locked
console issue RRS feed

  • Question

  • console is not accessible either from home pc or from remote desktop.
    Shared folders are accessible.
    Suggestions, please?

    Friday, May 29, 2009 7:14 AM

Answers

  • Hi Andreas,
    I would recommend to install Power Pack 2 again.

    If installing Add-Ins, always try to get the latest version of those. I also have the WHS Disk Management Add-In on my Scaleo Windows Home Server and have no problems with those.
    Some bad programmed Add-Ins may not only remove themself on uninstall, but also a file, which is critical for the console to function. So if you uninstalled an Add-In just before the issue happened the first time, this could be the reason.

    Best greetings from Germany
    Olaf
    Saturday, May 30, 2009 9:31 PM
    Moderator

All replies

  • btw, I also rebooted the server, no response from the console
    Friday, May 29, 2009 7:14 AM
  • Anybody, please help
    Friday, May 29, 2009 12:01 PM
  • Before you enter the password, or after?
    Did you install an Add-In or something like that, before that happened?
    You also could try to uninstall/reinstall the last WHS update through Control Panel/Add or Remove Programs to see, if this fixes the situation.
    Best greetings from Germany
    Olaf

    Friday, May 29, 2009 1:29 PM
    Moderator
  • both actually.
    I uninstalled task viewer add-in.
    Anyway, I ma away right now, but thanks.
    I''ll post  when I get back home
    Friday, May 29, 2009 3:32 PM
  • I uninstall the connector software and reinstall it, still the same. I also removed yesterday's update, still the same.
    I can log in to the server after introducing my password
    Friday, May 29, 2009 7:17 PM
  • Still no remedy.
    I uninstalled all add-inns from control panel, still the console refuses to open from within the remote desktop connection.
    It won't open from the vista pc either.
    What can I do?
    Saturday, May 30, 2009 4:57 AM
  • As mentioned, did you try to uninstall the last WHS update (or even Power Pack 2), since this should rollback to the former version.
    Any messages in the event viewer of the home server giving more details, what is wrong?
    Best greetings from Germany
    Olaf
    Saturday, May 30, 2009 10:35 AM
    Moderator
  • Dear Olaf, I don't know what most of us would have done without you!
    Well, after finally uninstalling sp2, the console works properly again.
    No issues at all.
    Now comes the critical question.
    Should I try updating again to sp2 or not?
    And one last thing.
    Should I try installing the only add-inn that I find useful Disk management or not?

    Andreas
    Greetings from Athens
    Saturday, May 30, 2009 4:43 PM
  • Hi Andreas,
    I would recommend to install Power Pack 2 again.

    If installing Add-Ins, always try to get the latest version of those. I also have the WHS Disk Management Add-In on my Scaleo Windows Home Server and have no problems with those.
    Some bad programmed Add-Ins may not only remove themself on uninstall, but also a file, which is critical for the console to function. So if you uninstalled an Add-In just before the issue happened the first time, this could be the reason.

    Best greetings from Germany
    Olaf
    Saturday, May 30, 2009 9:31 PM
    Moderator
  • Dear Olaf,

    So far everything is working flawlessly, sp2 reinstalled and whs disk management reinstalled.
    Nothing else.
    Thanks once again.

    Andreas
    Sunday, May 31, 2009 8:00 PM