none
How to get NNTP Bridge working

    General discussion

  • As mentioned in THIS thread:

    In order to get NNTP working properly, if you are a Bridge user please go to "My settings" under "Quick access" and ensure that you have the "Use NNTP Bridge" setting selected. In order to have the Bridge authentication work correctly (even if you have this setting already selected) all users will need to click the "Save changes" button. This will ensure that the authentication credentials are stored properly. 

    ~~~Make sure you also have the updated version of the Bridge, this can be found HERE~~~


    Forums Program Manager





    Tuesday, October 29, 2013 5:21 PM
    Administrator

All replies

  • Was there an issue in the rollout?  This doesn't seem to be working, still...



    • Edited by Reed Copsey, JrMVP Tuesday, October 29, 2013 6:16 PM Fixed stupid bug in settings/sig
    Tuesday, October 29, 2013 6:07 PM
  • I think this isn't happening until later tonight (10-11PM PST).

    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/45938ac5-5484-465b-8289-8352573dae0c/forums-release-with-nntp-bridge-october-29-2013?forum=announce

    Note for anyone who has HTML in their signature - make sure you fix the tags before you hit Save in My Settings or your signature will break.


    Don't retire TechNet! - (Maybe there's still a chance for hope, over 12,225+ strong and growing)

    Tuesday, October 29, 2013 6:20 PM
    Moderator
  • Oops - I read 10-11am ;)  Thanks


    Reed Copsey, Jr. - http://reedcopsey.com - If a post answers your question, please click Mark As Answer on that post. If you find a post helpful, please click Vote as Helpful.

    Tuesday, October 29, 2013 6:30 PM
  • Reed, would you mind trying it now? Remember to click "save changes" even if you already have the "Use NNTP Bridge" setting already selected. 

    Forums Program Manager

    Tuesday, October 29, 2013 6:46 PM
    Administrator
  • If it's via the same NNTP bridge on my local PC it still isn't working.  (Jochen's bridge)

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine


    • Edited by Bob Comer Tuesday, October 29, 2013 7:13 PM
    Tuesday, October 29, 2013 7:11 PM
  • Bryant - I have neither 'My settings' nor 'Quick Access' options in my Profile?

    Are these settings which are being rolled out, or what?


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    No - I do not work for Microsoft, or any of its contractors.

    Tuesday, October 29, 2013 7:48 PM
    Answerer
  • Quick Access is over on the left, just underneath the ask question button, and it's a pull down menu.

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine

    Tuesday, October 29, 2013 7:53 PM
  • Anyone have a link to the version of the bridge that works for this update?
    Tuesday, October 29, 2013 7:57 PM
  • Noel, these are Forums specific and independent to the Profiles. You can find "Quick access" at the top left of the page. Once you select "My settings" you will see the following:

     

    Forums Program Manager

    Tuesday, October 29, 2013 7:57 PM
    Administrator
  • And also, I never used bridge before, can someone point me out as what needs to be done to use it (some documentation and installation)? I'm thinking that may be I can use bridge to avoid using the re-designed web forums interface.

    For every expert, there is an equal and opposite expert. - Becker's Law


    My blog


    My TechNet articles

    Tuesday, October 29, 2013 8:02 PM
    Moderator
  • David you are correct, the updated version is needed for the Bridge to work properly. I have updated the post with a link above. Let me know if you still have issues.


    Forums Program Manager

    Tuesday, October 29, 2013 8:02 PM
    Administrator
  • Let me rephrase my question.. anyone have a link to a built version of the bridge?

    The link Bryant supplied to here: https://communitybridge.codeplex.com/releases/view/112798 is the project source only as far as I can see, and I don't have VS2010 installed to build it with.


    • Edited by David LowndesMVP Tuesday, October 29, 2013 8:11 PM He's Bryant not Brian David - put yer specs on man!
    Tuesday, October 29, 2013 8:10 PM
  • Is there a compiled version anywhere Bryant?

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine

    Tuesday, October 29, 2013 8:10 PM
  • Is there a compiled version anywhere Bryant?

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine

    Jochen posted in the decommissioning thread that there currently is not a precompiled version available.

    EDIT: See the link up in the original post for the link to the compiled version.


    Don't retire TechNet! - (Maybe there's still a chance for hope, over 12,225+ strong and growing)


    Tuesday, October 29, 2013 8:14 PM
    Moderator
  • Apologize for not providing a compiled version. I will work with Jochen to get it up ASAP. Thank you.


    Forums Program Manager

    Tuesday, October 29, 2013 8:14 PM
    Administrator
  • Yeah, I saw that after I posted -- I guess I'll have to wait a bit longer.  I'm not set up to compile it..


    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine

    Tuesday, October 29, 2013 8:19 PM
  • Thanks Bryant, no problem, I'm just an impatient type. :)


    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine

    Tuesday, October 29, 2013 8:20 PM
  • The new release can be found here:

    https://communitybridge.codeplex.com/releases/


    Jochen Kalmbach (MVP VC++)

    Tuesday, October 29, 2013 8:39 PM
  • The new release can be found here:

    https://communitybridge.codeplex.com/releases/


    Jochen Kalmbach (MVP VC++)

    Thanks Jochen, much appreciated.

    On a side note - My Settings bit your signature.


    Don't retire TechNet! - (Maybe there's still a chance for hope, over 12,225+ strong and growing)

    Tuesday, October 29, 2013 8:40 PM
    Moderator
  • I have updated the URL in the link above. Yes, thank you Jochen for your continued support! 

    Forums Program Manager

    Tuesday, October 29, 2013 8:45 PM
    Administrator
  • Thanks Bryant and Jochen -- I'm up and running with the bridge. (and responding with same right now)
     
     

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine
    Tuesday, October 29, 2013 8:56 PM
  • Reed, would you mind trying it now? Remember to click "save changes" even if you already have the "Use NNTP Bridge" setting already selected. 

    Forums Program Manager

    Bryant,

    Testing now - had to rebuild - so far, so good, but will let you know how it goes when I've got it reading posts (hopefully) ;)

    -Reed


    Reed Copsey, Jr. - http://reedcopsey.com - If a post answers your question, please click Mark As Answer on that post. If you find a post helpful, please click Vote as Helpful.

    Tuesday, October 29, 2013 8:58 PM
  • Thanks for that Jochen.

    Agent is now busy doing catch up, so it looks fine once again :)

    Tuesday, October 29, 2013 9:05 PM
  • Reed, would you mind trying it now? Remember to click "save changes" even if you already have the "Use NNTP Bridge" setting already selected. 

    Forums Program Manager

    Bryant,

    Appears to be working - thanks!

    -Reed


    Reed Copsey, Jr. - http://reedcopsey.com - If a post answers your question, please click Mark As Answer on that post. If you find a post helpful, please click Vote as Helpful.

    Tuesday, October 29, 2013 9:14 PM
  • Noel, these are Forums specific and independent to the Profiles. You can find "Quick access" at the top left of the page. Once you select "My settings" you will see the following:

     

    Forums Program Manager


    Thanks, Bryant - got there in the end! :)

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | <a href="http://www.crashfixpc.co.uk"> CrashFixPC</a> | <a href="http://foot.crashfixpc.co.uk">The Three-toed Sloth</a> <br/> No - I do not work for Microsoft, or any of its contractors.



    • Edited by Noel D PatonEditor Tuesday, October 29, 2013 10:36 PM ...and now I'm going to have to redo my sig :)
    Tuesday, October 29, 2013 10:34 PM
    Answerer
  • Reed, would you mind trying it now? Remember to click "save changes" even if you already have the "Use NNTP Bridge" setting already selected. 

    Forums Program Manager

    Bryant -

    It was working, but now it's stopped - I get an error any time I try to access:

    '503 program fault - command not performed System.ServiceModel.FaultException: Passport Header Not Found'

    -Reed


    Reed Copsey, Jr. - http://reedcopsey.com - If a post answers your question, please click Mark As Answer on that post. If you find a post helpful, please click Vote as Helpful.

    Tuesday, October 29, 2013 11:06 PM
  • It was working, but now it's stopped - I get an error any time I try to access:

    '503 program fault - command not performed System.ServiceModel.FaultException: Passport Header Not Found'

    I saw this too. I exited and restarted the bridge, and that cleared it.

    Igor Tandetnik

    Tuesday, October 29, 2013 11:22 PM
  • Same here. Restarting the bridge was necessary to clear it up.

    Access these forums quickly and efficiently using your favourite NNTP newsreader and the Community Forums NNTP Bridge: https://communitybridge.codeplex.com/releases/view/114128

    Tuesday, October 29, 2013 11:26 PM
  • Interesting - didn't work the first 2 times I tried, but the 3rd, restarting cleared it up. 

    ... and now it's not working again.  Seems to be a regularly occurring problem, sort of like the "My Threads" issues :(


    Reed Copsey, Jr. - http://reedcopsey.com - If a post answers your question, please click Mark As Answer on that post. If you find a post helpful, please click Vote as Helpful.


    Tuesday, October 29, 2013 11:46 PM
  • Is anybody here using SeaMonkey or Thunderbird with the bridge? Back in the day it used to work for me, but now I can only download headers. When I try to select an article I get errors like this:

    Error!

    newsgroup server responded:no newsgroup has been selected

    Perhaps the article has expired

    <17d4a2f1-888b-4ff9-8ce8-a3684e0ef1e5@communitybridge.codeplex.com> (101329)


    David Wilkinson | Visual C++ MVP

    Wednesday, October 30, 2013 12:26 AM
  • I'm using Thunderbird. I had the same problem, which was also cured by exiting and restarting the bridge.

    Igor Tandetnik

    Wednesday, October 30, 2013 12:45 AM
  • Restarting the bridge no longer helps. I'm getting this error persistently (the "Passport Header Not Found" one). I feel a great disturbance in the Force, as if all bridge users started downloading millions of messages at once, and were suddenly blocked. I suspect some server somewhere simply can't handle the load.

    Igor Tandetnik

    Wednesday, October 30, 2013 1:13 AM
  • Are you still encountering these issues today?

    Forums Program Manager

    Wednesday, October 30, 2013 4:01 PM
    Administrator
  • I did see errors this morning, a couple hours ago. Right now, seems to be working.

    Igor Tandetnik

    Wednesday, October 30, 2013 4:11 PM
  • It comes and goes here, it'll work for awhile and then all the sudden will stop working.  Then I restart Jochen's bridge and then it starts working for awhile again...
     
     

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine
    Wednesday, October 30, 2013 4:18 PM
  • It's the same for me - works for a while getting headers and bodies OK, then when I come back to it and get new headers I get the 503 error and need to restart the Bridge. Tiresome, but less tiresome than using the web interface.

    Is Jochen aware of this issue?


    Access these forums quickly and efficiently using your favourite NNTP newsreader and the Community Forums NNTP Bridge: https://communitybridge.codeplex.com/releases/view/114128

    Wednesday, October 30, 2013 5:32 PM
  • Are you still encountering these issues today?
    It's back to failing 100% for me. Restarting the bridge doesn't help.

    Igor Tandetnik

    Wednesday, October 30, 2013 5:56 PM
  • I've had to restart me NNTP client too a couple of times. (I'm using Agent)
     
     
     
     

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine
    Wednesday, October 30, 2013 6:10 PM
  • The current situation is, that the bridge will not be ablte to authenticate after about 1 hour.

    The current solution is to restart the bridge after about 1 hour.

    I am currently working to solve this problem....


    Jochen Kalmbach (MVP VC++)

    Wednesday, October 30, 2013 7:04 PM
  • That explains things.
     
    Thanks for all your work!
     
     

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine
    • Edited by Bob Comer Wednesday, October 30, 2013 7:14 PM typo
    Wednesday, October 30, 2013 7:12 PM
  • The current situation is, that the bridge will not be ablte to authenticate after about 1 hour.

    The current solution is to restart the bridge after about 1 hour.

    Restarting doesn't work for me though. After restarting, it goes back to throwing "Passport Header Not Found" right away. I even tried logging out and then back in - still the same error.

    Igor Tandetnik

    Wednesday, October 30, 2013 8:29 PM
  • Hi Igor,

    I am not able to repro your problem... for me it worked after restarting the bridge... also I have now a version, which automaticaly refreshes the token. I will publish it on codeplex in a couple of minutes... Also there will be a logfile, which you can sent me if you have problems...


    Jochen Kalmbach (MVP VC++)

    Wednesday, October 30, 2013 8:32 PM
  • New version is available... https://communitybridge.codeplex.com/releases/

    @MS: Next time it might be helpfull, if I get time to do own test ;) before announcing the bridge ;)


    Jochen Kalmbach (MVP VC++)


    Wednesday, October 30, 2013 8:38 PM
  • Upgraded to 1.1.54. Same problem. This is what's in my log file, after a fresh restart:

    2013-10-30 16:49:37,7622 LiveConnect: Try authentication
    2013-10-30 16:49:38,6362 Session changed: Expires: 2013-10-30 21:49:38Z, AccessToken: <redacted>
    2013-10-30 16:49:38,6392 Authenticated: Session changed! AccessToken: <redacted>
    2013-10-30 16:49:38,6522 Authenticated: AccessToken: <redacted>
    2013-10-30 16:49:38,6522 Create forums service provider: social
    2013-10-30 16:49:38,6852 Creating datasource for NNTP server
    2013-10-30 16:49:38,6942 Starting NNTP server
    2013-10-30 16:49:42,5016 [Client 1] ClientConnected
    2013-10-30 16:49:42,5036 [Client 2] ClientConnected
    2013-10-30 16:49:42,5096 [Client: 2] ClassifyCommand: MODE READER
    2013-10-30 16:49:42,5096 [Client: 1] ClassifyCommand: MODE READER
    2013-10-30 16:49:42,5096 [Client: 2] Received: Command: MODE, Parameters: READER
    2013-10-30 16:49:42,5106 [Client: 1] Received: Command: MODE, Parameters: READER
    2013-10-30 16:49:42,5106 [Client: 2] Received: Response: 200 Community Forums NNTP Server 1.1.54.0 Ready - posting allowed
    
    2013-10-30 16:49:42,5106 [Client: 2] ClassifyCommand: GROUP Microsoft.en-US.mvpgeneraltechnical
    2013-10-30 16:49:42,5106 [Client: 2] Received: Command: GROUP, Parameters: Microsoft.en-US.mvpgeneraltechnical
    2013-10-30 16:49:42,5106 [Client: 1] Received: Response: 200 Community Forums NNTP Server 1.1.54.0 Ready - posting allowed
    
    2013-10-30 16:49:42,5106 [Client: 1] ClassifyCommand: GROUP Microsoft.en-US.announce
    2013-10-30 16:49:42,5106 [Client: 1] Received: Command: GROUP, Parameters: Microsoft.en-US.announce
    2013-10-30 16:49:43,2867 [Client: 2] Received: Response: 211 721 1 721 Microsoft.en-US.mvpgeneraltechnical group selected
    
    2013-10-30 16:49:44,5568 [Client: 1] Received: Response: 211 172 1 172 Microsoft.en-US.announce group selected
    
    2013-10-30 16:49:59,9604 [Client: 2] ClassifyCommand: GROUP Microsoft.en-US.mvpprogramannouncement
    2013-10-30 16:49:59,9604 [Client: 2] Received: Command: GROUP, Parameters: Microsoft.en-US.mvpprogramannouncement
    2013-10-30 16:49:59,9694 [Client: 1] ClassifyCommand: GROUP Microsoft.en-US.mvpprogramconnection
    2013-10-30 16:49:59,9694 [Client: 1] Received: Command: GROUP, Parameters: Microsoft.en-US.mvpprogramconnection
    2013-10-30 16:50:00,2444 [Client 2] DataReceived failed: Exception:
    Type System.ServiceModel.FaultException
    Source: mscorlib
    Message: Passport Header Not Found
    Stack-Trace:
    
    Server stack trace: 
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.HandleReply(ProxyOperationRuntime operation, ProxyRpc& rpc)
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.Call(String action, Boolean oneway, ProxyOperationRuntime operation, Object[] ins, Object[] outs, TimeSpan timeout)
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.InvokeService(IMethodCallMessage methodCall, ProxyOperationRuntime operation)
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.Invoke(IMessage message)
    
    Exception rethrown at [0]: 
       at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)
       at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)
       at CommunityForumsNNTPServer.WebServiceDataSource.Forums.IForumsService.GetForumNewsGroupByName(String discussionGroupName)
       at CommunityForumsNNTPServer.WebServiceDataSource.Forums.ForumsServiceClient.GetForumNewsGroupByName(String discussionGroupName)
       at CommunityForumsNNTPServer.ForumDataSource.GetNewsgroup(String clientUsername, String groupName, Boolean updateFirstLastNumber)
       at CommunityForumsNNTPServer.NNTPServer.NntpCommandGroup.GetSelectedNewsgroup(String groupName, Client client)
       at CommunityForumsNNTPServer.NNTPServer.NntpCommandGroup.Parse(String parameters, Action`1 writeAction, Client client)
       at CommunityForumsNNTPServer.NNTPServer.NntpServer.DataReceived(String data, Int32 clientNumber)
    2013-10-30 16:50:00,2454 [Client: 2] ClassifyCommand: QUIT
    2013-10-30 16:50:00,2454 [Client: 2] Received: Command: QUIT, Parameters: 
    2013-10-30 16:50:00,2454 [Client: 2] Received: Response: 205 goodbye.
    
    2013-10-30 16:50:00,2464 [Client 2] ClientDisconnected
    2013-10-30 16:50:00,4574 [Client 1] DataReceived failed: Exception:
    Type System.ServiceModel.FaultException
    Source: mscorlib
    Message: Passport Header Not Found
    Stack-Trace:
    
    Server stack trace: 
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.HandleReply(ProxyOperationRuntime operation, ProxyRpc& rpc)
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.Call(String action, Boolean oneway, ProxyOperationRuntime operation, Object[] ins, Object[] outs, TimeSpan timeout)
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.InvokeService(IMethodCallMessage methodCall, ProxyOperationRuntime operation)
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.Invoke(IMessage message)
    
    Exception rethrown at [0]: 
       at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)
       at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)
       at CommunityForumsNNTPServer.WebServiceDataSource.Forums.IForumsService.GetForumNewsGroupByName(String discussionGroupName)
       at CommunityForumsNNTPServer.WebServiceDataSource.Forums.ForumsServiceClient.GetForumNewsGroupByName(String discussionGroupName)
       at CommunityForumsNNTPServer.ForumDataSource.GetNewsgroup(String clientUsername, String groupName, Boolean updateFirstLastNumber)
       at CommunityForumsNNTPServer.NNTPServer.NntpCommandGroup.GetSelectedNewsgroup(String groupName, Client client)
       at CommunityForumsNNTPServer.NNTPServer.NntpCommandGroup.Parse(String parameters, Action`1 writeAction, Client client)
       at CommunityForumsNNTPServer.NNTPServer.NntpServer.DataReceived(String data, Int32 clientNumber)
    2013-10-30 16:50:00,4574 [Client: 1] ClassifyCommand: QUIT
    2013-10-30 16:50:00,4584 [Client: 1] Received: Command: QUIT, Parameters: 
    2013-10-30 16:50:00,4584 [Client: 1] Received: Response: 205 goodbye.
    
    2013-10-30 16:50:00,4584 [Client 1] ClientDisconnected
    2013-10-30 16:50:07,5201 [Client 3] ClientConnected
    2013-10-30 16:50:07,5211 [Client: 3] ClassifyCommand: MODE READER
    2013-10-30 16:50:07,5221 [Client: 3] Received: Command: MODE, Parameters: READER
    2013-10-30 16:50:07,5221 [Client: 3] Received: Response: 200 Community Forums NNTP Server 1.1.54.0 Ready - posting allowed
    
    2013-10-30 16:50:07,5231 [Client: 3] ClassifyCommand: GROUP Microsoft.en-US.announce
    2013-10-30 16:50:07,5241 [Client: 3] Received: Command: GROUP, Parameters: Microsoft.en-US.announce
    2013-10-30 16:50:07,7812 [Client 3] DataReceived failed: Exception:
    Type System.ServiceModel.FaultException
    Source: mscorlib
    Message: Passport Header Not Found
    Stack-Trace:
    
    Server stack trace: 
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.HandleReply(ProxyOperationRuntime operation, ProxyRpc& rpc)
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel.Call(String action, Boolean oneway, ProxyOperationRuntime operation, Object[] ins, Object[] outs, TimeSpan timeout)
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.InvokeService(IMethodCallMessage methodCall, ProxyOperationRuntime operation)
       at System.ServiceModel.Channels.ServiceChannelProxy.Invoke(IMessage message)
    
    Exception rethrown at [0]: 
       at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)
       at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)
       at CommunityForumsNNTPServer.WebServiceDataSource.Forums.IForumsService.GetForumNewsGroupByName(String discussionGroupName)
       at CommunityForumsNNTPServer.WebServiceDataSource.Forums.ForumsServiceClient.GetForumNewsGroupByName(String discussionGroupName)
       at CommunityForumsNNTPServer.ForumDataSource.GetNewsgroup(String clientUsername, String groupName, Boolean updateFirstLastNumber)
       at CommunityForumsNNTPServer.NNTPServer.NntpCommandGroup.GetSelectedNewsgroup(String groupName, Client client)
       at CommunityForumsNNTPServer.NNTPServer.NntpCommandGroup.Parse(String parameters, Action`1 writeAction, Client client)
       at CommunityForumsNNTPServer.NNTPServer.NntpServer.DataReceived(String data, Int32 clientNumber)
    2013-10-30 16:50:07,7822 [Client: 3] ClassifyCommand: QUIT
    2013-10-30 16:50:07,7852 [Client: 3] Received: Command: QUIT, Parameters: 
    2013-10-30 16:50:07,7872 [Client: 3] Received: Response: 205 goodbye.
    
    2013-10-30 16:50:07,7882 [Client 3] ClientDisconnected
    


    Igor Tandetnik

    Wednesday, October 30, 2013 8:54 PM
  • same here, problem still exists with v54
    • Edited by link285 Wednesday, October 30, 2013 10:29 PM
    Wednesday, October 30, 2013 10:29 PM
  •  
    That works great here!
     
     

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine
    Thursday, October 31, 2013 1:24 PM
  • v54 still times out for me (if left idle, get Passport Header Not Found), but unlike v53, simply clicking Stop and then Start restores it... don't have to Exit and restart Bridge anymore.

    Thanks Jochen.  No one deserves the shabby lack of support you are enduring.

    Thanks,

    David

    Thursday, October 31, 2013 7:28 PM
  • Yeah, mine isn't staying connected either, but it seems to take longer to happen than before.
     
     
     

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine
    Thursday, October 31, 2013 8:15 PM
  • Does not the new bridge v54 support Windows XP? Since I still prefer to use classic Outlook Express as my newsreader, better than Live Mail.

    The bridge can be installed on Windows XP with .net Framework 4, but cannot run properly.

    Any one who can help?

    Friday, November 01, 2013 8:20 AM
  • Does not the new bridge v54 support Windows XP? Since I still prefer to use classic Outlook Express as my newsreader, better than Live Mail.

    The bridge can be installed on Windows XP with .net Framework 4, but cannot run properly.

    Any one who can help?

    I have it running on XP with SeaMonkey (similar to Thunderbird). Like others I am having the Passport Header Not Found problem, but it is no worse than on my Windows 7 machine.

    David Wilkinson | Visual C++ MVP

    Friday, November 01, 2013 9:36 AM
  • Is this working reliably for anybody?

    I am still getting the Passport Header Not Found error.


    David Wilkinson | Visual C++ MVP

    Friday, November 01, 2013 4:31 PM
  • It is still timing out somehow and restarting the bridge gets it going again.
     
     

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine
    Friday, November 01, 2013 4:47 PM
  • Is this working reliably for anybody?

    I am still getting the Passport Header Not Found error.

    Mine doesn't keep running for more than about three minutes. I can retrieve maybe a couple hundred headers or a dozen message bodies, and then it starts throwing "Passport Header Not Found". Even restarting doesn't help - usually after restart, I get the error right away. I have to shut it down, wait for a while, start it back up, and then it would work for another three minutes. Completely unusable, of course.


    Igor Tandetnik

    Friday, November 01, 2013 5:11 PM
  • Is this working reliably for anybody?

    I am still getting the Passport Header Not Found error.


    David Wilkinson | Visual C++ MVP

    Once I've caught up with the backlog of newsgroups I find its working for me if I regularly stop/start (not exit) the bridge. If I forget to stop/start then I invariably get the 503 error.
    Friday, November 01, 2013 5:44 PM
  • It is still timing out somehow and restarting the bridge gets it going again.

    Bob Comer - Microsoft MVP Virtual Machine



    I'm seeing this as well.


    Stefan Blom, Microsoft Word MVP

    Friday, November 01, 2013 6:49 PM
  • Does not the new bridge v54 support Windows XP? Since I still prefer to use classic Outlook Express as my newsreader, better than Live Mail.

    The bridge can be installed on Windows XP with .net Framework 4, but cannot run properly.

    Any one who can help?

    I have it running on XP with SeaMonkey (similar to Thunderbird). Like others I am having the Passport Header Not Found problem, but it is no worse than on my Windows 7 machine.

    David Wilkinson | Visual C++ MVP


    When I tried to launch the new bridge after installing it successfully on Windows XP, a very large dialogue with full of error messages appeared. After closing this large dialogue, there will be a common "This program encounters a problem and needs to be closed" notification appeared. So I could not see a launched bridge. And there will be a new crash dump file created in the new bridge installation folder. I have no idea about the large error dialogue. Any one who can help?
    Friday, November 01, 2013 7:38 PM
  • When I tried to launch the new bridge after installing it successfully on Windows XP, a very large dialogue with full of error messages appeared. After closing this large dialogue, there will be a common "This program encounters a problem and needs to be closed" notification appeared. So I could not see a launched bridge. And there will be a new crash dump file created in the new bridge installation folder. I have no idea about the large error dialogue. Any one who can help?

    Did you have the NNTP bridge installed since before on the machine?

    After my first installation (in Windows 7), I got a message box about "encountered an error and needs to close". I uninstalled and made a fresh install, and now it works smoothly.


    Erland Sommarskog, SQL Server MVP, esquel@sommarskog.se
    Friday, November 01, 2013 7:53 PM
  • Mine doesn't keep running for more than about three minutes. I can retrieve maybe a couple hundred headers or a dozen message bodies, and then it starts throwing "Passport Header Not Found". Even restarting doesn't help - usually after restart, I get the error right away. I have to shut it down, wait for a while, start it back up, and then it would work for another three minutes. Completely unusable, of course.

    For me it works fine. I get the Passport Header after some time, but not very often. I go to the bridge window and press Stop and then Start, and I on the air again. Jochen: would it be possible to have the Bridge to do this automatically?

    However, when I initially had installed, I got the error as soon as I tried to access a group. I went into My Settings and unchecked "Use the NNTP bridge", save, checked it again and saved. I assume that you have already done this, as you are able to retrieve headers at all, but I mention it just in case.


    Erland Sommarskog, SQL Server MVP, esquel@sommarskog.se
    Friday, November 01, 2013 7:56 PM
  • When I tried to launch the new bridge after installing it successfully on Windows XP, a very large dialogue with full of error messages appeared. After closing this large dialogue, there will be a common "This program encounters a problem and needs to be closed" notification appeared. So I could not see a launched bridge. And there will be a new crash dump file created in the new bridge installation folder. I have no idea about the large error dialogue. Any one who can help?

    Did you have the NNTP bridge installed since before on the machine?

    After my first installation (in Windows 7), I got a message box about "encountered an error and needs to close". I uninstalled and made a fresh install, and now it works smoothly.


    Erland Sommarskog, SQL Server MVP, esquel@sommarskog.se

    Yes, I had another version "Microsoft Forums NNTP Bridge v1.1" installed, which was originally downloaded from http://connect.microsoft.com/MicrosoftForums.

    I tried to uninstall this version and v54, and did a fresh install. But v54 still has the same issue.

    I will post a new thread and provide the error dialogue and crash dump file. Would you please have a look?

    Friday, November 01, 2013 10:41 PM
  • I will post a new thread and provide the error dialogue and crash dump file. Would you please have a look???

    I looked, but since my expertise is in SQL Server and not UI applications, there is not much I can say with confidence. My gut feeling, though, is that it is time to retire Windows XP. Yes, XP is nice in many ways compared to the newer "modern" operating systems. But it has one distinct drawback: it's a 32-bit OS. So the clock is ticking.


    Erland Sommarskog, SQL Server MVP, esquel@sommarskog.se
    Saturday, November 02, 2013 10:30 AM
  • Once I've caught up with the backlog of newsgroups I find its working for me if I regularly stop/start (not exit) the bridge. If I forget to stop/start then I invariably get the 503 error.

    However, I find that when I've left my PC sleeping and resume, stop/start doesn't get things going. I then need to exit and restart the bridge to eliminate the 503 error.

    I wonder what's going on here?

    Sunday, November 03, 2013 4:53 PM
  • Am 03.11.2013 schrieb David Lowndes:

    However, I find that when I've left my PC sleeping and resume, stop/start doesn't get things going. I then need to exit and restart the bridge to eliminate the 503 error.

    Same here, pls post on the Bridge-Homepage:
    http://communitybridge.codeplex.com/workitem/list/basic


    Servus
    Winfried

    Gruppenrichtlinien
    WSUS Package Publisher
    HowTos zum WSUS Package Publisher

    Sunday, November 03, 2013 6:42 PM
  • I agree. I just want to have Outlook Express for Windows XP as my preferred news reader. It's really better than any other news reader.
    Monday, November 04, 2013 2:21 AM
  • For the "Passport header not found" error, please see:

    https://communitybridge.codeplex.com/workitem/11372


    Jochen Kalmbach (MVP VC++)

    Monday, November 04, 2013 11:26 AM