none
WHS Console Remote Access RAS configuration wizard problem after PP2 and IE8 update RRS feed

  • Question

  • After the latest updates (PP2 and IE8), WHS console started to complain about Remote Access not being available and the status gets yellow. But, everything works fine, i can access the webpages from everywhere (local and from the internet). Turning remote access off and on again (like other posts say), the UPnP setup works fine (my router opens the ports to the web), but when the wizard checks for the local connection to the remote website, it tries for a couple of seconds and then tells me, it could not open the website (tried myself with http://server and https://server, it works).
    One thing i noticed was, that after updating with PP2, the permissions on the inetpub were messed up (ASPNet had not longer permissions) so i had to fix them manually to get the webpages working again.

    Looking at the portforwarding logfile, it fails when it tries to write some files to wherever i don't know:

    Main started
    [22.05.2009 23:21:01  1fc] MAIN: COM initialized successfully
    [22.05.2009 23:21:01  234] INIT: Service received OnStart event.
    [22.05.2009 23:21:01  234] INIT: Service started.
    [22.05.2009 23:21:01  880] MAIN: Main service thread started initialization
    [22.05.2009 23:21:01  880] MAIN: Registering COM object
    [22.05.2009 23:21:01  880] MAIN: Declaring service as running
    [22.05.2009 23:21:06  880] Could not GetGenricPortMapping with hr=0x80004005
    [22.05.2009 23:21:12  4fc] ERROR: Could not delete 80 hr=0x00000000 (0)
    [22.05.2009 23:21:12  4fc] ERROR: Could not delete 80 hr=0x00000000 (0)
    [22.05.2009 23:21:12  4fc] ERROR: Could not delete 80 hr=0x00000000 (0)
    [22.05.2009 23:21:12  4fc] ERROR: Could not delete 443 hr=0x00000000 (0)
    [22.05.2009 23:21:12  4fc] ERROR: Could not delete 443 hr=0x00000000 (0)
    [22.05.2009 23:21:12  4fc] ERROR: Could not delete 443 hr=0x00000000 (0)
    [22.05.2009 23:21:12  4fc] ERROR: Could not delete 4125 hr=0x00000000 (0)
    [22.05.2009 23:21:12  4fc] ERROR: Could not delete 4125 hr=0x00000000 (0)
    [22.05.2009 23:21:12  4fc] ERROR: Could not delete 4125 hr=0x00000000 (0)
    [22.05.2009 23:22:15  e6c] ERROR: WinHttpSendRequest failed with hr = 0x80072f8f (12175)
    [22.05.2009 23:22:15  e6c] Could not write file with hr = 0x80072f8f
    [22.05.2009 23:22:15  e6c] ERROR: CheckRouter failed with hr=0x80072f8f

    The WWW Service logfile tells me:
    2009-05-22 21:37:05 W3SVC1 192.169.178.24 GET /router_test_int_5.txt - 80 - 89.60.123.178 WinHttp+/+1.0 200 0 0

    Uninstalled IE8, not changes.
    Seems like there may still be something wrong with the permissions. Does anybody have a clue, where console tries to put this file?
    Or may the error be somewhere else?



    SI
    Saturday, May 23, 2009 8:22 AM

Answers

  • Could you please submit a bug for this on Connect ? Include server logs collected using the Windows Home Server toolkit.
    I'm not on the WHS team, I just post a lot. :)
    Saturday, May 23, 2009 1:40 PM
    Moderator