locked
eService Accelerator Console Problem RRS feed

  • Question

  • Hi team,

    I have managed to install & configure the sample portal against my test organization (portal site is only configured for internal access so far) but the eService console in crm throws an error no matter where I try to access it from (server or client, on the network or IFD). The error returned is the generic crm message (error, contact your system administrator etc) but is actually 401 unauthorized according to the diagnostic tool. My environment is CRM 4 R6 on a 2008 server with sql 2008 (seperate server) and IFD is configured. My user and the portal user both have system administrator security roles, the eService folder has been placed in the ISV folder within the CRM site and accompanying dll placed in the bin folder as per the installation instructions.

    I have also tried changing the url within the SiteMap for the eservice console from http://localhost:5555/ISV/eService/EntityList.aspx
     to
    http://<servername>:5555/ISV/eService/EntityList.aspx  but it didn't make any difference.

    I see another user has the same problem as posted at the end of this codeplex thread 
    http://crmaccelerators.codeplex.com/Thread/View.aspx?ThreadId=43515 but nobody has responded as yet.

    If anyone can point me in the right direction, that would be great.

    My error is as follows:

    >MSCRM Error Report:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Error: Exception of type 'System.Web.HttpUnhandledException' was thrown.

    Error Message: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

    Error Details: Exception of type 'System.Web.HttpUnhandledException' was thrown.

    Source File: Not available

    Line Number: Not available

    Request URL: http://localhost:5555/ISV/eService/EntityList.aspx

    Stack Trace Info: [WebException: The request failed with HTTP status 401: Unauthorized.]
       at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.ReadResponse(SoapClientMessage message, WebResponse response, Stream responseStream, Boolean asyncCall)
       at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.Invoke(String methodName, Object[] parameters)
       at Microsoft.Crm.SdkTypeProxy.Metadata.MetadataService.Execute(MetadataServiceRequest Request)
       at Utils.GetObjectTypeCode(String entityName, String orgName)
       at EntityList.RenderEntityList()
       at EntityList.Page_Load(Object sender, EventArgs e)
       at System.Web.Util.CalliHelper.EventArgFunctionCaller(IntPtr fp, Object o, Object t, EventArgs e)
       at System.Web.Util.CalliEventHandlerDelegateProxy.Callback(Object sender, EventArgs e)
       at System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e)
       at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
       at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)

    [HttpUnhandledException: Exception of type 'System.Web.HttpUnhandledException' was thrown.]
       at System.Web.UI.Page.HandleError(Exception e)
       at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)
       at System.Web.UI.Page.ProcessRequest(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)
       at System.Web.UI.Page.ProcessRequest()
       at System.Web.UI.Page.ProcessRequest(HttpContext context)
       at ASP.isv_eservice_entitylist_aspx.ProcessRequest(HttpContext context)
       at System.Web.HttpApplication.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute()
       at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)


     


    CRM4 MBSS
    Thursday, October 15, 2009 2:02 PM

Answers

  • Ok, after many hours of head scratching and a big helping hand from Chris Jeunelot, here's how the problem was fixed:

    The registry key 'ServerURL' in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSCRM was set to http://vila:5555/MSCRMServices once this was changed to http://localhost:5555/MSCRMServices hey presto, the portal console worked!

    In short the url that is used to install the portal must match that in the registry.

    CRM4 MBSS
    • Marked as answer by Rob Boyers Thursday, November 12, 2009 10:52 AM
    Thursday, November 12, 2009 10:52 AM
  • You'll probably need to post this on the Accelerator site and see if someone can assist.
    Best Regards, Donna
    • Proposed as answer by Donna EdwardsMVP Tuesday, October 20, 2009 4:34 PM
    • Marked as answer by Rob Boyers Tuesday, October 20, 2009 6:43 PM
    Tuesday, October 20, 2009 4:34 PM

All replies

  • You'll probably need to post this on the Accelerator site and see if someone can assist.
    Best Regards, Donna
    • Proposed as answer by Donna EdwardsMVP Tuesday, October 20, 2009 4:34 PM
    • Marked as answer by Rob Boyers Tuesday, October 20, 2009 6:43 PM
    Tuesday, October 20, 2009 4:34 PM
  • Ok, after many hours of head scratching and a big helping hand from Chris Jeunelot, here's how the problem was fixed:

    The registry key 'ServerURL' in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSCRM was set to http://vila:5555/MSCRMServices once this was changed to http://localhost:5555/MSCRMServices hey presto, the portal console worked!

    In short the url that is used to install the portal must match that in the registry.

    CRM4 MBSS
    • Marked as answer by Rob Boyers Thursday, November 12, 2009 10:52 AM
    Thursday, November 12, 2009 10:52 AM
  • The head scratching was of great help to me.I had a similar issue but we resolved it your way.Thanx
    Monday, January 31, 2011 6:59 AM
  • Welcome to the forum Mwangi! Feel free to vote a post helpful if it was of benefit to you.

    Thanks

    Rob


    CRM MBSS Consultant - GAP Consulting Ltd.
    Monday, January 31, 2011 7:46 AM