locked
Live Onecare - Generic error from WinSS RRS feed

 • Question

 • Ik heb op mijn Vista Home premium sinds een tijdje ook Live Onecare lopen. Alles loopt prima en toch krijg ik in mijn 'Probleemrapporten en oplossingen' iedere dag meerdere meldingen: "Windows Live Onecare - Generic error from WinSS".
  Ik kan niet vinden waar dit probleem zich voordoet.
  Als ik in het discussieforum opzoek ontmoet ik andere mensen die hetzelfde probleem signaleren, maar ik vind er nooit een afdoende oplossing bij. Er wordt telkens verwezen naar de helpdesk van Windows, maar ook daar vind ik nooit een oplossing.
  Wie kan mij helpen? Alvast bedankt!
  Tuesday, April 15, 2008 1:56 PM

Answers

All replies

 • Zag net die andere thread waar je poste. Wanneer en hoe krijg je deze melding? Bij het opstarten van de PC? Heb je ooit een andere antivirus/antispyware programma geinstalleerd gehad? Heb je nog programma(s) lopen die een conflict kan veroorzaken?

   

  Het wil wel eens helpen als je 't programma compleet verwijdert en opnieuw installeert. Eerst via "Software", of "Add/Remove Programs" in Windows "Control Panel" and dan die speciale verwijder tool er achter aan draaien. Meer info in deze thread van Stephen Boots: How to Uninstall Windows Live OneCare.

  Neem aan dat Windows zelf de meeste up-to-date versie is en dat alle updates/patches zijn geinstalleerd?

   

  Thursday, April 17, 2008 7:54 AM
 • Ik krijg deze melding niet bij het opstarten van mijn PC maar in "Vista Home Premium" - "Configuratiescherm" - "Klassieke weergave" is er een mogelijkheid om in de file: "Probleemrapporten en oplossingen" na te gaan wat er allemaal fout loopt tijdens het werken met je PC, te vinden onder taken: "Geschiedenis van problemen weergeven".
  Op dit overzicht staan alle foutmeldingen achtereenvolgens volgens Product - Probleem - Datum - Status.
  In mijn geval komt hier dus dagelijks (soms meermalen per dag) de vermelding: Windows Live OneCare - Generec error from WinSS en de datum + Rapport verzenden.

  Ik ondervind dus eigenlijk nooit een probleem, maar zie de bewuste lijst dagelijks (soms meerdere malen per dag) aangroeien. Omdat de lijst zo lang werd heb ik al enkele malen 'Geschiedenis van problemen en oplossingen wissen' aangeklikt. Maar de dag nadien staan er opnieuw nieuwe foutmeldingen.
  Daar ik nooit problemen ondervind zou ik deze lijst gewoon kunnen negeren, maar het maakt mij toch benieuwd te weten hoe deze foutmelding steeds opnieuw verschijnt.

  Bij de aankoop van mijn PC stond er een ander antivirusprogramma op, maar dat heb ik met zekerheid volledig van mijn PC verwijderd toen ik Live OneCare installeerde. Ik heb trouwens het programma Live OneCare er al eens afgehaald en opnieuw geinstalleerd, maar het probleem blijft bestaan. Ook wat het updaten betreft staat mijn PC op automatisch updaten, en zie ik regelmatig dat er aanpassingen worden uitgevoerd - dus hier ben ik heel zeker dat ik up-to-date ben.

  Ik maak er geen drama van omdat alles blijkbaar feilloos verloopt - alleen die steeds aangroeiende foutmelding maakt mij nieuwsgierig naar de oorzaak.
  In ieder geval al bedankt om mij met mijn probleem te willen helpen
  Thursday, April 17, 2008 3:39 PM
 • Lijkt mij hetzelfde geval als in deze Engelstalige post:

  http://forums.microsoft.com/WindowsOneCare/ShowPost.aspx?PostID=2944459&SiteID=2

   

  Afgezien van het resultaat van deze search zijn er weinig andere meldingen met hetzelfde probleem. Misschien toch eens proberen contact op te nemen met de Microsoft support want er is toch ergens een conflict... Maar waar..?!?

   

  Succes...

   

   

  Friday, April 18, 2008 11:59 AM
 • Ik zie in mijn logboeken op Windows XP ook diverse foutmeldingen waar ik niets van snap.

  Blijkbaar werkt het daarna weer goed. Zolang je niet een foutmelding of waarschuwing krijgt, maakt het niets uit.

   

  Jan Kuipers

  Tuesday, April 22, 2008 8:21 AM
 •  Jubo wrote:

  Lijkt mij hetzelfde geval als in deze Engelstalige post:

  http://forums.microsoft.com/WindowsOneCare/ShowPost.aspx?PostID=2944459&SiteID=2

   

  Afgezien van het resultaat van deze search zijn er weinig andere meldingen met hetzelfde probleem. Misschien toch eens proberen contact op te nemen met de Microsoft support want er is toch ergens een conflict... Maar waar..?!?

   

  Succes...

   

     OK bedankt
  • Marked as answer by Carl-S Thursday, April 16, 2009 2:14 PM
  Tuesday, April 22, 2008 12:56 PM