none
Vista install seen as not genuine and no installation id

    Question

  • I am trying to get a compaq laptop up and running for a friend and it seems to be due to the windows copy on it not being genuine.  I have the product key off of the back of the laptop but, when I go to activate there is no installation id listed.  I've tried a couple workarounds around the net to no avail, it looks like there is a variety of issues here, here's what the diagnostic comes back with:

    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012
    Windows Product Key: *****-*****-J7RYT-FPXVJ-HRWJJ
    Windows Product Key Hash: S/EYrltVHdHDW4syKMqsgBdraJE=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7249733-88108
    Windows Product ID Type: 8
    Windows License Type: COA SLP
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010300.0.0.003
    ID: {71CC8A53-6F78-405A-8EAA-8DEDD54D01EC}(1)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_gdr.100218-0019
    TTS Error: 
    Validation Diagnostic: 
    Resolution Status: N/A

    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002

    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 100 Genuine
    Microsoft Office Enterprise 2007 - 100 Genuine
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3_E2AD56EA-765-d003_E2AD56EA-766-0_E2AD56EA-134-80004005_E2AD56EA-765-8009_E2AD56EA-766-2ee7_E2AD56EA-148-80004005_16E0B333-89-80004005_B4D0AA8B-1029-80004005

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{71CC8A53-6F78-405A-8EAA-8DEDD54D01EC}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010300.0.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-HRWJJ</PKey><PID>89578-OEM-7249733-88108</PID><PIDType>8</PIDType><SID>S-1-5-21-1124538393-2781408792-546716254</SID><SYSTEM><Manufacturer>Hewlett-Packard</Manufacturer><Model>MCP67</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Hewlett-Packard</Manufacturer><Version>F.04    </Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20071127000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>12300500010000DE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>HPQOEM</OEMID><OEMTableID>SLIC-MPC</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>100</Result><Products><Product GUID="{90120000-0030-0000-0000-0000000FF1CE}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Enterprise 2007</Name><Ver>12</Ver><Val>7480B9502DF0D86</Val><Hash>oYWOW5ayFE3pZ+jvTpuXYsY64JE=</Hash><Pid>89388-707-8722531-65270</Pid><PidType>14</PidType></Product></Products><Applications><App Id="15" Version="12" Result="100"/><App Id="16" Version="12" Result="100"/><App Id="18" Version="12" Result="100"/><App Id="19" Version="12" Result="100"/><App Id="1A" Version="12" Result="100"/><App Id="1B" Version="12" Result="100"/><App Id="44" Version="12" Result="100"/><App Id="A1" Version="12" Result="100"/><App Id="BA" Version="12" Result="100"/></Applications></Office></Software></GenuineResults>  

    Spsys.log Content: 0x80070002

    Licensing Data-->
    C:\Windows\system32\slmgr.vbs(303, 9) (null): The data is invalid. 

    Windows Activation Technologies-->
    N/A

    HWID Data-->
    N/A, hr = 0x8007000d

    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A

    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: no, invalid SLIC table
    Windows marker version: N/A
    OEMID and OEMTableID Consistent: N/A
    BIOS Information: 
      ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
      APIC PTLTD APIC  
      FACP NVIDIA MCP67-M 
      SRAT AMD   HAMMER  
      HPET PTLTD HPETTBL 
      BOOT PTLTD $SBFTBL$
      MCFG PTLTD  MCFG  
      TCPA Phoeni x      
      SSDT PTLTD POWERNOW
      SLIC HPQOEM SLIC-MPC

    Sunday, August 4, 2013 12:54 AM

Answers

All replies

  • please try the following.....

     

    Recreate the Licensing Store with the correct data.

     

    1) Open an Internet Browser window.

    2) Type: %windir%\system32 into the browser address bar.

    3) Find the file CMD.exe

    4) Right-Click on CMD.exe and select 'Run as Administrator'

    5) Type: net stop slsvc (it may ask you if you are sure, select yes)

    6) Type: cd %windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\Roaming\Microsoft\SoftwareLicensing

    7) Type: rename tokens.dat tokens.bar

    8) Type: cd %windir%\system32

    9) Type: net start slsvc

    10) Type: cscript slmgr.vbs -rilc (It may take a long time for this to complete, please be patient)

    11) Restart your computer twice. 

     

    You may be asked to enter your COA Key and/or Activate. – if asked for the Key, use the one on your COA sticker on the machine’s case (you may need to activate by telephone).  

     

    Once complete, run another MGADiag report and post back with the results.     


    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    No - I do not work for Microsoft, or any of its contractors.

    Sunday, August 4, 2013 8:28 AM
    Moderator
  • That seemed to help at first, the activation screen prompted for my key right off but, the installation id was still blank for activating by phone, here's the new mgadiag

    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012
    Windows Product Key: *****-*****-J7RYT-FPXVJ-HRWJJ
    Windows Product Key Hash: S/EYrltVHdHDW4syKMqsgBdraJE=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7249733-88108
    Windows Product ID Type: 8
    Windows License Type: COA SLP
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010300.0.0.003
    ID: {71CC8A53-6F78-405A-8EAA-8DEDD54D01EC}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_gdr.100218-0019
    TTS Error: 
    Validation Diagnostic: 
    Resolution Status: N/A

    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002

    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 100 Genuine
    Microsoft Office Enterprise 2007 - 100 Genuine
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3_E2AD56EA-765-d003_E2AD56EA-766-0_E2AD56EA-134-80004005_E2AD56EA-765-8009_E2AD56EA-766-2ee7_E2AD56EA-148-80004005_16E0B333-89-80004005_B4D0AA8B-1029-80004005

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{71CC8A53-6F78-405A-8EAA-8DEDD54D01EC}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010300.0.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-HRWJJ</PKey><PID>89578-OEM-7249733-88108</PID><PIDType>8</PIDType><SID>S-1-5-21-1124538393-2781408792-546716254</SID><SYSTEM><Manufacturer>Hewlett-Packard</Manufacturer><Model>MCP67</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Hewlett-Packard</Manufacturer><Version>F.04    </Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20071127000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>12300500010000DE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>HPQOEM</OEMID><OEMTableID>SLIC-MPC</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>100</Result><Products><Product GUID="{90120000-0030-0000-0000-0000000FF1CE}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Enterprise 2007</Name><Ver>12</Ver><Val>7480B9502DF0D86</Val><Hash>oYWOW5ayFE3pZ+jvTpuXYsY64JE=</Hash><Pid>89388-707-8722531-65270</Pid><PidType>14</PidType></Product></Products><Applications><App Id="15" Version="12" Result="100"/><App Id="16" Version="12" Result="100"/><App Id="18" Version="12" Result="100"/><App Id="19" Version="12" Result="100"/><App Id="1A" Version="12" Result="100"/><App Id="1B" Version="12" Result="100"/><App Id="44" Version="12" Result="100"/><App Id="A1" Version="12" Result="100"/><App Id="BA" Version="12" Result="100"/></Applications></Office></Software></GenuineResults>  

    Spsys.log Content: 0x80070002

    Licensing Data-->
    C:\Windows\system32\slmgr.vbs(303, 9) (null): The data is invalid. 

    Windows Activation Technologies-->
    N/A

    HWID Data-->
    N/A, hr = 0x8007000d

    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A

    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: no, invalid SLIC table
    Windows marker version: N/A
    OEMID and OEMTableID Consistent: N/A
    BIOS Information: 
      ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
      APIC PTLTD APIC  
      FACP NVIDIA MCP67-M 
      SRAT AMD   HAMMER  
      HPET PTLTD HPETTBL 
      BOOT PTLTD $SBFTBL$
      MCFG PTLTD  MCFG  
      TCPA Phoeni x      
      SSDT PTLTD POWERNOW
      SLIC HPQOEM SLIC-MPC

    Sunday, August 4, 2013 12:26 PM
  • See if this helps

    http://support.microsoft.com/kb/2230957



    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    No - I do not work for Microsoft, or any of its contractors.

    • Marked as answer by Kendaros Wednesday, August 7, 2013 1:45 PM
    Sunday, August 4, 2013 1:13 PM
    Moderator
  • I've tried installing that fix a couple of times but, it just sits on "please wait" while installing.  I can't tell if its making progress or not but, the system automatically logs me out after an hour or so.  Is there something I'm missing to get it to install?
    Sunday, August 4, 2013 4:03 PM
  • No luck getting that fix to install, ended up clean installing the system again, too many various issues with it at this point.
    Wednesday, August 7, 2013 1:45 PM