locked
must activate windows to log in RRS feed

  • Question

  • i get a screen that says activation succesful, when i close that i get a screen that says "you must activate windows to log on" when i close that my computer restarts. here is the diagnostics report. please help...thank you

     

    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Genuine
    Validation Code: 0
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012
    Windows Product Key: *****-*****-CVR87-6XYHR-4CWWG
    Windows Product Key Hash: cPFGYHaqgNV43zZyXhVH3jvixA0=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7378523-28198
    Windows Product ID Type: 3
    Windows License Type: OEM System Builder
    Windows OS version: 6.0.6001.2.00010300.1.0.003
    ID: {E28F1840-5D74-4F48-B90A-A9D88592E4D3}(4)
    Is Admin: No
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6001.vistasp1_gdr.101014-0432
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002

    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{E28F1840-5D74-4F48-B90A-A9D88592E4D3}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.0.6001.2.00010300.1.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-4CWWG</PKey><PID>89578-OEM-7378523-28198</PID><PIDType>3</PIDType><SID>S-1-5-21-1821106559-24077024-343603420</SID><SYSTEM><Manufacturer>Dell Inc.</Manufacturer><Model>Studio 1537</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Dell Inc.</Manufacturer><Version>A09</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="5"/><Date>20090527000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>F2313507018400F8</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Pacific Standard Time(GMT-08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>DELL  </OEMID><OEMTableID>M09    </OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults> 

    Spsys.log Content: 0x80070002

    Licensing Data-->
    N/A, hr = 0x80070718

    Windows Activation Technologies-->
    N/A

    HWID Data-->
    HWID Hash Current: OgAAAAEABQABAAEAAQACAAAAAwABAAEAJJT+FvhGqhyMwI6YhJV6f1aTINry9BrsSLLew9wbrFZGyg==

    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A

    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20000
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
    BIOS Information:
      ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
      APIC   PTLTD     APIC 
      FACP   INTEL   CRESTLNE
      HPET   INTEL   CRESTLNE
      BOOT   PTLTD   $SBFTBL$
      MCFG   INTEL   CRESTLNE
      SLIC   DELL    M09   
      OSFR   DELL    DELL   
      SSDT   PmRef  CpuPm
      SSDT   PmRef  CpuPm
      SSDT   PmRef  CpuPm

    Wednesday, February 9, 2011 10:35 PM

Answers

  • It is unclear from your post if you are able to get past the login screen (the fact that you were able to post a Diagnostic Report suggests that you can)

    If so, please follow the below steps to reset Vista's Licensing Store

    1) Open an Internet Browser window.
    2) Type: %windir%\system32 into the browser address bar.
    3) Find the file CMD.exe
    4) Right-Click on CMD.exe and select 'Run as Administrator'
    5) Type: net stop slsvc   (it may ask you if you are sure, select yes)
    6) Type: cd %windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareLicensing
    7) Type: rename tokens.dat tokens.bar
    8) Type: cd %windir%\system32
    9) Type: net start slsvc
    10) Type: cscript slmgr.vbs -rilc (It may take a long time for this to complete, please be patient)
    11) Restart your computer twice.
    12) You may be required to enter the Product Key and/or Activate. Be sure to use the Product Key on the sticker located on the side, bottom or (for some laptops) in the battery compartment.  Please also use the Activate by Phone method to Activate.

    Otherwise, I recommend contact Windows Assisted support at one of the below URLs:

    North America: http://support.microsoft.com/contactus/cu_sc_genadv_master?ws=support&ws=support#tab4

    Outside North America:
    http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support#tab0

     

    Thank you,


    Darin MS
    • Marked as answer by Darin Smith MS Thursday, February 10, 2011 12:14 AM
    Thursday, February 10, 2011 12:13 AM

All replies

  • this is what it says in the details.

    code: 0xc004f012

    Description: the software licensing service reported that the call has failed because the value for the input key was not found.

    Wednesday, February 9, 2011 10:45 PM
  • It is unclear from your post if you are able to get past the login screen (the fact that you were able to post a Diagnostic Report suggests that you can)

    If so, please follow the below steps to reset Vista's Licensing Store

    1) Open an Internet Browser window.
    2) Type: %windir%\system32 into the browser address bar.
    3) Find the file CMD.exe
    4) Right-Click on CMD.exe and select 'Run as Administrator'
    5) Type: net stop slsvc   (it may ask you if you are sure, select yes)
    6) Type: cd %windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareLicensing
    7) Type: rename tokens.dat tokens.bar
    8) Type: cd %windir%\system32
    9) Type: net start slsvc
    10) Type: cscript slmgr.vbs -rilc (It may take a long time for this to complete, please be patient)
    11) Restart your computer twice.
    12) You may be required to enter the Product Key and/or Activate. Be sure to use the Product Key on the sticker located on the side, bottom or (for some laptops) in the battery compartment.  Please also use the Activate by Phone method to Activate.

    Otherwise, I recommend contact Windows Assisted support at one of the below URLs:

    North America: http://support.microsoft.com/contactus/cu_sc_genadv_master?ws=support&ws=support#tab4

    Outside North America:
    http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support#tab0

     

    Thank you,


    Darin MS
    • Marked as answer by Darin Smith MS Thursday, February 10, 2011 12:14 AM
    Thursday, February 10, 2011 12:13 AM
  • thank you... sorry one question... do i hit return after each step, or type it all at once?
    Thursday, February 10, 2011 12:24 AM
  • Hit the Enter key on your keybaord after each entry.
    Carey Frisch
    Thursday, February 10, 2011 1:00 AM
    Moderator
  • thank you...didn't work, same problem appeared. i am currently trying to get help from microsoft on the phone, but keep getting transfered...lol.
    Thursday, February 10, 2011 1:29 AM
  • "santalucas" wrote in message news:8964c9e0-f457-4c92-a63a-4b6abf512f29...
    thank you...didn't work, same problem appeared. i am currently trying to get help from microsoft on the phone, but keep getting transfered...lol.

    Please post a new MGADiag report - hopefully it's repaired part of the system, and just needs some assistance to complete the job:)
     

    --


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Friday, February 11, 2011 6:57 AM
    Moderator