locked
Validation Issues. RRS feed

  • Question

  • I have put the Product Key in to the required field-hit enter only to have it look as though processing with a spinning circular icon. I also tried the Phone method-it said validated and to type the said numbers into the boxes in step 3 with the same proceesing (spinning icon) as before. Thanks.

    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x80070426
    Windows Product Key: *****-*****-3BH9W-JQFG9-4G3QJ
    Windows Product Key Hash: lzUEk5a27KuLaBvHdBqBSI4VtXE=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7215866-82572
    Windows Product ID Type: 8
    Windows License Type: COA SLP
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010300.0.0.003
    ID: {38512817-4814-490E-8B51-356385012438}(1)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_gdr.100218-0019
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002

    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{8B4674A1-F970-4E8E-972B-B85A13850581}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010300.0.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-4G3QJ</PKey><PID>89578-OEM-7215866-82572</PID><PIDType>8</PIDType><SID>S-1-5-21-4193397756-2930712528-3692391634</SID><SYSTEM><Manufacturer>GATEWAY</Manufacturer><Model>GT5408</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Intel Corp.</Manufacturer><Version>CF94510J.15A.0038.2007.0226.1646</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070226000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>9A013007018400EA</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Pacific Standard Time(GMT-08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>GATEWA</OEMID><OEMTableID>SYSTEM  </OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults> 

    Spsys.log Content: 0x80070002

    Licensing Data-->
    Software Licensing service is not running.

    Windows Activation Technologies-->
    N/A

    HWID Data-->
    HWID Hash Current: LAAAAAEAAgABAAEAAgAAAAAAAAABAAEAnJ+IVQxXEM1I5BIB1LjUgPL0KoU=

    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A

    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20000
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
    BIOS Information:
      ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
      APIC   GATEWA  SYSTEM 
      FACP   GATEWA  SYSTEM 
      HPET   GATEWA  SYSTEM 
      MCFG   GATEWA  SYSTEM 
      WDDT   GATEWA  SYSTEM 
      ASF!   GATEWA  SYSTEM 
      SLIC   GATEWA  SYSTEM 
      SSDT   GATEWA  CpuPm

    Sunday, May 20, 2012 4:41 PM

Answers

  • No reply from the Original Poster.

    Issue is assumed to be resolved.


    Darin MS

    Friday, May 25, 2012 9:20 PM

All replies

  • "woodmanseer" wrote in message news:3673e86c-769f-432d-b4a5-85f34d4aa678...
     
    I have put the Product Key in to the required field-hit enter only to have it look as though processing with a spinning circular icon. I also tried the Phone method-it said validated and to type the said numbers into the boxes in step 3 with the same proceesing (spinning icon) as before. Thanks.
     
    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x80070426
    Windows Product Key: *****-*****-3BH9W-JQFG9-4G3QJ
    Windows Product Key Hash: lzUEk5a27KuLaBvHdBqBSI4VtXE=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7215866-82572
    Windows Product ID Type: 8
    Windows License Type: COA SLP
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010300.0.0.003
     
     
    Other data-->
    SYSTEM><Manufacturer>GATEWAY</Manufacturer><Model>GT5408</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Intel Corp.</Manufacturer><Version>CF94510J.15A.0038.2007.0226.1646</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070226000000.000000+000</Date></BIOS
     
     
     
    Licensing Data-->
    Software Licensing service is not running.
     
     
     
    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20000
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
     
     
     
    Your situation is caused by the problem highlighted above -
    Have you been using any form of Registry Cleaner??
    First check that the Service is set to start Automatically – click on Start, in the Search box, type SERVICES.MSC, and hit the Enter key. Accept the UAC prompt, then look in the listing for the Software Licensing Service – right-click on it and select Properties. Make sure that it’s set to Automatic, and click Apply – then try and start the service using the button
    Once that’s properly set, Start the service – how long before it appears to stop again?
    Is there anything in the Event Viewer to indicate why it stopped? – is there an error message?
    Please run the following commands in an Elevated (Admin) Command Prompt Window, and post the results.
    net start slsvc
    sc qc slsvc
    sc queryex slsvc
    sc qprivs slsvc
    sc qsidtype slsvc
    sc sdshow slsvc

    copy and paste the results into your response. (click on the black/white icon top left of the window, click on Edit...>Select All, and hit the Enter key to copy the whole thing to the clipboard, you can then paste it to your response).
     
    Download, install, update and run a Full System scan with Malwarebytes Anti-Malware (www.malwarebytes.org ) – remove everything it finds. Your problems may be the result of malware.
     
     
     
     
     
     

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Sunday, May 20, 2012 5:17 PM
    Moderator
  • I have not been using a registry cleaner that I know of. I can't find any on the machine (it really has a minimum  of anything on it). When I ran the SERVICES.MSC it came up with about 5 MS-but couldn't see any the had to do with Software Licensing Service. I look for anything automatic-but could not. Thank you.

    Here are the results from the Elevated Command Prompt-

    Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
    Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

    C:\Users\Alex>net start slsvc
    System error 1084 has occurred.

    This service cannot be started in Safe Mode


    C:\Users\Alex>sc qc slsvc
    [SC] QueryServiceConfig SUCCESS

    SERVICE_NAME: slsvc
            TYPE               : 10  WIN32_OWN_PROCESS
            START_TYPE         : 2   AUTO_START
            ERROR_CONTROL      : 1   NORMAL
            BINARY_PATH_NAME   : C:\Windows\system32\SLsvc.exe
            LOAD_ORDER_GROUP   : ProfSvc_Group
            TAG                : 0
            DISPLAY_NAME       : Software Licensing
            DEPENDENCIES       : RpcSs
            SERVICE_START_NAME : NT AUTHORITY\NetworkService

    C:\Users\Alex>sc queryex slsvc

    SERVICE_NAME: slsvc
            TYPE               : 10  WIN32_OWN_PROCESS
            STATE              : 1  STOPPED
            WIN32_EXIT_CODE    : 1084  (0x43c)
            SERVICE_EXIT_CODE  : 0  (0x0)
            CHECKPOINT         : 0x0
            WAIT_HINT          : 0x0
            PID                : 0
            FLAGS              :

    C:\Users\Alex>sc qprivs slsvc
    [SC] QueryServiceConfig2 SUCCESS

    SERVICE_NAME: slsvc
            PRIVILEGES       : SeAuditPrivilege
                             : SeChangeNotifyPrivilege
                             : SeCreateGlobalPrivilege
                             : SeImpersonatePrivilege

    C:\Users\Alex>sc qsidtype slsvc
    [SC] QueryServiceConfig2 SUCCESS

    SERVICE_NAME: slsvc
    SERVICE_SID_TYPE:  UNRESTRICTED

    C:\Users\Alex>sc sdshow slsvc

    D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCR
    RC;;;IU)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;SU)S:(AU;FA;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;WD)

    Monday, May 21, 2012 2:04 AM
  • "woodmanseer" wrote in message news:20dc050d-bc18-4aa1-a6ac-c7027008f420...

    I have not been using a registry cleaner that I know of. I can't find any on the machine (it really has a minimum  of anything on it). When I ran the SERVICES.MSC it came up with about 5 MS-but couldn't see any the had to do with Software Licensing Service. I look for anything automatic-but could not. Thank you.

    Here are the results from the Elevated Command Prompt-

    Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
    Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

    C:\Users\Alex>net start slsvc
    System error 1084 has occurred.

    This service cannot be started in Safe Mode


     

    SERVICE_NAME: slsvc
            TYPE               : 10  WIN32_OWN_PROCESS
            STATE              : 1  STOPPED
            WIN32_EXIT_CODE    : 1084  (0x43c)

    It looks like you ran this report while in Safe Mode?
    For real results it must be run while in Normal mode.
     
    In Services.msc, the service is simply listed a 'Software Licensing' - no 'Windows' or 'Microsoft'
    Please check again.
     

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Monday, May 21, 2012 8:39 AM
    Moderator
  • No reply from the Original Poster.

    Issue is assumed to be resolved.


    Darin MS

    Friday, May 25, 2012 9:20 PM