locked
MS CRM 2011 installation unable to detect already installed .net framework RRS feed

  • Question

  • Hi All,

    I am trying to install MS CRM 2011 on a windows 2008 R2 server. Somehow the setup is unable to detect the .Net Framework (which is already installed on the server) and hence the setup does not move any further. Please see the image below for more information. Please can anyone help me on this?


    -Devashish
    http://thecrmworld.wordpress.com
    http://ebizartisans.com

    Monday, December 24, 2012 12:22 PM

Answers

  • Hi Jason,

    Thanks for all the help. I had made a mistake the .net was not installed using Role manager which was causing the problem. After installing the .net using server manager. I was able to get this working. For more info to others how might make the same mistake please see the following link

    http://blogs.msdn.com/b/vijaysk/archive/2009/08/16/you-must-use-the-role-management-tool-to-install-or-configure-microsoft-net-framework-3-5.aspx


    -Devashish
    http://thecrmworld.wordpress.com
    http://ebizartisans.com

    Thursday, December 27, 2012 10:50 AM

All replies

  • What version is currently installed?

    Is the server pending a reboot?

    Have you tried to uninstall/re-install/repair the current .NET Framework install?


    Jason Lattimer
    My Blog -  Follow me on Twitter -  LinkedIn

    Monday, December 24, 2012 1:58 PM
    Moderator
  • Hi Jason,

    The .net framework installed is 4.5 I have also tried 4.0. I have reinstalled .Net multiple time and rebooted the system also multiple time. 



    -Devashish
    http://thecrmworld.wordpress.com
    http://ebizartisans.com


    Monday, December 24, 2012 3:49 PM
  • And out of curiosity - what happens if you just would hit "Install" on the Install Required Components screen?

    Jason Lattimer
    My Blog -  Follow me on Twitter -  LinkedIn

    Monday, December 24, 2012 4:27 PM
    Moderator
  • Hi Jason,

    The screenshot I have provided is after I clicked Install and it installed 2 of the 3 components but did not allow me to move any further as the "Next"button was disabled.

    Thanks


    -Devashish
    http://thecrmworld.wordpress.com
    http://ebizartisans.com

    Monday, December 24, 2012 5:26 PM
  • Do the logs show any other details?

    C:\Users\<UserName>\AppData\Roaming\Microsoft\MSCRM\Logs

    Are you using the latest bits to install?

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=27822


    Jason Lattimer
    My Blog -  Follow me on Twitter -  LinkedIn

    Monday, December 24, 2012 5:35 PM
    Moderator
  • Hi Jason,

    Thanks for all the help. I had made a mistake the .net was not installed using Role manager which was causing the problem. After installing the .net using server manager. I was able to get this working. For more info to others how might make the same mistake please see the following link

    http://blogs.msdn.com/b/vijaysk/archive/2009/08/16/you-must-use-the-role-management-tool-to-install-or-configure-microsoft-net-framework-3-5.aspx


    -Devashish
    http://thecrmworld.wordpress.com
    http://ebizartisans.com

    Thursday, December 27, 2012 10:50 AM