locked
Communication between two SORA boards RRS feed

  • Question

  • Hi all,

    I want to ping between two SORA boards. I've configured both the machines with the default sdr.inf and configured IP address in the same subnet.

    I've also tried changing

    HKR,    ,                         NetworkAddress,      0, "02-50-F2-00-00-01"

    and

    HKR,     ,                         ModMode,             0, "802.11a"

    in sdr.inf

    Network interface is able to send packets but it not receiving packets at all.  Kindly help me to solve the problem.

     

     

    Tuesday, September 6, 2011 7:17 AM

All replies

  • before go to TCB(or ping), suggest you try UDP broadcast and unicast first.
    Tuesday, September 6, 2011 2:40 PM
  • I tried UDP unicast as well as bcast. But no improvement.

    Here are some more details about my setup.

    • I use Intel i7-950 processor in the SORA system. Motherboard: Intel WX58BP, 4GB RAM, Win XP SP3.
    • I used http://social.microsoft.com/Forums/is/sora/thread/b759e1d9-800a-4ca7-a0b6-ee53b6b548c8  as a fix while installing SORA SDK.
    • My system crashes sometimes when I enable SORA ethernet adaptor.

     



    • Edited by bk0 Thursday, September 8, 2011 1:54 PM
    Thursday, September 8, 2011 11:00 AM
  • I uninstalled SORA version 1.1 and tried on SORA SDK 1.5. I found that the basic hardware test itself was failing when I used HW test tool.

    I have put the error messages from send terminal and receive terminal below. Please tell me what error exactly it is.

    I'm getting the same error even after resetting the hardware.

    -----------------------------------------

    From Tx SORA:

    Load radio configuration from C:\SoraSDK1.5\bin\SavedConfig.ini. 
    freqOffset 0 
    txgain 0xf00 
    rxgain 0x600 
    rxpa 0x3000 
    centralFreq 2422 
    sampleRate 40 
    freqOffsetLineSlope -0.894000 
    freqOffsetLineIntercept 0.000000 
    SoraUInitUserExtension called 
    success 
    SoraURadioStart called 
    success 
    SoraURadioSetFreqOffset called. freqOffset set to 0 
    success 
    SoraURadioSetTxGain called. txgain set to 0xf00 
    success 
    SoraURadioSetRxGain called. rxgain set to 0x600 
    success 
    SoraURadioSetRxPA called. rxpa set to 0x3000 
    success 
    SoraURadioSetCentralFreq called. centralFreq set to 2422000 
    success 
    SoraURadioMapTxSampleBuf called 
    success 
    SoraURadioTransfer called. SampleSize = 1048576 
    Failed. ret = 80050003 
    SoraURadioUnmapTxSampleBuf called 
    success 
    SoraUCleanUserExtension called

     

    ------------------------------------------------------

    From Rx SORA:

    SoraUInitUserExtension called 
    success 
    SoraURadioStart called 
    success 
    SoraURadioSetFreqOffset called. freqOffset set to 0 
    success 
    SoraURadioSetTxGain called. txgain set to 0xf00 
    success 
    SoraURadioSetRxGain called. rxgain set to 0x600 
    success 
    SoraURadioSetRxPA called. rxpa set to 0x3000 
    success 
    SoraURadioSetCentralFreq called. centralFreq set to 2422000 
    success 
    SoraURadioMapRxSampleBuf called 
    success 
    SoraURadioAllocRxStream called 
    success 
    Start receiving signal... 
    SoraRadioGetRxStreamPos called 
    SoraGetStreamVStreamMask called 
    SoraCheckSignalBlock called 
    success 
    __SoraRadioGetRxStreamNextPos called 
    __SoraRadioSetRxStreamPos called 
    Repeated calls to reception-related functions will not be logged. 
    AGC enabled 
    AGC module calls SoraURadioSetRxGain and SoraURadioSetRxPa to set gain. 
    Calls to these two functions are not logged. 
    SoraCheckSignalBlock timeout. 
    Please disable and enable HwTest driver to solve the problem. 
    End receiving signal. 
    SoraURadioReleaseRxStream called 
    SoraURadioUnmapRxSampleBuf called 
    success 
    SoraUCleanUserExtension called

    Thursday, September 8, 2011 1:33 PM
  • Hi,

    Can you try to do a clean install again? Please remove all related files, like pcie.sys, hwtest.sys, sdrminiport.sys, and sdr.inf, from your system driver folder, and reinstall Sora ver 1.5.

    Then, repeat HVT tests. If it fails again, please send us your detailed motherboard information, i.e. the chipset and the manufacture name, and the Sora RCB/Radio Adaptor Board purchase info, so that we can track the specific firmware with your boards.

    Thanks,

    - Kun


    • Edited by Kun Tan Friday, September 9, 2011 2:48 PM
    Friday, September 9, 2011 2:48 PM
  •  

    Hi,

    We tried with a clean install. But it was giving the same error during HVT tests.

     

    Board information:

    Processor: Intel i7-950

    Motherboard: Intel WX58BP

    RAM: 4GB

    OS: Win XP professional SP3

     

    SORA Adaptor: USRP

    SORA RCB/adaptor purchase date: 1-8-2011 (1-Aug-2011)

    Purchased from: V3 technology Ltd

    PO number: 2011097

     

    Thanks.

     

    Monday, September 12, 2011 3:00 AM
  • Hi,

    Is it possible for you to test on another machine with different motherboard? There could be the hardware incompatible issue.

    Your firmware should work fine with the new Sora release.

     

    Thanks,

    - Kun

    Wednesday, September 21, 2011 1:37 PM
  • Hi,

    Can you please tell the known list of motherboards that work with SORA board?

    Is there any other way to test whether there is some fault in SORA board?

     

    Thanks.


    • Edited by bk0 Thursday, September 22, 2011 10:30 AM
    Wednesday, September 21, 2011 3:13 PM
  • the known list of motherboards/machines for SORA boards is available at http://research.microsoft.com/en-us/projects/sora/academickit.aspx

    Monday, September 26, 2011 5:21 AM