
    File Exists: No
    Version: N/A
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 100 Genuine
    OGA Version: Failed to retrieve file version. - 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: FCEE394C-3178-80070002_025D1FF3-138-80041010_025D1FF3-324-80040154_025D1FF3-269-80040154_025D1FF3-273-80070002_E2AD56EA-344-6010_E2AD56EA-345-0_16E0B333-57-80004005_B4D0AA8B-910-80004005

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>f8a1b24a-4303-4cb0-8afa-82615f534369</UGUID><Version>1.7.0012.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010100.0.0.006</OS><PKey>*****-*****-*****-*****-RF4XY</PKey><PID>89576-009-7778922-71973</PID><PIDType>5</PIDType><SID>S-1-5-21-4256674720-1923748803-2095037226</SID><SYSTEM><Manufacturer>System manufacturer</Manufacturer><Model>System Product Name</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>American Megatrends Inc.</Manufacturer><Version>0602</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="3"/><Date>20060822000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>8E303507018400F6</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Central Standard Time(GMT-06:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/></MachineData>   <Software><Office><Result>100</Result><Products><Product GUID="{90120000-0030-0000-0000-0000000FF1CE}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Enterprise 2007</Name><Ver>12</Ver><Val>9C1EA60582B1D86</Val><Hash>vRThf2iKiQE0nhYK8Qa2TMANIVc=</Hash><Pid>89388-707-0991565-65890</Pid><PidType>14</PidType></Product></Products></Office></Software></GenuineResults> 

     

    Tuesday, February 27, 2007 9:15 AM

Answers

  • Could you try phone activating?

    You can start the process by typing "slui 4" (no quotes) in a command prompt and hitting Enter.

    That'll give you a dialogue and a number to call once you choose your country.

    Once you do that, reboot. 

    Let me know if that works!  Thank you!

    Thursday, March 1, 2007 12:13 AM

All replies

  • Looks like you're activated and genuine.  If you look at the System Properties window, are you being told you're not activated? Could you check this KB:

    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;931276

    Thanks!

    Wednesday, February 28, 2007 12:34 AM
  • Well, according to that kb my error means "The activation server determined that the specific product key could not be used."

    I'm at 29 days on the initial grace period and its counting down.

    Wednesday, February 28, 2007 4:18 AM
  • 28 days...
    Wednesday, February 28, 2007 11:52 PM
  • Could you try phone activating?

    You can start the process by typing "slui 4" (no quotes) in a command prompt and hitting Enter.

    That'll give you a dialogue and a number to call once you choose your country.

    Once you do that, reboot. 

    Let me know if that works!  Thank you!

    Thursday, March 1, 2007 12:13 AM
  • The automated phone system didn't work but I got it activated with the real person. I hope I don't have to call every time I format..
    Thursday, March 1, 2007 4:16 AM
  •  rivak wrote:
    The automated phone system didn't work but I got it activated with the real person. I hope I don't have to call every time I format..

    Why waste time formatting?  Just use the disc imaging backup built into Vista Biz!

    Thursday, March 1, 2007 10:16 PM
  • Getting real sick of this, Vista does not like installing on my machine but its not all Vista's fault as the ICH8 chitset RAID0 and onboard network were the issue. After 7 install attempts I now have Vista working (had to disable the onboard LAN).

    But Vista is now complaining "the product key you typed is already in use"??  What a pain Vista can be.....  Its my Vista key and no one else has it, its just MS have obviously gotten mixed up with all my re-install's due to my numerous RAID rebuild attempts, sigh.

    This anti pirating attemp by MS may just drive away this paying customer. I will call tomorrow as its very late here.

     

    PS. I agree formatting the disk is a preference for some of us, imaging is only an option if you have a good reference point.

    Sunday, March 11, 2007 5:29 PM
  • Please let me know if the phone activation (see instructions above) doesn't work.  Thanks!
    Tuesday, March 13, 2007 10:49 PM
  • I am currently having this problem aswell due to formatting because of the fact that my motherboard doesn't have the chip required for bitlocker to work.

     

    I've just formatted after a virus attack (while I had Windows Live Onecare btw) and it's saying that my key that I used before formatting is still in use. I am using a legit version of Vista so why does this happen?

     

    Do you think that the telephone thing will work for me aswell because if so, I'll give it a go?

     

    Tuesday, September 11, 2007 12:36 PM
  • Yes, activate by phone to obtain a new activation code (free of charge).

     

    Tuesday, September 11, 2007 12:47 PM
    Moderator
  • It remains a pain, I changed my drivers, just my stupid stupid stupid drivers that vista didn't manage to load. I had to reactivate my computer, trying to do this, "this product key is already in use, do you want to enter another one" and bend behind the desk, move the computer that was close to the wall -the fault of the wall I am sure, it should have been that close- typed my key that was again refused.

     

    I needed to call to activate by phone and type the 48 digits that didn't worked so I've been bounced to an agent that said after I talked that she didn't heard me and that was enough to drop the call.

     

    So I called back, re-entered the 48 digits and that time, I finally got someone answering, and I had to type back again 48 digits.

     

    Yupeeh! This is the new user experience.

     

    Morality, don't change your stupid drivers simply because your NIC stopped working for no obvious reason. Just buy a new computer and a new licence of Vista.

     

    That is great.

     

    -EDIT: I'd like to remember that this only annoys those who decide to pay for a product, pirates don't get those frustrations. I also know that there is nothing new or amazing, but nonetheless, I want to be of those that complained about this way of considering customers either as thieves or wallets, but all in all, intellectually challenged. Sorry also for all the English faults, not my mother tongue :-) -

    Tuesday, September 11, 2007 9:29 PM
  • Dear Vista Validation Support,

    Today I reFormatted My computer and then I upgraded My Vista Basic to Vista Ultimate. And then I activated My Windows Vista Ultimate with "The product key you typed is already in use" message show. I searching on the web and just got here, trying use phone activation as mentioned above with toll free and My provider phone said I can't call in this number (Maybe cause Im live in Indonesia). So, I call with the other number with toll. after the half way I input the Installation ID .. My phone money drains out. and I lost all My phone money. From Indonesia to call Singapore need high cost. Now, 3 days remaining to activated My Vista. Can you help me?

    Monday, April 26, 2010 11:21 AM